prosztatarák kezelésére: nem kezdeti kezelés zárja mások később?

A legtöbb kezdeti prosztatarák kezelések, a válasz nem. Például, ha a kezdeti kezelés műtéti eltávolítása a prosztata (dülmirigy), a sugárterápia és a hormonkezelés lehet lehetőség később, ha szükséges.

Azonban van egy kivétel. Prosztatektómiát nem lehetőség sugárkezelés után a prosztatarák, csak nagyon kevés konkrét esetekben.

Kiválasztja a megfelelő kezelést a prosztatarák számos tényezőtől függ. Ezek közé tartozik a teljes egészség, az életkor, a méret és elterjedése a rák, az agresszivitás az a rák, és hogyan érzi magát a lehetséges mellékhatások a kezelés.

Kezelési lehetőségek közé

Beszéljen orvosával a előnyeiről és hátrányairól minden lehetőséget, mielőtt döntést hozna. Amelynek a kezdeti kezelés választhat hatással lehet a későbbi kezelés megválasztása, kell-e szükség, mert a visszatérő rák.

Prosztatektómiát sugárkezelés után vagy cryosurgery (salvage dülmirigy) végzik csak nagyon válassza esetben azért, mert a sugárzás hatásaival a prosztata és a környező szövetekre, hogy az eljárás nagyon nehéz. Balesetes prosztatektómia hordoz kockázata szignifikánsan emelkedett a bélsár és a vizelet-inkontinencia, valamint egy a sérülés veszélye a közeli szerkezetek, például a végbélbe.

Mennyire elterjedt a visszatérő rák is szerepet játszik tekintve salvage prosztatektómia.

Bár salvage prosztatektómia lehet végezni szakosodott egészségügyi intézmények, gyakran egy lehetőség legvégső és elhatározta egy eseti elbírálás alapján. Orvosa javasolhatja más kezelések, például a hormonterápia mérlegelése előtt salvage prosztatektómia.

Val vel