Parkinson-plusz szindrómák – téma áttekintése

Parkinson-plusz szindrómák egy csoportja, a neurológiai állapotok, amelyek hasonlóak a Parkinson-kór, de egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek szindrómák is nehéz diagnosztizálni, mert a tünetek utánozzák más körülmények között. A következőkben a négy leggyakoribb típusú Parkinson-plusz szindrómák.

PSP egy ritka betegség, hogy mint a Parkinson-kór, problémákat okoz egyensúly és a stabilitás, amikor egy személy séta vagy állva. Merev és merev izmok, különösen a nyak és a gerinc, hogy a test mozgását nehéz. A tünet, hogy a legtöbb megkülönbözteti PSP Parkinson-kórban és más neurológiai feltételek problémák szemmozgás fordul elő, hogy amellett, hogy a test mozgását problémákat.

Problémák a beszéd és a nyelés gyakoribbak, és rosszabb lett a PSP, mint azok a Parkinson-kór. Depresszió és érzelmi nehézségek is fokozódott. Ellentétben a Parkinson-kór, a PSP ritkán okoz remegés. PSP halad gyorsabban Parkinson-kór és gyakran vezet fogyatékossággal 5-10 év.

Bár jelenleg nincs gyógymód a PSP, néhány tünet lehet ellenőrizni gyógyszerekkel. A depresszió tünetei, amelyek kapcsolódnak a PSP javulhat antidepresszáns, és néhány mozgás problémák reagál parkinsonellenes gyógyszerek, mint a levodopa.

MSA egy sor három összefüggő rendellenességek, hogy lassan, de fokozatosan befolyásolja az idegrendszert. Egy betegség (ún olivopontocerebelláris atrófia vagy OPCA) problémákat okoz egyensúly, a koordináció, és a beszédet. Egy második rendellenesség (úgynevezett striatonigrális degeneráció) okoz lassú test mozgását és izommerevség hasonló Parkinson-kór. A harmadik zavar (úgynevezett Shy-Drager betegség) akadályozza automatikus testi funkciók által vezérelt a vegetatív idegrendszer, mint a légzés, pulzus, az emésztést, és a vérnyomást.

Parkinson-szerű tünetek MSA közé kemény és merev izmok és a végtagok, az egyensúly elvesztése és a koordináció, ha séta, nyelési nehézség és a beszéd, homályos látás, székrekedés és vizelési problémák, és a merevedési zavar. Mindkét MSA és a Parkinson-kór is okozhat szédülést felálláskor (ortosztatikus hipotenzió) miatt vérnyomásesés, amely MSA, súlyos lehet elég ok rövid áramkimaradások. Nincs hatékony módja annak, hogy állítsa le az ideg degeneráció fordul elő, hogy az MSA, de a gyógyszerek segíthetnek a tünetek enyhítésében.