mellékhatások: fáradtság

Kezelése fáradtság egy fontos része a rák kezelési tervet. Figyelembe rövid séták és egyre könnyű feladat ténylegesen növeli a legtöbb ember energiaszintjét.

A fáradtság egy gyakori mellékhatása a sok rák kezelések, beleértve a kemoterápia, a besugárzásos terápia, biológiai terápia, csontvelő-transzplantáció, és a műtét. Állapotok, mint például vérszegénység, valamint a fájdalom, gyógyszerek, és az érzelmek is okozhat, vagy súlyosbíthatja a fáradtságot.

Az emberek gyakran írják rákkal összefüggő fáradtság, mint érzés nagyon fáradt, gyenge, erős, fut le, és nincs energia. Pihenő nem mindig segít a rákkal kapcsolatos fáradtság. Rák kapcsolatos fáradtság egyik legnehezebb mellékhatások sok ember számára, hogy megbirkózzon.

Mondd meg az egészségügyi csapat, ha úgy érzi, nagyon fáradt, és nem tudják, hogy nem a szokásos tevékenységek, vagy nagyon fáradt után is pihen vagy alszik. Sok oka a fáradtság. Nyomon követését, a szint az energia egész nap segít az orvos, hogy értékelje a fáradtságot. Írja le, hogyan befolyásolja a fáradtság a napi tevékenységet, és az, ami a fáradtság jobb vagy rosszabb.

Lehet tanácsolják, hogy ezek és más lépéseket jobban érzi magát

Fáradtság összefoglaló több információt a fáradtságot értékelni és kezelni. Tekintse meg a páciens vagy egészségügyi szakember változat.

Készítsünk látogatását azáltal, hogy egy listát a kérdést feltenni. Vegye fel ezeket a kérdéseket, hogy a lista

Mit lehet tenni a fáradtság okozta daganatos kezelések, például sugárterápia. (Típus: MP3 | Időpont: 02:50 | Méret: 2,7MB) kilátás Transcript

Narrátor Mi a teendő, ha úgy érzi, nagyon fáradt során sugárkezelés.

Gyengeség, fáradt, vagy elhasználódott? Ez az úgynevezett fáradtság. A legtöbb ember egyre sugárkezelés érzem fáradtnak.

Ez nem azt jelenti, hogy a rák egyre rosszabb. Ez nem azt jelenti, hogy a kezelés nem működik. Sőt, ez normális, hogy nagyon fáradt, ez idő alatt.

Hallgassa meg néhány tipp, hogy segítettek mások, mint te, akik sugárkezelést kap. Próbálja ki a számukra, hogy több energiát.

Rodney Ismerje meg határértékeket. Az orvos azt mondta, vigyázzak magamra legyen az én elsődleges most. El kellett dönteniük, hogy mennyire tudtam kezelni minden nap. Például, ha a fiam volt egy baseball játék éjjel, azt hagyja futó ügyintézés aznap, így azt elég energia, hogy őt játszani.

Cara terv, ha Ön lesz a munka. Bár úgy éreztem, elég fáradt, még mindig szükség van, hogy menjen a munka. Tudtam beszélni a főnökömmel, és a tervezett ütemtervet köré kezelések. Egy barátom az én támogató csoport nem volt energiája, hogy tovább dolgoznak. Ő tudja, hogy bizonyos orvosi szabadságot során a kezelést. Tervezzük meg a munkarend, hogy igaza van az Ön számára.

Miguel Légy aktív a nap folyamán. Megkérdeztem az orvosom, mit tehetnék, hogy ne érezzen olyan fáradt és kimerült. Azt mondta, hogy kapok egy kis testmozgás, akár rövid ideig minden nap, ténylegesen adj több energiát. Elvittem tanácsot és úgy találta, hogy úgy éreztem, jobb, ha én maradtam aktív. Elkezdtem rövid séták, és mielőtt tudtam, voltam gyalog 45 perc egy nap. Meglepődtem, hogy megtanulják, hogy mennyi egy kis testmozgás segített.

Kim tartandó alvások rövid. Azt, hogy a nap minden nap, de az orvosom azt mondta, hogy alvások rövid – kevesebb, mint 1 órán át egy időben. Ez elég hosszú, hogy úgy érzi, pihent, de én még mindig tud aludni 8 órát minden éjjel.

Narrátor Összefoglalás át néhány tipp, amelyek segítségével kevésbé érzik magukat fáradtnak.

Először is, lassítani – próbálja meg kevesebb dolgot. Döntéseket, hogy mennyit tud kezelni minden nap.

Ezután eldöntheti, hogy meg tud működni. Ha képesek dolgozni, tervezni a munkarend körül kezelések.

Próbáld ki, hogy az aktív minden nap. Vegyünk egy rövid séta. Aktív marad kapsz több energiát.

És hogy rövid alvások – legfeljebb 1 órán át egy időben.

Végül beszéljen orvosával vagy a nővérrel, ha még mindig úgy érzi, nagyon fáradt után próbál ezeket a tippeket. Lehet, hogy más javaslatok vagy kezelések, amelyek segíthetnek.