purinethol

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Használja a Purinethol

Farmakológiai Osztály: Antimetabolit

Merkaptopurin befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is befolyásolja merkaptopurin, más hatások is előfordulnak. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak.

Mielőtt elkezdi a kezelést a purin, ha az orvosával kell beszélni előnyeit ezt a gyógyszert fogja tenni, valamint a kockázatok használja.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását merkaptopurin a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt Purinethol

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát merkaptopurin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese- vagy májbetegségben szenved, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél merkaptopurinnal.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek merkaptopurinnal. Lehet, hogy nem kifejezetten a Purinethol. Kérjük, olvassa el gondosan.

Használja ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne használjon több vagy kevesebb is, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. A túl sok növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét, míg a túl kevés nem javítja az állapotát.

Merkaptopurin gyakran adják együtt bizonyos gyógyszerekkel. Ha ön használ kombinációja gyógyszerek, győződjön meg róla, hogy vegye mindegyiket a megfelelő időben, és ne keverjük össze őket. Kérdezze meg orvosát, hogy segítsen megtervezni a módját, hogy ne feledkezzünk meg a gyógyszert a megfelelő időben.

Rázza fel az üveget legalább 30 másodpercig, hogy biztosan, hogy az orális szuszpenziót jól elkeverjük. Mérjük meg a dózist egy jelölt mérési szájfecskendővel és adapter. Öblítsük Az adagoló fecskendőt meleg szappanos vízzel minden használat után.

Használata közben purin, orvosa akarja inni extra folyadék, így lesz több vizelet ürítése. Ez segít megelőzni a veseproblémák, és tartsa a veséje jól működik.

Ha hányni röviddel azután, hogy egy adag purin, kérdezze meg orvosát. Azt fogják mondani, hogy tesznek-e az adagolást, vagy várni, amíg a következő adagot.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Helyes használata merkaptopurinnal

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Felbontás után használja az orális szuszpenzió 6 héten belül.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Genetikai vizsgálatok is végezhetők, hogy ellenőrizze a szintet a thiopurin S-metil (egy enzim szükséges, hogy bontják merkaptopurinnal).

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ne használja ezt a gyógyszert, ha is szed azathioprin (Imuran®). Ezen gyógyszerek együttesen okozhat súlyos nemkívánatos hatásokat. Továbbá, ne használja ezt a gyógyszert, ha kezelték merkaptopurin- vagy thioguaninnal (Tabloid®) a múltban, és nem működik jól.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázata, hogy a rák egyes fajtái. Néhány tinédzser és fiatal felnőtt Crohn-betegség vagy colitis ulcerosa kifejlesztett egy ritka fajtája rák nevű hepatosplenicus T-sejtes lymphoma (HSTCL). Beszéljen orvosával, ha szokatlan vérzést, véraláfutást, vagy gyengeség, duzzadt nyirokcsomók a nyak, hónalj vagy ágyék, vagy megmagyarázhatatlan fogyás.

Óvintézkedések használat közben Purinethol

Amíg kezelik purin, és a kezelés megszakítása után vele, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Merkaptopurin csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem szedhető orális polio vakcina, mivel van esély tudták átadni a polio vírus az Ön számára. Továbbá ne személyek, akik megtették orális polio vakcina. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor érdemes rajta egy védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

Merkaptopurin átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi, mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok. A vizsgálatok eredményeit a cukor mennyiségét, vagy a húgysav a vérben mért a gépet úgynevezett szekvenciális többszörös oldalon (SMA) hatással lehet ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Purinethol Side Effects

Purinethol (merkaptopurin)

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Crohn-betegség, karbantartás Humira, metronidazol, Flagyl, budezonid, azatioprin, a Remicade

Colitis ulcerosa, karbantartás sulfasalazin Lialda, Asacol, mesalamine Apriso, merkaptopurinnal

Crohn-betegség, akut Humira, metronidazol, Flagyl, budezonid, azatioprin, a Remicade

Gyulladásos bélbetegség prednizon, dexametazon, hidrokortizon, budezonid, azatioprin, Decadron