patella követés zavar – téma áttekintése

Patella nyomkövető zavar azt jelenti, hogy a térdkalács (patella) eltolja a helyén, mint a láb kanyarban vagy kiegyenesedik. A legtöbb esetben a térdkalács eltolódik túl messze felé a külső a lábát. Néhány ember, akkor eltolódik a belsejében.

A térdkalács ül egy horony végén a combcsont. Úgy tartják a helyén inak a felső és alsó, valamint szalagok oldalán; Egy réteg porc vonalak az alsó a térdkalács. Ez segít, hogy siklanak a horony a combcsont.

A térdízület összetett csuklópánt csatlakozik a két csont az alsó lábszár és a comb.

A probléma ezekkel alkatrészeket, vagy bárhol a térd vezethet patella követési rendellenesség.

Patella követés rendellenesség oka általában számos problémát kombinálható, például az

Ön nagyobb valószínűséggel térdkalács nyomkövető zavar, ha bármilyen, a fenti problémákat, és ha Ön túlsúlyos, futni, vagy sportolnak igénylő ismételt ugrás, térd hajlító, vagy guggolva.

Ha van egy térdkalács nyomkövető probléma, akkor lehet,

Ha a térdkalács teljesen kificamodott, lehet, hogy komoly fájdalmat és duzzanatot. A térd tűnhet, mint egy csont a helyén. És lehet, hogy nem képes meghajlítani vagy kiegyenesíteni a térdét. Ha ezeket a tüneteket, feltétlenül keresse fel orvosát. Egy kificamodott térdkalács kell visszatenni a helyére egy orvos azonnal.

Gyenge combizmok; Inak, szalagok, izmok vagy a lábát, hogy túl szoros vagy túl laza; Tevékenységek, amelyek hangsúlyozzák a térd, újra és újra, különösen a csavaró mozgások; A traumás sérülés, hogy a térd, például egy csapás, hogy megnyomja a térdkalács felé a külső oldalán a láb; Problémák a szerkezet a térd csontok vagy hogyan vannak igazítva.

Fájdalom az első a térd, különösen akkor, ha guggolni, ugrás, térdel, vagy lépcsőt használni (leggyakrabban, amikor megy le a lépcsőn); Egy érzés, popping, csiszolás, csúszás, vagy kifogása a térdkalács, amikor meghajlítani vagy kiegyenesedik a lába; Egy érzés, hogy a térd törő vagy átadja a helyét, mintha hirtelen a térded nem támogatja a testsúly.