qnasl orrspray: felhasználás, adagolás, mellékhatások

Mi QNASL?

QNASL Orr Aerosol (80 mikrogramm) egy vényköteles gyógyszer, amely kezeli a szezonális orr- és egész évben orr allergiás tünetek a felnőttek és gyermekek 12 éves vagy annál idősebb.

QNASL nazális aeroszollal (40 mcg) használják kezelésére nazális allergia tünetek gyermekeknél 4-11 éves korig.

QNASL is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Fontos információ

Használata előtt QNASL Orr Aerosol, értesítse orvosát, ha már beteg vagy volt bármilyen fertőző betegségben szenved. Szintén tájékoztassa orvosát, ha glaukóma, vagy szürkehályog, herpes simplex fertőzés a szemét, a tuberkulózis, a sebek vagy fekélyek az orrban, vagy ha a közelmúltban sérülés vagy műtét az orrát.

Ez eltarthat akár 2 héttel a tünetek javulnak. Tartsa a QNASL Orr Aerosol irányított és tájékoztassa orvosát, ha a tünetek nem javulnak után 1 héttel a kezelés.

Az biztos ezt a gyógyszert nem okoz káros hatásokat az orra vagy a melléküregek, kezelőorvosa ellenőrizni akarja az előrehaladást rendszeresen. Ne hagyjon ki egyetlen tervezett látogatások orvosával.

Beclomethasone csökkentheti a vérsejtek, leküzdeni a fertőzéseket. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések. Hívjon orvost megelőző kezelés, ha ki vannak téve a bárányhimlő vagy kanyaró. Ezek a körülmények súlyos vagy akár halálos az emberek, akik a QNASL. Ne kerüljön a gyógykezelésnek a szemébe. Ha ez nem történik meg, öblítse le vízzel és forduljon orvoshoz.

Használata előtt QNASL

Szteroid gyógyszerek befolyásolhatják növekedés gyermekeknél. Beszéljen orvosával, ha úgy gondolja, hogy gyermeke nem növekszik normál ütemben használata közben QNASL.

Nem szabad használni QNASL ha allergiás a beklometazon.

Használata előtt QNASL, tájékoztassa orvosát, ha már beteg vagy volt bármilyen fertőző betegségben szenved. Lehet, hogy nem tudja használni ezt a gyógyszert, amíg meg nem is.

Annak érdekében, hogy nyugodtan használja QNASL, értesítse orvosát, ha ezek közül bármelyik egyéb feltételek

glaucoma vagy szürkehályog

herpes simplex vírus a szemed

tuberkulózis vagy egyéb fertőzés vagy betegség

sebek vagy fekélyek az orr-; vagy

ha a közelmúltban sérülés vagy műtét az orrát.

A kormány Terhességi kategória C. Nem ismert, hogy QNASL károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez használata közben ezt a gyógyszert. Nem ismert, hogy a beklometazon átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Ne használjon QNASL nem mondja meg orvosával, ha szoptat egy kisbabát.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Szteroid gyógyszerek befolyásolhatják növekedés gyermekeknél. Beszéljen orvosával, ha úgy gondolja, hogy gyermeke nem növekszik normál ütemben használata közben QNASL.

QNASL nem kell a gyermeknek adni fiatalabb, mint 12 éves korig.

Használja QNASL Orr Aerosol pontosan az orvos által felírt. Ne használjon nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig. Kövesse a vényköteles címkén.

QNASL jön beteg utasítások a biztonságos használat, és irány a alapozás és ártalmatlanításának orrspray. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van. QNASL nazális aeroszollal történő használatra az orrban csak. Ne permetezze a szemébe vagy a szájába.

A szokásos adag QNASL 2 permetek mindkét orrlyukba naponta egyszer. Kövesse az orvos utasításait.

QNASL Orr Aerosol légteleníteni kell használat előtt az első alkalommal, és ha nem használja 7 vagy több egymást követő napon. Ne töltse fel a QNASL nazális aeroszol minden nap.

Ez eltarthat akár 2 héttel a tünetek javulnak. Tartsa a gyógyszert, ahogy irányította, és tájékoztassa orvosát, ha a tünetek nem javulnak után 1 héttel a kezelés.

Az biztos ezt a gyógyszert nem okoz káros hatásokat az orra vagy a melléküregek, kezelőorvosa ellenőrizni akarja az előrehaladást rendszeresen. Ne hagyjon ki egyetlen tervezett látogatások orvosával.

Hogyan kell használni QNASL?

Store QNASL szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő. Ne szúrja ki QNASL Orr Aerosol tartály.

Dobja el a QNASL orrspray használata után 120 spray, vagy, ha az adagot jelző mutat nulla.

Használja a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

A túladagolás a beklometazon nem várható, hogy készítsen életveszélyes tüneteket. Azonban a hosszú távú használata a nagy szteroid dózisok tünetekhez vezethet, mint a ritkítás bőr, könnyű zúzódás, alakjának változása vagy helye testzsír (különösen az arc, nyak, hát és a derék), megnövekedett akne vagy arcszőrzet, menstruációs problémák, impotencia, vagy veszteség a szexuális érdeklődés.

Ne kerüljön a gyógykezelésnek a szemébe. Ha ez nem történik meg, öblítse le vízzel és forduljon orvoshoz. Beclomethasone csökkentheti a vérsejtek, leküzdeni a fertőzéseket. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések. Hívjon orvost megelőző kezelés, ha ki vannak téve a bárányhimlő vagy kanyaró. Ezek a körülmények súlyos vagy akár halálos az emberek, akik a QNASL.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció QNASL: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van egy komoly mellékhatása, mint a

súlyos vagy folyamatos orrvérzés

sebek az orrban, ami nem gyógyul

zihálás, légzési nehézség

homályos látás, szemfájdalom, illetve látva fényudvar fényforrások körül; vagy

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

láz, hidegrázás, izomfájdalmak, influenzás tünetek.

Mi történik, ha túladagolás?

Kevésbé súlyos QNASL mellékhatások a következők lehetnek

tüsszögés, orrfolyás vagy orrdugulás

Mit kell elkerülni?

szárazság vagy irritáció az orrban vagy a torokban

hányinger, fejfájás, kábultság

kellemetlen ízt vagy illatot

QNASL mellékhatások

enyhe viszketés vagy kiütés; vagy

sebek vagy fehér foltok vagy körülötte az orrát.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Mondja el orvosának, ha bármilyen szokatlan vagy kellemetlen mellékhatása. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Lehet, hogy más kábítószerek, hogy kölcsönhatásba QNASL. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert használ. Ez magában foglalja a recept, over-the-counter, vitamin és gyógynövény termékek. Nem kezd új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

6.01.2012-05-14, 03:46:46

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Allergiás rhinitis prednizolon, prometazin, Zyrtec, flutikazon nazális, loratadin, Flonase, Benadryl montelukaszt, cetirizin, Singulair, triamcinolon, Claritin, dexametazon, difenhidramin, metil Phenergan, Nasonex, fexofenadin, budezonid nazális, Allegra, Decadron, klórfeniramin, Medrol Dosepak , azelasztin orr

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják QNASL?

QNASL (beklometazon orr)