nyálmirigy rák kezelések és gyógyszerek

A kezelés a nyálmirigy rák típusától függ, mérete és színpadi nyálmirigy daganat van, valamint az általános egészség és a p. Nyálmirigy rák kezelése általában magában foglalja a műtét, vagy anélkül sugárkezelés.

Műtét nyálmirigy rák tartalmazhat

Nyálmirigy műtét lehet nehéz, mert több fontos idegek találhatók és környékén a mirigyek. Például egy ideg az arcon, amely ellenőrzi az arc mozgását végigfut a fültőmirigy.

Sebészet

Eltávolítása daganat, mely magában foglalja fontos idegek előírhatja károsítja az idegeket, ami részleges bénulást, az arc (arc bágyadtság). Orvosok vigyázni, hogy megőrizzük ezeket az idegeket, amikor csak lehetséges. Bizonyos esetekben, elvágott idegek lehet javítani, az idegeket vett más területeken a tested.

Sugárkezelés használ nagyteljesítményű energia gerendák, mint az X-sugarak, hogy megöli a rákos sejteket. Sugárkezelés során, akkor feküdjön egy asztalon, miközben a gép körül mozog, irányítja nagyteljesítményű gerendák adott időpontokban a szervezetben.

Sugárkezelés

Egy újabb típusú sugárzás terápia, amely részecskék, úgynevezett neutronok hatékonyabb lehet kezelésében bizonyos nyálmirigy daganatok. További vizsgálatok szükségesek, hogy megértsék az előnyeit és kockázatait a kezelés. Neutron sugárkezelés nem széles körben elérhető az Egyesült Államokban.

kemoterápiás kezelés

Sugárterápia után lehet használni a műtét megölni rákos sejteket, amelyek esetleg marad. Ha a műtét nem lehetséges, mert a tumor nagyon nagy, vagy található egy helyen, ami eltávolítása túl kockázatos, sugárzás önmagában kezelésére alkalmazható nyálmirigy rák.

Kemoterápia gyógyszeres kezelés, amely a vegyi anyagok megöli a rákos sejteket.

Kemoterápia lehet egy lehetőség, akik a fejlett nyálmirigy rák átterjedt a távoli területek testüket. Kemoterápia nem jelenleg használt standard kezelés a nyálmirigy rák, de a kutatók tanul annak használatát.