paroxizmális éjszakai haemoglo- (PNH): okok, tünetek és kezelés

Ez egy ritka vér betegség, amely abból ered, a gének. Ha van, az immunrendszer megtámadja a vörösvértestek a szervezetben, és tör le. Ezek hiánya bizonyos fehérjéket, melyek megvédik őket.

Fon tos; Lehetséges, hogy a fő jelentés címe thalassaemia majorban nem a név, amit várt. Kérjük, ellenőrizze a szinonimák felsorolja, hogy megtalálják az alternatív neve (i) és a betegség alegység (ek) a jelentés által lefedett.

A feltétel mindenkit érint másképp. Vannak, akik csak kisebb problémák. Mások számára ez sokkal súlyosabb. A legnagyobb kockázat a vérrögök képződését. Mintegy 40% -a PNH egy bizonyos ponton.

PNH genetikai. De nem értem a szüleid, és akkor nem adja át a gyerekeknek.

A változás a gén, az úgynevezett mutáció okozza a szervezetet, hogy rendellenes vörösvérsejtek. Ezek a sejtek nem fehérjék, hogy megvédjük őket az immunrendszert. Így a szervezet lebontja őket. A tudósok ezt a folyamat “hemolízis.”

Egyes orvosok úgy vélik, PNH összefügg a gyenge csontvelő. Az emberek egy bizonyos típusú vérszegénység, az úgynevezett aplasztikus anémia, nagyobb valószínűséggel kap PNH.

Ennek a fordítottja is igaz: az emberek PNH nagyobb valószínűséggel kap aplasztikus anémia, bár nem mindenki csinál. Ebben az állapotban, a csontvelőt megáll, hogy új vérsejtek.

A feltétel kapta nevét az egyik a tünetek: sötét vagy világos vörös vér a vizeletben éjszaka vagy reggel. “Paroxizmális” azt jelenti, “hirtelen”, “éjszakai” azt jelenti: “éjjel” és “haemoglo-” azt jelenti, “vér a vizeletben.” Ez történik a több mint 60% -a PNH.

Tünetek A betegség által okozott

Lehet, hogy sok tünet, vagy csak néhányat említsünk. Általában minél több a hibás vérsejtek van a szervezetben, annál több az állapot hatással lesz Önre.

Törött vörösvérsejtek és vérszegénység lehet, hogy te

Pollenszámmal kezelés tippeket, és így tovább.

Ez semmi bagózni.