megelőzése láb problémák, ha cukorbeteg

diabetes Trends

Ellenőrizzük a lábad minden reggel és este. Ez a legfontosabb része a lábápolás. Használjon egy tükör, vagy valaki megnézi a lábad, ha Ön nem látja minden részük is. Ön is használja a kézi tükröt, vagy nagyító tükör csatlakozik a fürdőszoba fal mellett az alaplap, hogy vizsgálja meg a lábát. A következő lista a napi láb vizsgák, hogy megbizonyosodjon arról, figyelmesen vizsgálja meg a lábát minden nap.

Viseljen cipőt és zoknit, hogy jól illeszkednek. Puha cipő, jó támogatást, és hogy jól illeszkednek (mint például tenisz cipő) a legjobb a lábad. A következő ellenőrzőlista cipő illik jól, ha vesz új cipő. Break új cipő lassan viselése, egy pár órát naponta, és egyre nagyobb az óra hetente. Zoknit viselni nélkül varratok.

Védje a lábát a sérülésektől. Mielőtt vedd fel a cipőt, ellenőrizze az esetleges idegen tárgyak, mint a kövek, vagy durva foltok belsejében cipő vagy tárgyak átfurakodva a talpa. Ellenőrizzük a lábad hólyagok, vágások, horzsolások vagy néhány óra múlva egy új tevékenység, mint például a síelés vagy túrázás. Hozzászólás listáját óvintézkedéseket, hogy megvédje a lábát a szekrényben közel a cipőt.

Van lábad során ellenőrizni minden vizit. Lehet, hogy orvosa észre egy láb probléma, hogy esetleg nem. Vedd le a cipő és zokni, amíg várnak a vizsgálóba. Ez segíteni fog emlékeztetni orvosa ellenőrizni a lábad. Írj le minden apró probléma, kérdés lehet, hogy a lábápolás, hogy megvitassák az Ön vizit.

Hogy a korai kezelés láb problémákat. Hívjon orvost, még kisebb láb problémák, csak ha már tanult, hogyan kell kezelni ezeket a problémákat. Orvosa utalhat, hogy egy láb specialista (podiatrist) ha különleges kezelésre van szükség. Egy komoly probléma alakulhat ki, amit úgy tűnik, mint egy kisebb irritáció. Segíthet megelőzni a láb probléma. Ha a láb probléma alakul ki, meg kell keresni ellátást elején.

William H. Blahd, Jr., MD, FACEP – Sürgősségi Medicin; H. Michael O’Connor, MD – Emergency Medicine

November 14, 2014