prosztatarák: mikor kell ellátást

Ki kell alávetni a rendszeres szűrés prosztatarák?

Lásd az egészségügyi szolgáltató, ha bármilyen a következő tünetek

A prosztata egy izmos, dió nagyságú mirigy, amely körülveszi része a húgycső, a cső szállítja a vizelet és a sperma ki a szervezetből. A mirigy sejtek egy csoportja szekretáló vegyi anyagok, amelyek hatnak vagy szabályozzák az aktivitását más sejtek vagy szervek; A prosztata része a férfi reproduktív rendszer. Fő feladata, hogy ondó a tejszerű anyagot szállítja sperma; Sperma termelődik a herék, amely is, hogy a hím nemi hormon, a tesztoszteron. A tesztoszteron serkenti a …

Keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát rögtön, ha bármilyen a következő tünetek

Éves férfiak 50 éves és idősebb kell alávetni évente rektális digitális vizsgálat és a vér vizsgálata a prosztata-specifikus antigén (PSA); Férfiak a magas kockázati csoportba, mint például a családi anamnézisben prosztatarák vagy az afrikai etnikai, meg kell kezdeni szűrés már 40 éves kor.

Gerincvelő-kompresszió egy igazi vészhelyzet, és lehet az első jele a rák. Ez akkor fordul elő, amikor a rák átterjedt a csigolyák a gerinc és farokcsont régióban. A meggyengült csigolyák összeomlik a gerincvelőt, tüneteket okozó és a függvények.

A tünetek függnek a szint, amelyen a gerinc összenyomódik. Jellemző tünetek, amelyek jelzik az akut gerincvelő-kompresszió közé

Ezek a tünetek gyakran előzi meg a fájdalom a csípő (általában egyoldalas) vagy a hátsó tartó néhány napig vagy hétig. Ezek a tünetek igényel azonnali értékelést a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát. Ha nem kezelik azonnal vezethet tartós gerincvelői sérülés.

 ból ből

Szerző: Hardik C Soni, MD, személyzeti orvos, Department of Emergency Medicine, Martin Luther King Jr / Charles Drew Medical Center; Társszerző (k): Eugene Hardin, MD, FACEP, FAAEM, szék és docens, Department of Emergency Medicine, Charles R Drew Orvostudományi Egyetem és a tudomány, szék, Department of Emergency Medicine, Martin Luther King, Jr. / Drew Medical Center; Szerkesztők: Scott H Plantz, MD, FAAEM, kutatási igazgató, egyetemi adjunktus, Department of Emergency Medicine, a Mount Sinai School of Medicine, Francisco Talavera, PharmD, PhD, vezető Gyógyszertár szerkesztő, eMedicine, Jerry Balentine, DO professzor Emergency Medicine, New York College of Osteopathic Medicine, orvos igazgató, Szent Barnabás Kórház.

Prosztatarák: Mikor, hogy forduljanak orvoshoz származó

Nehézségi kezdeményező vagy megállás vizelet Strea; Gyakori urinatio; Fájdalom urinatio; Fájdalom magömlés

Húgyúti fertőzés – égő fájdalom vizelés, sürgős, gyakori vizelés, különösen FEVE; Hólyag obstrukció – Nem vizelés vagy vizelési nagyon kevés ellenére iszik elég folyadékot, csak kevés vizelet ellenére erőlködés, a fájdalom miatt a teljes bladde; Akut veseelégtelenség – Nem vizelés vagy vizelési kevés, kevés kellemetlenséget, annak ellenére, hogy ivott elég flui; Mély csontfájdalom, különösen a hát, csípő, vagy a combon, vagy csonttörés – Lehetséges jele az előrehaladott prosztatarák, amely átterjedt a csontok

Gyengeség a lábakban és a nehézségi sétál; Fokozott vizelési nehézség vagy mozog a bél; Irányításának nehézsége a húgyhólyag vagy a belekben; Csökkent érzés, zsibbadás, bizsergés vagy az ágyék és a lábak.