Pulmicort Turbuhaler

Használja a Pulmicort Turbuhaler

Terápiás Osztály: Gyulladásgátló

Farmakológiai Osztály: mellékvese glükokortikoid

A budezonid kortikoszteroid vagy szteroid (kortizon-szerű gyógyszer). Úgy működik, hogy megakadályozza a gyulladás (duzzanat) a tüdőben, ami a asztmás roham kevésbé súlyos. Inhalációs budezonid lehet használni más asztma gyógyszereket, mint hörgőtágító melyek szintén nyitni szűkült légutak a tüdőben.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát Pulmicort Respules® gyermekek 12 hónap és 8 éves korig. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg 12 évesnél fiatalabb gyermekek hónapos korban.

Használata előtt Pulmicort Turbuhaler

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát Pulmicort Flexhaler ™ gyermekek 6 éves és idősebb. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg fiatalabb gyermekeknél, mint 6 éves.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát inhalációs budezonid az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek módosítására lehet szükség a dózis részesülő betegek inhalációs budezonid.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely a budezonid. Lehet, hogy nem kifejezetten a Pulmicort Turbuhaler. Kérjük, olvassa el gondosan.

Inhalációs budezonid megelőzésére használják asztmás rohamok. Nem lehet állítani a támadás, hogy már megkezdődött. Enyhítésére asztmás roham, amely már megkezdődött, az Ön vagy gyermeke használjon másik gyógyszert. Ha nincs másik gyógyszert használni akut asztmás roham, vagy ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Ezt a gyógyszert csak az utasítások szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy orvosával. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Annak érdekében, hogy ezt a gyógyszert, amely segít megelőzni az asztmás rohamokat, akkor kell használni, naponta rendszeresen elosztott adagokban, ahogy rendelte orvosa által. Ez a gyógyszer általában elkezd dolgozni körülbelül 24 és 48 óra, de maximum 2-6 hét is eltelhet, mielőtt a teljes hatás.

Ne módosítsa az adagot vagy hagyja abba a gyógyszer ellenőrzése nélkül orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen. Bizonyos körülmények rosszabb lehet, ha a gyógyszer szedésének abbahagyása hirtelen, ami veszélyes lehet.

Amikor a Pulmicort Flexhaler ™

Amikor a Pulmicort Respules® folyadék

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Helyes használata budezonid

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a Pulmicort Flexhaler ™ száraz helyen, szobahőmérsékleten, a fedél szorosan a helyére.

A használaton kívüli Pulmicort Respules® függőleges helyzetben, szobahőmérsékleten. Tartsa a gyógyszert tartályokat a fóliát, amíg készen áll, hogy használja őket. Ne fagyassza le a tartályokat. Miután megnyitotta a fóliatasak, a tartályok csak akkor lesz jó 2 hétig. Dobja fel nem használt tartályokat, ha már több, mint 2 hét telt el azóta kinyitotta az erszényt.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni Ön vagy gyermeke fejlődése rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások okozta ezt a gyógyszert.

Ön vagy gyermeke ne használja ezt a gyógyszert, ha az asztmás roham már elkezdődött. Orvosa másik gyógyszert (például egy rövid hatású inhalációs készülék) az Ön számára arra az esetre, akut asztmás roham. Hívja fel orvosát, ha bármilyen kérdése van ezzel.

Ha Ön vagy a gyermek tünetei nem javulnak belül 1-2 hét, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Óvintézkedések használat közben Pulmicort Turbuhaler

Ez a gyógyszer gyengíti az immunrendszert. Kerüljük körüli embereket, akik a beteg, vagy akik a fertőzések, például bárányhimlő vagy kanyaró. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha úgy gondolja, az Ön vagy gyermeke volt kitéve bárányhimlő vagy kanyaró.

Ha Ön vagy gyermeke bőrkiütés, csalánkiütés, vagy bármilyen allergiás reakció (beleértve az anaphylaxiás), hogy ezt a gyógyszert, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges.

Ez a gyógyszer is növeli az esély fertőzések vagy fekélyek a szájban vagy a torokban. Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke bármilyen jeleit torok fertőzés.

Ez a gyógyszer csökkentheti a csontsűrűséget, ha használni hosszú ideig. Egy alacsony csontsűrűség okozhat gyenge csontok vagy a csontritkulás. Ha bármilyen kérdése van ezzel, beszéljen orvosával.

Ez a gyógyszer okozhat gyermekek lassabban növekednek, mint a normális. Ez azzal járna, hogy a gyermek nem hízik, vagy kap magasabb. Beszélje meg gyermeke orvosát, ha úgy gondolja, hogy ez egy probléma, vagy ha bármilyen kétsége.

Ez a gyógyszer növelheti a kockázata annak, mellékvese, amely kevésbé aktív, mint a normális. A mellékvese szteroidok teszi a szervezet számára. Ez nagyobb valószínűséggel számára, akik használják a szteroidok hosszú ideig vagy nagy adagokat. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke több a következő tünetek: a bőr elváltozása, hasmenés, szédülés, ájulás, étvágytalanság, depresszió, hányinger, bőrkiütés, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy hányás. Ritkán menstruációs ciklus megváltozik, akne, mitesszer, vagy súlygyarapodás (zsírlerakódás) az arc körül, a nyakon és a törzsön előfordulhat használata közben ezt a gyógyszert.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa az Ön vagy gyermeke, hogy a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Pulmicort Turbuhaler Side Effects

Pulmicort Turbuhaler (budezonid)

Győződjön meg arról, orvos vagy a fogorvos tudja, hogy Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert. Lehet, hogy abba kell hagynia a gyógyszer alkalmazása előtt néhány nappal a műtétre.

Orvosa az Ön vagy gyermeke, hogy készítsen egy orvosi azonosító kártya, amely azt mondja, ezt a gyógyszert használják. Ön vagy gyermeke szükség lehet további gyógyszer vészhelyzet esetén, a súlyos asztmás roham, betegség, vagy szokatlan stressz.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Asztma, karbantartás Symbicort, albuterol, flutikazon montelukaszt Singulair, Advair Diskus Ventolin, ProAir HFA, metilprednizolon, budezonid, Dulera, teofillin, Xopenex, Proventil, Breo Ellipta, Qvar, Flovent, Medrol Dosepak, Ventolin HFA, Medrol, mometazon, tiotropium, Solu-Medrol, Proventil HFA, salmeterol