Prosztata rák

A prosztata teszi folyadék részét képező sperma. A prosztata fekszik a húgyhólyag alatt a végbél előtt. Ez veszi körül a húgycső (a cső, amely hordozza a vizelet és a sperma keresztül a pénisz és ki a szervezetből).

A prosztatarák a leggyakoribb rák férfiaknál az Egyesült Államokban, miután a bőrrák. Ez a második vezető halálok a rák a férfiak. Prosztatarák gyakrabban fordul elő afro-amerikai férfiak, mint a fehér emberek. Afro-amerikai férfiak prosztatarák nagyobb valószínűséggel halnak meg a betegség, mint a fehér férfiak prosztatarák.

Szinte az összes prosztata adenokarcinóma (rákos, hogy kezdődik a sejtek, melyekből és engedje nyálka és egyéb folyadékok). A prosztatarák gyakran nincsenek korai tünetei. Előrehaladott prosztatarák okozhat férfiak vizelési gyakrabban, vagy egy gyengébb vizelet áramlását, de ezek a tünetek is okozta jóindulatú prosztata feltételeket.

A prosztatarák rendszerint nagyon lassan növekszik. A legtöbb prosztatarákban szenvedő férfiak idősebb 65 évesnél, és nem hal meg a betegségben. Megtalálása és prosztatarák kezelésére, mielőtt a tünetek jelentkeznek nem javítja az egészséget, illetve segít hosszabb ideig élnek. Beszéljen orvosával a prosztatarák kockázata és szükség van-e szűrővizsgálat.

Kiemelve legfontosabb témák és tendenciák a rák statisztika, ez a “Tudtad?” videó a National Cancer Institute néz prosztatarák az Egyesült Államokban.

A pillanatfelvétel a prosztatarák

Tanulmány szerint a New kezelés Cél prosztatarák

TCGA megállapítások Vese és prosztatarák

Hormonterápia és kemoterápia áttétes prosztatarák