övsömör

Az övsömör egy vírusos fertőzés okozza a fájdalmas kiütések. Bár övsömör is előfordulhat a test bármely részén, akkor a leggyakrabban megjelenik egyetlen csíkot hólyagok átöleli a bal vagy a jobb oldalon a törzs.

Az övsömör okozta varicella-zoster vírus – ugyanaz a vírus okozza a bárányhimlőt. Miután volt bárányhimlős, a vírus rejlik inaktív idegszövet közelébe gerincvelő és az agy. Évekkel később, a vírus aktiválja az övsömör.

Bár ez nem egy életveszélyes állapot, övsömör nagyon fájdalmas lehet. A vakcinák segíthet csökkenteni a kockázatot a zsindely, míg a korai kezelés segíthet lerövidíti a zsindely fertőzés és csökkenti annak az esélyét a komplikációk.

A jelek és tünetek a övsömör általában csak kis részét érintő rész egyik oldalán a test. Ezek a jelek és tünetek a következők

Egyesek azt is tapasztalni

A fájdalom általában az első tünet az övsömör. Bizonyos, hogy heves lehet. Attól függően, hogy a helyét a fájdalom, hogy néha téved egy tünete érintő problémák a szív, a tüdő vagy vese. Néhány ember övsömör fájdalom nélkül is fejlődő kiütés.

Leggyakrabban a zsindely kiütés alakul ki csíkot hólyagok átöleli a bal vagy a jobb oldalon a törzs. Előfordul, hogy a zsindely kiütés körül következik be az egyik szemét, vagy az egyik oldalon, a nyak vagy az arc.

Mikor kell orvoshoz

Amit megtehetsz

Azonnal keresse fel kezelőorvosát, ha úgy gondolja, hogy az övsömör, de különösen az alábbi esetekben

Az övsömör okozta varicella-zoster vírus – ugyanaz a vírus okozza a bárányhimlőt. Bárki, aki volt bárányhimlős alakulhat övsömör. Miután talpra bárányhimlő, a vírus belép az idegrendszert és a szunnyadó évek óta. Végül, akkor aktiválja, és így halad idegpályákon a bőr – termelő övsömör.

Mit várnak el az orvos

Ennek oka az a ráadás nem tisztázott. De lehet az oka, hogy csökkent a fertőzések elleni védelmet, ahogy öregszünk. Az övsömör gyakoribb az idősebb felnőttek és az emberek, akik a gyenge az immunrendszere.

bárányhimlő vakcina

Varicella-zoster része egy csoport a vírusok úgynevezett herpeszvírusok, amely magában foglalja a okozó vírusok herpesz és a genitális herpesz. Emiatt, övsömör is ismert herpes zoster. De a vírus okozza a bárányhimlőt és az övsömört nem ugyanaz a vírus felelős herpesz vagy a genitális herpesz, a szexuális úton terjedő fertőzés.

Zsindely vakcina

Egy személy zsindely át a varicella-zoster vírus, hogy bárki, aki nem immunis a bárányhimlő. Ez általában akkor fordul elő keresztül közvetlenül érintkezik a nyílt sebek, a zsindely kiütés. Ha fertőzött a személy kialakítja a bárányhimlő azonban nem övsömör.

Bárányhimlő veszélyes lehet bizonyos embercsoportok. Amíg az övsömör okozta hólyagok varasodás át, akkor fertőző és kerüljék a fizikai érintkezés

Bárki, aki valaha volt bárányhimlős alakulhat övsömör. A legtöbb felnőtt az Egyesült Államok volt bárányhimlő gyermekek voltak, eljövetele előtt a rutin gyermekkori védőoltások, hogy most véd a bárányhimlő.

Tényezők, amelyek növelhetik a kockázatot a fejlődő zsindely közé

Szövődmények zsindely tartalmazhat

Vannak, akik ilyen enyhe tünetei zsindely, hogy nem orvoshoz fordulni. A másik véglet az, súlyos tüneteket okozhat a látogatás az ügyeletre.

Érdemes lehet írni egy listát, amely tartalmazza

Készít egy listát a kérdés előre segít, hogy a legtöbbet a korlátozott ideig orvosával. Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. Zsindely, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni bármilyen további kérdése, hogy eszedbe közben a találkozót.

Orvosa meg fogja vizsgálni a kiütés és kérheti bizonyos a következő kérdéseket

Zsindely általában diagnosztizálják története alapján a fájdalom az egyik oldalon a test, valamint az árulkodó kiütések és hólyagok. Lehet, hogy orvosa is, hogy egy szövet kaparó vagy kultúra a hólyagok vizsgálat a laboratóriumban.

Nincs gyógymód a zsindely, de a kezelést azonnal vényköteles vírusellenes gyógyszereket is gyorsítja a gyógyulást és csökkenti a szövődmények kockázata. Ezek a gyógyszerek közé

Az övsömör okozhat súlyos fájdalmat, ezért orvosa is előírhat

Az övsömör általában tart két, illetve hat hét. A legtöbb ember kap övsömör csak egyszer, de lehetséges, hogy ez a két vagy több alkalommal.

A kezelés ideje alatt egy hideg fürdő vagy a hűvös, nedves borogatást a hólyagok segíthet enyhíteni a viszketést és a fájdalmat. És ha lehetséges, próbálja csökkenteni a stresszt az életedben.

Két vakcina segíthet megelőzni zsindely – a bárányhimlő (varicella) vakcina és az övsömör (varicella-zoster) vakcina.

A varicella vakcina (Varivax) vált rutin gyermekkori immunizáció bárányhimlő megelőzésére. A vakcina is javasolt felnőtteknek, akik még soha nem volt bárányhimlős. Bár a vakcina nem garantálja, nem fog bárányhimlő vagy övsömör, akkor csökkentheti az esélyét a komplikációk és csökkenti a betegség súlyosságát.

A Food and Drug Administration jóváhagyta a használatát a varicella-zoster vakcina (Zostavax) a felnőttek 50 éves és idősebb. Mint a bárányhimlő vakcina, a zsindely vakcina nem garantálja, hogy nem kap övsömör. De ez a vakcina valószínűleg csökkenti a tanfolyam és a betegség súlyosságától és csökkenti a kockázatát, herpesz utáni neuralgia.

Az övsömör vakcinát csak a megelőzési stratégia, de. Ez nem az a célja, hogy kezelni az embereket, akik jelenleg a betegség. A vakcina élő vírust, és nem adható olyan személyeknek, akik legyengült az immunrendszere.

keresse fel orvosát