questran (orális)

koe-le-árpa-ra-meen

Az USA-ban.

Kanadában

Elérhető adagolási formák

Terápiás Osztály: antihiperlipidemikus

Farmakológiai Osztály: epesavkötő

A kolesztiramin csökkentésére használják, a magas koleszterin szint a vérben. Ez segíthet abban, hogy egészségügyi problémák okozta koleszterin eltömődés az ereket. A kolesztiramin is használják, hogy távolítsa nevezett anyagok epesavak a szervezetből. Néhány májbetegségben, túl sok epesav a szervezetben, és ez súlyos viszketés.

A kolesztiramin hozzákötődik bizonyos anyagok a bélben. Mivel a kolesztiramin nem szívódik fel a szervezetben, ezek az anyagok is át ki a szervezetből, anélkül, hogy felszívódik.

Kolesztiramin is fel lehet használni más feltételek kezelőorvosa határozza meg.

A kolesztiramin csak orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, kolesztiramin használják egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Ezt a gyógyszert teszteltek korlátozott gyermekek száma. Hatékony dózisban a gyógyszert nem kimutatták, hogy a különböző mellékhatások, vagy probléma, mint ez a felnőtteknél.

A mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordulnak elő olyan betegeknél, több mint 60 éves, akik általában sokkal érzékenyebbek a hatásait kolesztiramin.

Tanulmányok azt mutatják, hogy ez a gyógyszer megváltoztathatja a tejtermelés és az összetétele. Ha alternatívájaként ezt a gyógyszert nincs előírva, akkor ellenőriznie kell a csecsemőt a mellékhatások és a megfelelő tejfogyasztás.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely a kolesztiramin. Lehet, hogy nem kifejezetten a kvesztrán. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Lehetőleg ne hagyjon ki egyetlen dózisban, és ne vegyen több gyógyszert, mint amennyit orvosa rendelt.

Ezt a gyógyszert soha nem szabad venni száraz formában, hiszen okozhatja, hogy megfojtani. Ehelyett mindig keverjük össze a következők szerint

Azoknál a betegeknél, szedi ezt a gyógyszert a magas koleszterinszint

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye.

Ne vegyen be semmilyen más gyógyszert, kivéve, ha az orvos által felírt, mert kolesztiramin megváltoztathatja a hatását más gyógyszerek.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Ha idő előtt abbahagyja a gyógyszer szedését, a vér koleszterinszintjét esetén újra emelkedik. Orvosa, hogy speciális diétát követ, hogy segítsen ennek megakadályozására.

Egyes Állatkísérletekben kolesztiramin találták tumorokat okoznak. Nem ismert, vajon a kolesztiramin okoz tumorok emberben.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.