prosztatarák: osztályozás és stádium – hogyan történik?

Ha az eredmények a prosztata-specifikus antigén (PSA) vagy rektális digitális vizsgálat (DRE) arra utalnak, hogy esetleg a prosztatarák, az orvos elvégzi a biopszia, hogy megtudja, az biztos.

Apja prosztatarák változott tenisz legenda John McEnroe, aki megfordult 50 februárban. McEnroe használt legalább egy dolog közös a közönséges emberek: Ritkán látott egy orvos vagy adta a saját egészségi sok gondolat. Mindez megváltozott az öt évvel ezelőtt, amikor az apja, most 74-ben diagnosztizáltak prosztatarákot; “Valóban felemeltem a tudatosság szintje”, mondja a négyszeres US Nyílt bajnok. Ő az első menetrend szerinti prosztata-specifikus antigén teszt – szűrővizsgálat prosztatarák kezelésére is hívják …

Orvosa fogja küldeni a szövetminta az orvos úgynevezett patológus, aki megnézi a sejteket mikroszkóp alatt. Ha rájön a rák, ő majd grade azt olyan módszerrel úgynevezett Gleason pontozási rendszer.

A rákos sejtek nem ugyanúgy néz ki, mint az egészséges sejtek. A több különböző előfordul, az agresszív rák szokott lenni.

A Gleason rendszer a számok 1-5 fokozatba leggyakoribb (primer) és a második leggyakoribb (másodlagos) mintákat a sejtek találtak egy szövetmintában.

Az orvosok add meg az elsődleges és másodlagos számok együtt alkotják a teljes Gleason pontszám. Amely megmondja, hogy milyen agresszív a rák. A legalacsonyabb pontszám a rák 6, ami egy alacsony fokozatú rák. A Gleason pontszám 7 egy közepes fokozatú rák, és a pontszám 8, 9, vagy 10 egy magas minőségű rák.

Általánosságban elmondható, hogy minél magasabb a Gleason-pontszám, annál agresszívabb a rák. Ez azt jelenti, hogy ez inkább nőni fog, és átterjedhet más testrészekre. Az orvosok ezt az információt, valamint a színpadon a rák, hogy válassza ki a legjobb kezelés az Ön számára.

Míg az osztály azt mondja, milyen gyors a rák növekszik, a színpad segítségével tudja, mennyire előrehaladott a rák. A legtöbb orvos használja a TNM stádium rendszerben. Ez használ egy számrendszert megmutatni, hogy milyen nagy a daganat, és milyen mértékben a rák.

TNM rendszer