önigazgatás – Marfan-szindróma

Lehet, hogy elkerüljék versenysport és bizonyos szabadidős tevékenység, ha fokozott kockázatának aorta dissectio vagy repedés. Vérnyomás-emelkedés, a közös tevékenységek, mint a súlyemelés, helyezze extra megterhelést jelent az aorta. Kevésbé intenzív tevékenységek – mint például a tempós séta, bowling, páros tenisz vagy a golf – általában biztonságosabbak.

Életmód és a hazai jogorvoslati

Megküzdés és támogatás

Élet egy genetikai rendellenesség is rendkívül nehéz a felnőttek és a gyerekek. Felnőttek, akik megkapják a diagnózist az élet későbbi szakaszában is csoda, hogy a betegség befolyásolja a karrierjük, kapcsolataik és önmagukról. És aggódni halad a hibás gént a gyermekeiknek.

De Marfan-szindróma lehet még nehezebb a fiatalok, különösen azért, mert a gyakran együtt járó öntudat gyermek- és serdülőkori súlyosbíthatják a betegség hatása a megjelenés, a tanulmányi teljesítmény és a motoros készségeket.

Dolgozik együtt, a szülők, a tanárok és az egészségügyi szakemberek a gyerekek mind érzelmi támogatást és gyakorlati megoldások néhány a több lehangoló szempontok a betegség. A gyerekek például Marfan szindróma küzd az iskolában, mert a szem problémák, hogy lehet korrigálni szemüveg vagy kontaktlencse.

A legtöbb fiatal, kozmetikai aggályok legalább olyan fontos, mint az elméletiek. A szülők segíthetnek a felkészülés ezen aggodalmakat, és megoldásokat kínál

Hosszú távon, pontos információt a betegségről, a jó orvosi ellátás és az erős szociális támogatása segíthet a gyermekek és felnőttek megbirkózni Marfan-szindróma.