megrepedt dobhártya

A megrepedt dobhártya – vagy perforált dobhártya, mint ez orvosilag ismert – egy lyuk, vagy szakadás a dobhártya, a vékony szövet, amely elválasztja a hallójáratba saját középfülben.

A megrepedt dobhártya okozhat halláskárosodást. A megrepedt dobhártya is, hogy a középfül érzékenyek a fertőzésekre vagy sérülés.

A megrepedt dobhártya általában gyógyul néhány héten belül kezelés nélkül. Előfordul azonban, hogy a megrepedt dobhártya igényel eljárás vagy műtéti gyógyítására.

Jelei és tünetei a megrepedt dobhártya tartalmazhat

Keresse fel orvosát, ha bármely, a jelek vagy tünetek a megrepedt vagy perforált dobhártya vagy fájdalom vagy kellemetlen érzés a fülében. A középső és a belső fül áll finom mechanizmusok, amelyek érzékenyek a sérülés vagy betegség. Azonnali és megfelelő kezelés fontos, hogy megőrizze a hallását.

Okai a megrepedt, vagy perforált dobhártya tartalmazhat

Barotraumát. Barotraumát stressz gyakorolt ​​a dobhártya, ha a légnyomás a középfül és a légnyomást a környezetben az egyensúly. Ha a nyomás súlyos, a dobhártya szakadás. Barotraumát is nevezik repülőgép fül, mert ez a leggyakrabban okozta légnyomás változások kapcsolódó légi közlekedésben.

Mikor kell orvoshoz

Amit megtehetsz

Egyéb események okozhat hirtelen változásokat nyomás – és esetleg egy megrepedt dobhártya – közé tartozik a búvárkodás és a közvetlen csapás a fül, mint a hatása egy autó légzsák.

A dobhártya (dobhártya) két elsődleges szerepe

Mit várnak el az orvos

Ha a dobhártya megreped, komplikációk léphetnek fel, miközben a dobhártya gyógyító, vagy ha ez nem sikerül meggyógyítani. Lehetséges szövődmények közé

Mit lehet tenni az időközben

Középfül ciszta (koleszteatóma). Koleszteatóma egy ciszta a középfül áll a bőrsejtek és egyéb törmeléket.

Hallójárat törmelék általában utazik a külső fül segítségével fül-védő fülzsír. Ha a dobhártya megreped, a bőr törmeléket átkerülhet a középfül és a forma egy ciszta.

Koleszteatóma, barátságos környezetben a baktériumok és fehérjéket tartalmaz, amelyek károsíthatják a csontok a középfülben.

Ha jelei vagy tünetei perforált dobhártya, akkor valószínű, hogy kezdeni, hogy a családját vagy háziorvos. Azonban, orvosa utalnak, hogy a szakember a fül-orr-gégészeti betegségek (ENT orvos vagy otolaryngologist).

Itt van néhány információ, hogy segítsen felkészülni a kinevezést.

Készíts egy listát idő előtt, hogy akkor ossza meg orvosával. A listának tartalmaznia kell az

Ha úgy gondolja, hogy jeleit vagy tüneteit megrepedt dobhártya, akkor érdemes kérni az orvostól néhány a következő kérdéseket.

Ne habozzon, kérje további kérdése van.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, többek között

Ha úgy gondolja, hogy van egy megrepedt dobhártya, legyen óvatos, hogy tartsa a füle száraz fertőzés megelőzése érdekében. Ne úszni. Annak érdekében, hogy a víz ki a fül, ha zuhanyozás vagy fürdés, használjon formázható, vízálló szilikon füldugó, vagy hogy egy vattával bevont vazelinnel a külső fül.

Ne tegye gyógyszert cseppet a fülbe, hacsak orvosa előírja azokat kifejezetten fertőzés kapcsolódnak a perforált dobhártya.

A háziorvos vagy ENT szakember gyakran határozza meg, ha van egy perforált dobhártya egy szemrevételezés segítségével megvilágított műszer (otoscope).

Ő lehet végezni, vagy ha további vizsgálatokat okának megállapításához a törés vagy károsodás mértékét. E vizsgálatok során

A legtöbb perforált dobhártya gyógyítani kezelés nélkül néhány héten belül. Az orvosa antibiotikumot csepp ha van bizonyíték a fertőzés. Ha a szakadás vagy lyuk a dobhártya nem gyógyul magától, a kezelés magában eljárásokat lezárja a perforáció. Ezek tartalmazhatnak

A megrepedt dobhártya általában meggyógyítja a saját belül hét. Egyes esetekben, a gyógyulás hónapokig tart. Mindaddig, amíg kezelőorvosa azt mondja, hogy a füléhez meggyógyult, védje azt csinál a következő

Kövesse az alábbi tippeket, hogy elkerüljék egy megrepedt vagy perforált dobhártya

keresse fel orvosát