önigazgatás – mononukleózis

Emellett egyre rengeteg ágynyugalom, ezek a lépések segíthetnek a tünetek enyhítésében a mononukleózis

Életmód és a hazai jogorvoslati

Megküzdés és támogatás

Vegyünk egy over-the-counter fájdalomcsillapító. Használd fájdalomcsillapítók, mint az acetaminofen (Tylenol, egyéb) vagy ibuprofen (Advil, Motrin IB, egyéb), ha szükséges. Ezek a gyógyszerek nem vírusellenes tulajdonságokkal. Vedd őket csak a fájdalom enyhítésére vagy láz.

Legyen óvatos, ha így az aszpirin gyerekek vagy tinédzserek. Gyermekek és tinédzserek lábadozik bárányhimlő vagy influenza-szerű tünetek Soha ne vegyen be aszpirint. Ez azért van, mert az aszpirin összefüggésbe hozták a Reye-szindróma egy ritka, de potenciálisan életveszélyes állapot, az ilyen gyermek számára.

Megelőzés

A legtöbb jelei és tünetei mononukleózis könnyű néhány héten belül, de lehet, hogy két-három hónapig, mielőtt úgy érzi, teljesen normális. A több pihenés kapsz, minél hamarabb be kell hajtania. Visszatérve a szokásos menetrend túl hamar növeli a visszaesés.

Hogy elkerülhető legyen a szakadás a lépet, várjon legalább egy hónapig, mielőtt visszatért a élénk tevékenységet, nehéz emelés, roughhousing vagy kontakt sport. Lépruptura eredményez súlyos vérzés, és egy orvosi vészhelyzet.

Kérdezze meg orvosát, ha az biztonságos az Ön számára, hogy folytassa a normális szintű aktivitást. Orvosa javasolhatja fokozatos edzés program segít újjáépíteni az erejét, ahogy talpra.

Mononucleosis is hetekig, tartása van otthon, ahogy talpra. Légy türelmes a testeddel, mert harcol a fertőzés.

A fiatalok számára, amelynek mononucleosis azt jelenti, bizonyos kihagyott tevékenységek – osztályok, csapat gyakorlatok lebonyolítására. Kétségtelen, akkor be kell, hogy nyugi egy darabig. A diákoknak meg kell, hogy hagyja az iskolák tudják lábadozik mononukleosis szüksége lehet speciális szempontokat, hogy lépést tartson a munkájukat.

Ha mononukleózis, akkor nem feltétlenül kell karanténba. Sok ember már immunis az Epstein-Barr vírus, mert az expozíció, mint a gyermekek. De otthon marad haza az iskolából, és egyéb tevékenységeket, amíg jobban érzed magad.

Kérjen segítséget a barátok és a család, ahogy talpra mononukleózis. Főiskolai hallgatók vegyék fel a kapcsolatot a campus hallgatói egészségügyi központ munkatársai segítséget vagy kezelésére, ha szükséges.

Mononucleosis terjed nyállal. Ha fertőzött, segít megelőzni a vírus terjedésének másoknak nem megcsókolta őket, és a nem megosztó étel, edények, poharak, edények, amíg néhány napon belül láz alábbhagyott, és még tovább, ha lehetséges.

Az Epstein-Barr vírus fennmaradhat a nyál hónappal a fertőzés után. Nem vakcina létezik, hogy megakadályozzák a mononukleózis.