Pulmicort: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Pulmicort?

Pulmicort megelőzésére használják asztmás rohamok. Ez nem kezeli az asztmás roham, amely már elkezdődött. Úgy működik, hogy csökken az irritáció és duzzanat a légutakat, segít, hogy vagy asztma tüneteinek megelőzésére.

Pulmicort is fel lehet használni más célokra felsoroltakon kívül.

Ne használja Pulmicort kezelésére asztmás roham már elkezdődött. Ez nem fog működni elég gyorsan megfordítani a tüneteket. Csak egy gyors hatású inhalációs kezelésére szolgáló gyógyszer az asztmás roham.

Fontos információ

Forduljon orvosához, ha az asztma tünetei nem javulnak használata után Pulmicort 2 hétig.

Hívja fel orvosát azonnal, ha úgy gondolja, az Ön asztma gyógyszerek nem működik olyan jól, mint rendesen. Nagyobb szükség van gyógyszeres lehet egy korai jele a súlyos asztmás roham.

Az adag Pulmicort változhat, ha a műtét, beteg vagy, stressz alatt vannak, vagy a közelmúltban volt egy asztmás roham. Beszéljen orvosával, ha bármelyik asztma gyógyszerek úgy tűnik, nem működik olyan jól, kezelésében vagy megelőzésében asztmás rohamok.

Ha Ön is használ egy orális szteroid gyógyszert, ne hagyja abba a szteroid hirtelen, vagy előfordulhat, hogy kellemetlen elvonási tünetek. Beszéljen orvosával arról szól, egyre kevesebb a szteroid leállítása előtt teljesen.

Mi én beszélgessenek a saját egészségügyi szolgáltató használata előtt Pulmicort?

Nem szedhet Pulmicort ha allergiás a budezonid, vagy ha vannak akut asztmás roham.

Használata előtt Pulmicort, tájékoztassa orvosát, ha allergiás bármely kábítószer, vagy ha

csontritkulás

herpes simplex fertőzés a szemed

bármilyen típusú bakteriális, gombás, vagy vírusos fertőzés; vagy

kórtörténetében tuberculosis.

A kormány terhesség kategóriában B. Pulmicort nem várható, hogy káros-e a magzatra. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez a kezelés során. A budezonid átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Ne használjon Pulmicort nem mondja meg orvosával, ha szoptat egy kisbabát.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

A budezonid befolyásolhatja a növekedést a gyerekek. Beszéljen orvosával, ha úgy gondolja, hogy gyermeke nem növekszik normál ütemben használata közben ezt a gyógyszert.

Ne adjon Pulmicort a gyermek 6 évesnél fiatalabb éves nélkül orvoshoz.

Hosszú távú használata szteroidok vezethet csontvesztés (osteoporosis), különösen, ha dohányzik, ha nem gyakorolják, ha nem kap elég D-vitamin vagy kalcium az étrendben, vagy ha a családjában előfordult csontritkulás. Beszéljen orvosával az Ön csontritkulás kockázatát.

Használja Pulmicort pontosan úgy, ahogy akkor előírt volt. Ne használja a gyógyszeres kezelés nagyobb mennyiségű, vagy használja hosszabb ideig az orvos által ajánlott. Kövesse a vényköteles címkén.

Ne használja Pulmicort kezelésére asztmás roham már elkezdődött. Ez nem fog működni elég gyorsan megfordítani a tüneteket. Csak egy gyors hatású inhalációs kezelésére szolgáló gyógyszer az asztmás roham.

Pulmicort jön beteg utasítások a biztonságos és hatékony használata, és irány a feltöltés az inhalátor készülék. Kövesse az alábbi útmutatót. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Hogy csökkentse a kialakulásának esélyét a gombafertőzés a szájban, öblítse ki a száját vízzel használata után Pulmicort. Ha ön használ egy porlasztó egy maszk, mossuk le a maszkot terület az arc minden használat után.

Ha is használja egy szteroid gyógyszert, ne hagyja abba a szteroid hirtelen, vagy előfordulhat, hogy kellemetlen elvonási tünetek. Beszéljen orvosával arról szól, egyre kevesebb a szteroid leállítása előtt teljesen.

Forduljon orvosához, ha az asztma tünetei nem javulnak használata után Pulmicort 2 hétig.

Asztma általában kezelt kombinációja különböző gyógyszerek. A legjobban kezelni a feltétel, használja az összes gyógyszer utasítása szerint az orvos. Ne változtassa meg az adagokban vagy gyógyszeres ütemezés nélkül tanácsot orvosától.

Az adagolás változhat, ha a műtét, beteg vagy, stressz alatt vannak, vagy a közelmúltban volt egy asztmás roham. Beszéljen orvosával, ha bármelyik asztma gyógyszerek úgy tűnik, nem működik olyan jól, kezelésében vagy megelőzésében asztmás rohamok.

Hogyan kell használni Pulmicort?

Hívja fel orvosát azonnal, ha úgy érzi, hogy Pulmicort teszi a feltétel rosszabb. Ha úgy tűnik, meg kell, hogy több minden a gyógyszerek egy 24 órás időszak, beszéljen orvosával.

Az biztos Pulmicort nem okoz káros hatásokat, orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeresen. Ne mulassza ütemezett találkozók.

Egy szteroid csökkentheti a vérsejtek, leküzdeni a fertőzéseket. Ez megkönnyíti az Ön számára, hogy beteg attól, hogy mások társaságában, akik betegek.

Tárolja Pulmicort szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő. Tartsa a fedelet az inhaláló készüléket, amikor nincs használatban.

Tartsa a szalag Pulmicort Respules a fóliatasakban, fénytől védve, amíg készen áll, hogy használja a gyógyszert. Miután könnyezés le Egy ampulla, vissza a szalag a borítékot, hogy megvédje a fennmaradó ampullák a fénytől. Tárolja a fóliatasakban egyenes. Miután megnyitotta egy borítékot, akkor kell használni a ampullák 2 héten belül.

A Pulmicort Flexhaler készülék mutató jelek, hogy mutassa meg, hogy hány adag van még benne. Ezek dózis-counter jelek azt mutatják, lépésenként 20 adagot. A kijelző nem jelenik meg az utazást, amíg körülbelül 5 adagok alkalmazása is.

> Ne használjon dupla adagot, csak azért, mert a Flexhaler jelző nem láthatóan mozgott alacsonyabb száma egy használat után. Kérdezze meg gyógyszerészét, ha kérdése van a inhaláló készülék.

Hozd Pulmicort receptjét, mielőtt elfogy a gyógyszer teljesen. Dobd el a régi inhalációs készülék található. Ez egy eldobható tartály, és nem lehet újratölteni a budezonid.

Használja a kihagyott adagot, amint eszébe jut. Ha már majdnem eljött a következő adag, várjon addig, hogy használja a gyógyszert, és a kihagyott adagot. Ne használjon extra Pulmicort pótolni az elmulasztott adagot.

A túladagolás a Pulmicort nem várható, hogy készítsen életveszélyes tüneteket. Azonban a hosszú távú alkalmazása nagy szteroid dózisok tünetekhez vezethet, mint a ritkuló bőr, könnyű zúzódás, alakjának változása vagy helye testzsír (különösen az arc, nyak, hát és a derék), megnövekedett akne vagy arcszőrzet , menstruációs problémák, impotencia, vagy veszteség a szexuális érdeklődés.

Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések. Hívjon orvost megelőző kezelés, ha ki vannak téve a bárányhimlő vagy kanyaró. Ezek a körülmények súlyos vagy akár halálos az emberek, akik a szteroid gyógyszereket.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció Pulmicort: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok. Hívjon orvost egyszerre, ha önnek van akármi ezek a súlyos mellékhatások

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

gyengeség, fáradtságérzés, hányinger, hányás, érzés, mint te múljék el

Mi történik, ha túladagolás?

zihálás vagy légzési problémák használata után Pulmicort

súlyosbodó légúti tünetek

Mit kell elkerülni?

fülfájás lázzal

látási problémákkal küzd; vagy

alakjának változása vagy helye testzsír (különösen a karok, lábak, az arc, a nyak, a mell és a derék).

Pulmicort mellékhatások

Kevésbé súlyos Pulmicort mellékhatások a következők lehetnek

fehér foltok vagy fekélyek a szájban vagy az ajkakon

orrfolyás vagy orrdugulás, tüsszögés

torokfájás, köhögés

hányinger, hányás, hasmenés, hasi fájdalom

orrvérzés; vagy

fejfájás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Az alábbi gyógyszerek kölcsönhatásba léphet Pulmicort. Mondja el orvosának, ha használ ezek közül bármelyik

HIV / AIDS gyógyszer, mint a nelfinavir (Viracept) vagy ritonavir (Norvir)

egy antibiotikum, mint például a klaritromicin (Biaxin) vagy eritromicint (E.E.S., E-Mycin, Ery-Tab, Erythrocin)

gombaellenes gyógyszerek, mint például itrakonazol (Sporanox) vagy ketokonazol (Nizoral)

egy “SSRI” antidepresszáns, mint a fluoxetin (Prozac), fluvoxamin (luvox) vagy a paroxetin (Paxil); vagy

egy triciklusos antidepresszáns, például az amitriptilin (Elavil, Vanatrip), doxepin (Sinequan), imipramin (Janimine, Tofranil), nortriptilin (Pamelor), és mások.

Ez a lista nem teljes, és lehet más kábítószerek, hogy kölcsönhatásba léphet Pulmicort. Tájékoztassa orvosát az összes vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat, ásványi anyagokat, növényi termékek és gyógyszerek más orvosok által előírt. Nem kezd új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

7.02.11 / 05/2009 10:21:33 kor.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Asztma, karbantartás Symbicort, albuterol, flutikazon montelukaszt Singulair, Advair Diskus Ventolin, ProAir HFA, metilprednizolon, budezonid, Dulera, teofillin, Xopenex, Proventil, Breo Ellipta, Qvar, Flovent, Medrol Dosepak, Ventolin HFA, Medrol, mometazon, tiotropium, Solu-Medrol, Proventil HFA, salmeterol

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Pulmicort?

Pulmicort Turbuhaler (budezonid)