prosztatarák kezelésére (pdqто): kezelés [] – általános tájékoztatás a prosztatarák

Carcinoma a prosztata túlnyomórészt daganata idősebb férfiak: az átlagéletkor a diagnózis 72 év. [1] A prosztatarák lehet gyógyítható, ha lokalizált, és ez gyakran reagál a kezelésre, ha széles körben elterjedt. Ez az arány a tumor növekedésének változik nagyon lassú, közepesen gyors, és néhány beteg esetleg tartós túlélés után is a daganat áttéteket távoli helyekre, mint a csont. Az 5 éves túlélési arány a férfiak esetében diagnosztizáltak az Egyesült Államokban 2001-2007 a helyi vagy regionális betegség 100% volt, és az arány a távoli betegség 28,7; 99% -os túlélési arányt figyeltek meg minden szakaszában a kombinált. [2] [SEER Stat tájékoztatókon: Prosztata] A megközelítés a kezelés befolyásolja az életkor és az egyidejűleg fennálló egészségügyi problémák. Mellékhatások a különböző kezelési formák mérlegelni kell kiválasztani a megfelelő kezelése.

Mivel a diagnosztikai módszerek változtak az idők során, bármely elemzésének túlélés a kezelés után a prosztatarák és összehasonlítása a különböző kezelési stratégiák bonyolítja az a bizonyíték a növekvő diagnózis nem-halálos daganatok. Randomizált összehasonlítások kezelések zavarhatják nemcsak betegek kiválasztása tényezők, hanem az időbeli tendenciák.

Például, a populáció-alapú vizsgálat Svédországban kimutatta, hogy 1960-tól az 1980-as évek előtt a használata PSA szűrővizsgálat céljára, a hosszú távú relatív túlélési arány a diagnózis felállítása után a prosztatarák jelentősen javult, mivel több érzékeny diagnosztikai módszerek voltak bemutatott. Ez annak ellenére következett be a használatát éber várakozás vagy aktív megfigyelés vagy palliatív hormonális kezelés a leggyakoribb kezelési stratégiák lokalizált prosztatarák alatt egész korszak (<150 radikális prostatectomies évente végeztek Svédországban a 1980-as évek). A kutatók becslése szerint, ha az összes prosztatarák között diagnosztizált 1960 és 1964 volt a halálos fajta, akkor legalább 33% -a diagnosztizált rákos megbetegedések 1980 és 1984 között volt a nem-halálos fajta. [8] [Level bizonyíték: 3iB] A Advent PSA szűrés, mint a leggyakoribb módszer kimutatási az Egyesült Államokban, az képes diagnosztizálni nonlethal prosztatarák tovább nőtt.