mellékhatások: fertőzés és neutropenia

Jó kézmosás gyakorlat segíthet a fertőzések megelőzése érdekében, ami különösen fontos, amikor egy személy miatt kezelt rák.

Fertőzést az invázió és a növekedés a baktériumok a szervezetben, mint például a baktériumok, vírusok, élesztők, vagy egyéb gombák. A fertőzés lehet kezdeni bárhol a szervezetben, lehet elterjedt az egész szervezetben, és okozhat egy vagy több, ezek a jelek

Hívja meg az egészségügyi csapat, ha tünetei a fertőzés. Fertőző alatt rákkezelés életveszélyes lehet és azonnali orvosi beavatkozás szükséges. Ügyeljen arra, hogy beszéljen orvosával vagy a nővérrel, mielőtt a gyógyszert, még az aszpirin, paracetamol (például Tylenol®) vagy ibuprofen (pl Advil®) a láz. Ezek a gyógyszerek csökkenthetik a láz, de az is elfedheti jelei egy komolyabb probléma.

Bizonyos típusú rák és kezelések, mint a kemoterápia növelheti a fertőzések kockázatát. Ez azért van, mert ezek csökkentik a fehérvérsejtek számának, a sejteket, amelyek segítenek a szervezetet a fertőzések leküzdésében. Kemoterápia során, nem lesz idő a kezelési ciklust, ha a szám a fehérvérsejtek (úgynevezett neutrofil) különösen alacsony, és fokozott veszélynek vannak kitéve a fertőzés. A stressz, a rossz táplálkozás, és nem alszik eleget is gyengíti az immunrendszert, így a fertőzések kialakulását.

Lesz vérvizsgálat során a neutropenia (olyan állapot, amelyben van egy kevés neutrofilek). Gyógyszer néha adni, hogy segít megelőzni a fertőzés vagy számának növelésére a fehérvérsejtek.

Az egészségügyi team fog beszélni veled ezekről és más módon, hogy megakadályozzák a fertőzés

Készítsünk látogatását azáltal, hogy egy listát a kérdést feltenni. Vegye fel ezeket a kérdéseket, hogy a lista