propranolol felhasználása, adagolás és mellékhatásai

Mi propranolol?

Propranolol kezelésére használják remegés, angina (mellkasi fájdalom), hipertónia (magas vérnyomás), szívritmuszavarok, valamint egyéb szív- vagy keringési feltételek. Azt is használják, kezelésére vagy megelőzésére szívroham, és csökkentse a súlyosságát és gyakoriságát a migrénes fejfájást.

Hemangeol (propranolol orális folyékony 4,28 milligramm) csecsemőknek adják, akik legalább 5 hetesek kezelésére nevű genetikai rendellenesség infantilis hemangiomas. Hemangiomas okozta erek csoportosításával abnormális módon. Ezek a véredények alkotnak jóindulatú (nem rákos) Szaporodás hogy alakulhat fekélyek vagy vörös foltok a bőrön. Hemangiomas is okozhat súlyos szövődmények a test belsejében (a májban, az agyban, vagy emésztési rendszerben).

Propranolol is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Fontos információ

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha allergiás a propranolol, ha asztmás, nagyon lassú szívverés, vagy súlyos szív, mint a “sick sinus szindróma” vagy “AV block” (kivéve, ha a pacemaker).

Babák, akik testsúlya kevesebb mint 4,5 font nem adható Hemangeol orális folyadék.

Nem szabad használni a propranolol, ha allergiás rá, vagy ha

asztma

A gyógyszer szedése előtt

nagyon lassú szívverés, amelyek miatt, hogy elájul; vagy

súlyos szív, mint a “sick sinus szindróma” vagy “AV block” (kivéve, ha a pacemaker).

Babák, akik testsúlya kevesebb mint 4,5 font nem adható Hemangeol orális folyadék.

Annak érdekében, hogy a propranolol biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

egy izombetegség

hörghurut, tüdőtágulás, vagy egyéb légzési rendellenességek

alacsony vércukorszint, vagy a cukorbetegség (propranolol megnehezítheti az Ön számára, hogy elmondja, ha van alacsony vércukorszint)

lassú szívverés, alacsony vérnyomás

pangásos szívelégtelenség

depresszió

máj- vagy vesebetegség

a pajzsmirigy rendellenesség

phaeochromocytoma (tumor a mellékvese); vagy

problémák forgalomban (például a Raynaud-szindróma).

A kormány Terhességi kategória C. Nem ismert, hogy a propranolol károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez használata közben propranolol.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Propranolol átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Vegye propranolol pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Felnőttek hozhat propranolol étellel vagy anélkül, de hogy ez ugyanúgy minden alkalommal.

Hogyan kell venniük a propranolol?

Vegye propranolol ugyanabban az időben minden nap.

Ne törje össze, rág, szünet, vagy nyisson meg egy kiterjesztett kibocsátás kapszula. Lenyeli egészben.

Hemangeol kell adni a csecsemőnek közben vagy közvetlenül utána egy etetés. A dózisokat kell egymástól legalább 9 óra teljen el. Győződjön meg arról, hogy gyermeke elege rendszeresen a gyógyszer szedése alatt. Tájékoztassa orvosát, ha a gyermeknek bármilyen változás a súlya. Hemangeol dózisokat súly alapján a gyermekek, és bármilyen változás hatással lehet a gyermek adagot.

Hívja fel orvosát, ha a gyermek vesz Hemangeol beteg hányással, vagy bármely étvágytalanság.

Mérjük folyékony gyógyszert adagoló fecskendővel, vagy egy speciális dózis-kanál vagy gyógyszer csésze. Ha nincs egy adag eszközzel, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

Ne rázza Hemangeol folyadék.

A vérnyomása kell majd gyakran ellenőrizni kell.

Ha szüksége van a műtét, mondja a sebész idő előtt, hogy az Ön által használt propranolol. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer rövid ideig.

Ne hagyja adagokban vagy abbahagyja a propranolol hirtelen. Megállás hirtelen teheti a feltétel rosszabb. Kövesse az orvos utasításait, elvékonyodó az adagot.

Ez a gyógyszer is okozhat szokatlan eredmények bizonyos orvosi vizsgálatokat. Mondja minden orvosnak, aki kezeli, hogy az Ön által használt propranolol.

Ha kezelik magas vérnyomás, ne használja a propranolol akkor is, ha jól érzi magát. A magas vérnyomás gyakran nincsenek tünetei. Lehet, hogy a vérnyomás gyógyszert az egész életed.

Propranolol csak egy része a teljes program a magas vérnyomás kezelésére, amely magában foglalja a diéta, a testmozgás, és a súlykontroll. Kövesse a diéta, gyógyszeres kezelés és a testmozgás rutin nagyon szoros, ha kezelik magas vérnyomás.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő. Ne engedje, hogy folyadék gyógyszer fagyasztható. Dobja fel nem használt Hemangeol 2 hónappal az első felbontást követően a palackot.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Mi történik, ha túladagolás?

Rendszeres (rövid hatású) propranolol: vegye be a kimaradt adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha a következő adag kevesebb, mint 4 óra van.

Hosszabb-release propranolol (Inderal LA, InnoPran XL és mások): vegye be a kimaradt adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha a következő adag kevesebb, mint 8 óra van.

Mit kell elkerülni véve propranolol?

Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Túladagolás tünetei lehetnek lassú vagy egyenetlen szívverés, szédülés, gyengeség, vagy ájulás.

Propranolol mellékhatások

Kerülje az alkoholfogyasztást. Ez növelheti a vérben a propranolol.

Ne kerüljön túl gyorsan ülő vagy fekvő helyzetben, vagy szédülést. Kelj fel lassan és egyenletes magát, hogy megakadályozzák a csökkenés.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció a propranolol: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

lassú vagy egyenetlen szívverés

egy hibbant érzés, mint talán elájulsz

zihálás vagy légzési nehézség

légszomj (még az enyhe terhelés), duzzanat, gyors súlygyarapodás

hirtelen gyengeség, látási problémák, illetve koordináció elvesztése (különösen a gyermek hemangioma, amely hatással van az arc vagy a fej)

hideg érzés a kéz és a láb

depresszió, zavartság, hallucinációk

májproblémák, – hányinger, felhasi fájdalom, viszketés, fáradtságérzés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek)

alacsony vércukorszint, – fejfájás, éhség, gyengeség, verejtékezés, zavartság, ingerlékenység, szédülés, szapora szívverés, vagy idegesség

alacsony vércukorszint egy baba – sápadt bőr, kék vagy lila bőr, izzadás, nyugtalanság, sírás, nem akart enni, hidegérzet, álmosság, gyenge vagy felszínes légzés (légzés leállhat rövid ideig), lefoglalás (görcsök), vagy eszméletvesztés; vagy

Súlyos bőrreakció – láz, torokfájás, duzzanat a arc vagy a nyelv, égő a szem, a bőr fájdalom, majd egy piros vagy lila bőrkiütés, kenhető (különösen az arcon vagy felsőtesten) és okai hólyagosodás és hámlás.

Gyakori propranolol mellékhatás lehet

hányinger, hányás, hasmenés, székrekedés, hasi görcsök

csökkent nemi vágy, impotencia, vagy nehézség, amelynek orgazmus

alvászavar (inszomnia); vagy

fáradtságérzés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Propranolol adagolási információt

Szokásos adagja felnőtteknek propranolol a magas vérnyomás

A kezdő adag; Azonnali felszabadulású: 40 mg propranolol orálisan 2-szer egy nap; A nyújtott hatóanyag-leadású: 80 mg naponta egyszer szájon át; XL nyújtott hatóanyagleadású: 80 mg naponta egyszer szájon át lefekvéskor; Fenntartó adag; Azonnali felszabadulású: 120-240 mg orálisan naponta; Nyújtott hatóanyagleadású: 120-160 mg orálisan naponta; XL nyújtott hatóanyagleadású: 80-120 mg naponta egyszer szájon át lefekvéskor; Maximális dózis; IR / SR: 640 mg szájon át naponta; XR 120 mg szájon át naponta; Hozzászólások; -A XL nyújtott hatóanyag-leadású készítményt kell beadni naponta egyszer lefekvéskor (körülbelül 10:00), és meg kell tenni következetesen vagy éhgyomorra vagy étellel .; -Dose Titrálás fokozatosan kell, amíg megfelelő vérnyomás ellenőrzése el .; -Az Ajánlott adagolás ugyanaz akár önmagában, akár hozzá vizelethajtó .; -A Szükséges idő teljes hipertenzív válaszul egy adott dózis változó, és terjedhet néhány naptól néhány hétig .; -While Napi kétszeri adagolása az azonnali hatóanyag-leadású készítmény hatásos, és fenn tudja tartani a vérnyomás csökkenés egész nap, néhány beteg esetében, különösen, ha alacsonyabb dózisokat alkalmazunk, tapasztalhatnak szerény vérnyomás emelkedés vége felé a 12 órás adagolási intervallum. Ez lehet értékelni a vérnyomás mérésére a vége felé az adagolási intervallum meghatározásához, hogy kielégítő ellenőrzése is fenntartják a nap folyamán. Ha szabályozása nem megfelelő, nagyobb dózisban, vagy naponta 3-szor terápia jobb szabályozás.

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják propranolol?

propranolol

Szokásos adagja felnőtteknek a propranolol, az angina pectoris

Azonnali hatóanyag-leadású: Teljes napi dózisa 80-320 mg szájon át 2-4-szer naponta kimutatták, hogy növeli a terhelési tolerancia és csökkentsék iszkémiás változások az EKG .; Nyújtott hatóanyagleadású: Kezdő adag: 80 mg naponta egyszer szájon át. Adagot fokozatosan kell emelni 3-7 napos időközönként. Az átlagos optimális adagolás úgy tűnik, hogy a 160 mg naponta egyszer .; Maximális dózis: 320 mg naponta; Hozzászólások; -Ha Kezelést be kell szüntetni, a dózist fokozatosan kell csökkenteni alatt a néhány hét alatt.

Szokásos felnőtt dózis Arrhythmiák

Azonnali felszabadulású: 10-30 mg propranolol orálisan 3-4-szor naponta, étkezés előtt és lefekvés előtt; IV: 1-3 mg ütemben legfeljebb 1 mg / min. Elegendő időt kell hagyni a gyógyszer, hogy elérje az akció helyét akkor is, ha a lassú keringés van jelen. A második adag adható 2 perc után. Ezt követően a további gyógyszer nem adható kevesebb, mint 4 óra .; Hozzászólások; -IV Beadás általában fenntartva életveszélyes ritmuszavarok közötti, illetve altatásban .; -IV Adagot kell beadni alatt gondos megfigyelést, mint az EKG, és a centrális vénás nyomás .; -A Sebességét IV beadás nem haladhatja meg az 1 mg (1 ml) percenként, hogy csökkentse a lehetőségét, csökkenti a vérnyomást, és okoz szív nyugalmi .; -transzfer Származó IV orális terápiát kell tekinteni a lehető leghamarabb.

Szokásos adagja felnőtteknek propranolol szívizominfarktus

Azonnali felszabadulású; Kezdő dózis: 40 mg szájon át naponta 3-szor 1 hónapig, majd növelje a 60-80 mg szájon át naponta 3-szor, mint tolerálható .; Fenntartó adag: 180 mg és 240 mg szájon át, naponta, osztott adagokban (2-4 alkalommal naponta); Maximális dózis: 240 mg szájon át naponta

Szokásos felnőtt dózis migrén profilaxis

Azonnali felszabadulású; Kezdő dózis: 80 mg szájon át, naponta, osztott adagokban; Fenntartó adag: 160-240 mg orálisan naponta osztott adagokban; Nyújtott hatóanyagleadású; Kezdő dózis: 80 mg naponta egyszer szájon át; Fenntartó adag: 160-240 mg naponta egyszer; Hozzászólások; -A Dózist fokozatosan kell emelni, hogy optimális migrén megelőzésére. Ha kielégítő választ nem kapott belül 4-6 héten belül eléri a maximális dózis, a kezelést abba kell hagyni .; -Withdrawal Kell a kezelés megvalósítható alatt több héten keresztül.

Szokásos adagja felnőtteknek propranolol jóindulatú Esszenciális tremor

Azonnali felszabadulású; Kezdő dózis: 40 mg propranolol orálisan 2-szer egy nap; Fenntartó adag: 120-320 mg orálisan naponta; Hozzászólások; -OptiPropranolol Um csökkentése esszenciális tremor általában elért egy adag 120 mg orálisan naponta .; -Occasionally, Szükséges lehet beadni 240-320 mg szájon át naponta.

Szokásos felnőtt dózis érszűkület

Azonnali felszabadulású: 20-40 mg szájon át 3-4-szor naponta, étkezés előtt és lefekvés előtt; A nyújtott hatóanyag-leadású: 80-160 mg naponta egyszer szájon át; Használata: hipertrófiás Subaortic szűkület

Szokásos adagja felnőtteknek propranolol az Pheochromocytoma

Azonnali felszabadulású; A műtét előtt: 60 mg szájon át naponta több részre osztva 3 nappal a műtét előtt, kiegészítő terápiaként alfa-adrenerg blokád; Management operálható Tumor: 30 mg propranolol orálisan naponta osztott dózisokban kiegészítő terápiaként alfa-adrenerg blokád

Szokásos adagja felnőtteknek pitvarfibrilláció

Azonnali felszabadulású: 10 mg és 30 mg szájon át 3 vagy 4 alkalommal naponta étkezés előtt és lefekvés előtt

Szokásos Pediatric dózis Arrhythmiák

Orális: Gyermekek: Kezdeti: 0,5-től 1 mg / kg / nap osztott adagokban minden 6-8 órában, titráljuk adagolás felfelé minden 3-5 napon, szokásos adag: 2-4 mg / kg / nap, magasabb dózisok is szükség lehet, ne haladja meg a 16 mg / kg / nap; IV: Gyermek: 0,01-0,1 mg / kg lassú IV, 10 perc alatt, a maximális adag: 1 mg (csecsemők), 3 mg (gyermek)

Szokásos Pediatric dózis propranolol a magas vérnyomás

Gyermekek; Azonnali felszabadulású készítmények; Kezdeti: 0,5-től 1 mg / kg / nap osztott adagokban minden 6 és 12 óra között, fokozatosan növelje minden 5-7 nap; Szokásos adag: 1 és 5 mg / kg / nap; Maximális adag: 8 mg / kg / nap; Gyermekek és serdülők 1-17 éves; Azonnali felszabadulású készítmények; Kezdeti: 1 és 2 mg / kg / nap osztva 2-3 adag / nap titráljuk dózis hatása van; Maximális adag: 4 mg / kg / nap-ig 640 mg / nap, a nyújtott hatású készítményt napi egyszeri adagolás mellett (National High Blood Pressure Education Program Munkacsoport magas vérnyomás a gyermekek és serdülők).

Szokásos Pediatric dózis Thyreotoxicosis

Újszülöttek: Orális: 2 mg / kg / nap osztott adagokban minden 6 és 12 óra, esetenként magasabb dózisok lehetnek szükségesek; Serdülők: Orális: 10-40 mg / adag 6 óránként

Szokásos Pediatric dózis Hemangioma

Propranolol belsőleges oldat 4,28 mg / ml; Kezelés elkezdésének éves korban 5 hét 5 hónap; Kezdő adag: 0,15 ml / kg (0,6 mg / kg) orálisan 2-szer egy nap (legalább 9 óra különbséggel); -Miután 1 hét: Növekszik a napi adag 0,3 ml / kg (1,1 mg / kg) orálisan 2-szer egy nap (legalább 9 óra különbséggel); -Miután 2 hét: Növelje az adagot 0,4 ml / kg (1,7 mg / kg) orálisan 2-szer egy nap (legalább 9 óra különbséggel) fenntartása 6 hónapig; Hozzászólások; -Dose Időszakosan ki kell igazítani a súlya a gyermek növekszik .; -Administration Közvetlenül a szájba a gyermek ajánlott, azonban a termék így lehet hígítani egy kis mennyiségű tej vagy gyümölcslé, adott egy üveg .; -Ez A gyógyszer kell beadni alatt vagy után egy etetés, hogy csökkentsék a hipoglikémia kockázatát .; -A Adagot ki kell hagyni, ha a gyermek nem eszik, vagy hányás .; -Heart Pulzus és a vérnyomás folyamatosan ellenőrizni kell a 2 óra után gyógyszer megkezdése vagy az adag emelése .; -Ha Hemangiomas ismétlődnek, a kezelés újraindítható .; Felhasználás: A kezelés a szaporodó infantilis hemangioma igénylő szisztémás kezelés.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt propranolol, különösen

egy vérhígító – warfarin, Coumadin, Jantoven

egy antidepresszáns – amitriptilin, a klomipramin, dezipramin, imipramin, és mások

kezelésére szolgáló gyógyszerek a magas vérnyomás vagy prosztata rendellenesség – doxazosin prazozin, terazozin

szív vagy a vérnyomás gyógyszer – amiodaron, diltiazem, propafenon, kinidin, verapamil és mások

NSAID-ok (nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek) – az aszpirin, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), celekoxib, diklofenak, indometacin, a meloxicam és mások; vagy

szteroid gyógyszer-prednizolon és mások.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek propranolol, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

11.02.2014-08-28, 09:34:00.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Teljesítmény szorongás Inderal

Migrén megelőzése atenolol, Topamax, Depakote, nifedipin, verapamil, topiramát

Jóindulatú Esszenciális tremor Inderal, nadolol, korgard

A kamrai tachycardia atenolol, amiodaron, lidokain, flekainid, Inderal, Tenormin