prometazin injekció, intravénás

Promethazine hidroklorid injekció nem alkalmazható gyermekkorú betegek kevesebb, mint 2 év, mert a potenciális halálos légzési depresszió. Légzésdepresszió, haláleseteket is jelentettek a használat során a prometazin gyermekkorú betegek kevesebb, mint 2 év a forgalomba hozatalt követően. Fokozott elővigyázatossággal adhatják prometazin hidroklorid injekció gyermekgyógyászati ​​betegek 2 éves vagy idősebb. Függetlenül attól, hogy a beadás módjától, prometazin-hidroklorid injekció okozhat súlyos kémiai irritáció, és károsítja a szövetet. Mellékhatások közé égő érzés, fájdalom, thrombophlebitis, szöveti elhalás, és üszkösödés, műtéti beavatkozást igénylő, bőr graft és / vagy amputációt bizonyos esetekben. Mivel a kockázatok IV beadás az előnyös beadási mód mély IM injekció. Szubkután injekció ellenjavallt.

Használja a prometazin

Terápiás osztály: emésztőrendszeri Agent

Farmakológiai Osztály: antihisztamin

Kémiai Osztály: alifás

Promethazine is használják megelőzésére és ellenőrzésére tengeri betegség, hányinger, hányás és szédülés. Ezen kívül azt is lehet használni, hogy segítsen az embereknek elaludni és ellenőrizni tudják a fájdalom vagy szorongás műtét előtt vagy után, vagy más eljárásokat.

Promethazine is fel lehet használni más feltételek kezelőorvosa határozza meg.

prometazin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert prometazin, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt promethazin

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a promethazin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását prometazin injekció a gyermekek között. Használata prometazin injekció nem javasolt gyermekek 2 évnél fiatalabb korban, mert a megnövekedett légzésdepresszió kockázata. Óvatosan kell használni, amikor promethazin gyermekeknek adják 2 éves és idősebb.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát prometazin injekció az idősek. Az idős betegek azonban érzékenyebbek lehetnek a mellékhatások a prometazin, mint a felnőtteknél, és nagyobb valószínűséggel van korfüggő szív- vagy érrendszeri betegség vagy prosztata problémák, amelyek módosítására lehet szükség a dózis kapó betegeknél promethazin injekció .

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha kapsz promethazin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata promethazin bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata promethazin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata promethazin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát promethazin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad promethazin. prometazin adják akciót izomba vagy vénába.

Orvosa ad néhány adag promethazin amíg az Ön állapota javul, majd átkapcsol egy szóbeli gyógyszer, amely ugyanúgy működik. Ha bármilyen problémája van jelen, beszéljen orvosával.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról promethazin megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

prometazin tartalmaz nátrium-metabiszulfit. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy gyermeke korábban már volt allergiás reakciója a szulfit a múltban.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke égő, tartós vagy súlyosbodó fájdalom az injekció helyén, vagy bármilyen akaratlan izommozgások, miután megkapta promethazin.

prometazin befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha Ön vagy gyermeke észre változást az eredményeket a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat, vagy ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

prometazin növeli az alkohol hatásait és egyéb központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, antidepresszánsok, vagy alszik gyógyszert; vényköteles fájdalomcsillapítót vagy kábítószer; gyógyszert görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, beleértve néhány fogászati érzéstelenítők. Kérdezze meg orvoshoz vagy fogorvoshoz, mielőtt a fentiek közül bármelyik, miközben Ön vagy gyermeke szed promethazin.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke halvány vagy kék ajkak, körmök, vagy bőr, nehéz vagy zavaros légzés; rendszertelen, gyors, lassú vagy felületes légzés vagy légszomj. Ezek lehetnek jelei nevezett állapot légzésdepresszió.

Helyes használata promethazin

prometazin okozhat néhány ember, szédülést, szédülés, álmosság, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Még ha lefekvéskor, előfordulhat, hogy bizonyos embereket, hogy Álmos vagy csökkenti az éberséget a felmerülő. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a promethazin, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Promethazine átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Ha lehet, ne az emberek fertőzések. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke gondolja, hogy valamilyen fertőzést vagy ha kap egy láz vagy hidegrázás, köhögés vagy rekedtség, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, fájdalmas vagy nehéz vizelés.

Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke görcsei, nehézlégzés, szapora szívverés, magas láz, magas vagy alacsony vérnyomás, fokozott verejtékezés, húgyhólyag feletti kontroll elvesztése, súlyos izommerevség, szokatlanul sápadt bőr, vagy fáradtság. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet neuroleptikus malignus szindróma (NMS).

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van fájdalom, érzékenység a gyomor felső, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek májbetegségben szenved.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy Ön vagy gyermeke részesül promethazin. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja promethazin.

prometazin okozhatja szájszárazság. Mert átmeneti mentességet, használjon cukormentes édességet vagy gumi, olvad bit jég a szájában, vagy használja a nyál helyettesíti. Azonban, ha a száj továbbra is úgy érzi, száraz több mint 2 hétig, kérdezze meg orvos vagy fogorvos. Folytatva a szájszárazság fokozhatja a fogászati ​​betegségek, köztük a fogszuvasodás, az ínysorvadás, és gombás fertőzések.

prometazin tehetik a bőrt fényérzékenységet. Használjon fényvédő, ha a szabadban. Kerüljük a szoláriumokat és szolárium.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Óvintézkedések használat közben promethazin

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

prometazin Side Effects

prometazin

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Opiát adjunktus prometazin, Phenergan, Phenadoz, Promethegan

A szedáció trazodon, prometazin, lorazepámmal hidroxizin, Ativan, fentanil

Fény szedáció prometazin, diazepam, Valium, Phenergan, Demeroi Chlorpromazinum

Hányinger / hányás promethazin, lorazepámmal hidroxizin, Ativan, ondanszetron, Zofran