lila anya sás: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Alho Bravo, Brown Nut sás, Capim Alho, Capim DandA, Castañuela, Cipero, Coco Grass, Coquito, Cyperus, Cyperus rotundus Galingale, Földi mandula, Hyangbuja, Java Grass, Juncia Real, Knolliges Zypergras, Musta, Nötag, Nut Grass, Nut sás, Purp ..; Lásd az összes nevet Alho Bravo, Brown Nut sás, Capim Alho, Capim DandA, Castañuela, Cipero, Coco Grass, Coquito, Cyperus, Cyperus rotundus Galingale, Földi mandula, Hyangbuja, Java Grass, Juncia Real, Knolliges Zypergras, Musta, Nötag, Nut Grass, Nut sás, Purple Nut Grass, iszapsással, Red Nut sás, Rundes Zypergras, Sa’ed, Souchet Rond, suo Cao, Xiang Fu Zi, Zigolo Infestante. elrejtése nevek

Lila anya sás egy növény, ami hasonlít a fű. A gumókat és a föld feletti részeket használják, hogy a gyógyszert; Az emberek lila anyát sás szájon fogászati ​​üregek, depresszió, diabétesz, hasmenés, láz, emésztési zavar, viszkető bőr, a malária, izomgörcsök, menstruációs zavarok, hányinger, fájdalom, kígyómarás, gyomor rendellenességek, beleértve az irritábilis bél szindróma, hányás, fogyás , hogy álmosságot, duzzanat csökkentésére, hogy javítja a vérkeringést, és antioxidánsként; Emberek alkalmazni lila anya sás a bőrön pattanások, korpásodás, sebek és fekélyek; Az élelmiszerekben, lila anya sás eszik, mint a forrás a keményítő.

Lila anya sás egy antioxidáns. Lehet, csökkentik a vér cukor- és megakadályozza a növekedés bizonyos baktériumok, beleértve a típus okozza fogászati ​​üregek. Lila anya sás is segíthet lebontani zsírt, hogy növelje fogyás.

Elegendő bizonyíték fo; ACN; Korpa; Fogszuvasodás; Depresszió; Cukorbetegség; Hasmenés; Láz; Emésztési zavar; Viszkető bőr; Malária; Menstruációs problémák; Izomgörcsök; Hányinger; Fájdalom; Bőrsérülések; Fekélyek; Kígyóharapások; Gyomor betegségei; Hányás; Fogyás; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség értékeléshez lila anya sás e célra.

Nem ismert, hogy a lila anya sás biztonságos, vagy mi a lehetséges mellékhatások lehetnek; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás: Nem tudunk eleget használata lila anya sás a terhesség és a szoptatás alatt. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja; A vérzési rendellenességek: Purple anya sás lelassíthatja a véralvadást. Ez növelheti a kockázatát véraláfutás vagy vérzés az emberek a vérzési rendellenességek; Lassú szívverés (bradikardia): Lila anyát sás lelassíthatja a szívverést. Ez lehet a probléma az emberek, akik már egy lassú szívverés; Diabetes: Purple anya sás esetleg csökkentheti a vércukorszintet. A cukorbetegek ellenőriznie kell vércukorszintjét szorosan. Ha Ön cukorbeteg, akkor a legjobb, hogy kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, mielőtt lila anya sás; Gyomor-bél rendszer elzáródása: Purple anya sás okozhat “szűk keresztmetszet” a belekben. Ez problémát okozhat az emberek, akik egy elzáródást a belekben; Gyomorfekély: Purple anya sás növelheti váladék a gyomor és a belek. Aggodalomra ad okot, hogy ez ronthatja fekélyek; Lung feltételek: Purple anya sás növelheti folyadék váladék a tüdőben. Aggodalomra ad okot, hogy ez ronthatja tüdőbetegségek, például az asztma vagy tüdőtágulat; A rohamok: Aggodalomra ad okot, hogy a lila anya sás növelheti a rohamok előfordulásának kockázata; Műtét: Purple anya sás lehet a vércukorszint csökkentésére, vagy lassú a véralvadást. Van némi aggodalom, hogy zavaró lehet a vérzés, vagy a vércukorszint műtét közben. Hagyja abba a lila anya sás legalább 2 héttel a tervezett műtét; Húgyúti elzáródás: Purple anya sás növelheti váladék a húgyutakban. Aggodalomra ad okot, hogy ez ronthatja húgyúti elzáródás.

Jelenleg nincs információ Purple ANYA sás interakciók

A megfelelő adag lila anya sás számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó kora, egészségi állapota, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok lila anya sás. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Ardestani A, Yazdanparast R. Cyperus rotundus elnyomja AGE képződés és fehérje oxidáció modellben a fruktóz-közvetített fehérje glycoxidation. Int J. Biol Macromol. 200; 41 (5): 572-578.

Buckley S, D Usai, Jakob T, Radini A Hardy K. fogkő feltárja egyedülálló betekintést élelmiszerek, főzés és növényi feldolgozás előtti központi Szudánban. PLoS One. 201; 9 (7): e100808.

Ha JH, Lee KY, Choi HC, és munkatársai. Moduláció radioligand kötődés a GABA (A) benzo-diazepin-receptor komplex által egy új komponens Cyperus rotundus. Biol Pharm Bull. 200; 25 (1): 128-130.

Túrázás H Aota K, Kuwano D, Takemoto T. felépítése és abszolút konfigurációját-rotunol és ß-rotunol, sesquiterpenoids Cyperus rotundus. Tetraéder. 197; 27 (19): 4831-4836.

Jeong SJ, Miyamoto T, Inagaki M, Kim YC, Higuchi R. Rotundines A-C, három új szeszkviterpén alkaloidok Cyperus rotundus. J Nat Prod. 200; 63 (5): 673-675.

Jin JH, Lee DU, Kim YS, Kim HP. Anti-allergén aktivitása szeszkviterpének a rizómák a Cyperus rotundus. Arch Pharm. 201; 34 (2): 223-8.

Kilani S, Ben Sghaier M, Limem I, et al. In vitro értékelés során az antibakteriális, antioxidáns, citotoxikus és apoptotikus tevékenysége a gumók infúzió és kivonatok Cyperus rotundus. Bioresour Technol. 200; 99 (18): 9004-9008.

Kilani S, Ledauphin J, Bouhlel I, et al. Összehasonlító vizsgálata Cyperus rotundus illóolaj egy módosított GC / MS elemzés módszerrel. Értékelése antioxidáns, citotoxikus, és az apoptotikus hatásokat. Chem Biodivers. 200; 5 (5): 729-742.

Lemaure B, Touche A, Zbinden I, et al. Adminisztráció Cyperus rotundus gumók kivonat megakadályozza a súlygyarapodást elhízott Zucker patkányokban. Phytother Res. 200; 21 (8): 724-730.

Raut NA, Gaikwad NJ. Antidiabetikus aktivitása hidro-etanolos kivonatot Cyperus rotundus az alloxan indukálta diabétesz patkányban. Fitoterápia. 200; 77 (7-8): 585-588.

Sayed HM, Mohamed MH, Farag SF, et al. A fruktóz-aminosav konjugátum és más összetevőket Cyperus rotundus L. Nat Prod Res. 200; 22 (17): 1487-1497.

Sayed HM, Mohamed MH, Farag SF, Mohamed GA, Proksch P. új szteroid glikozid és furochromones származó Cyperus rotundus L. Nat Prod Res. 200; 21 (4): 343-350.

Seo EJ, Lee DU, Kwak JH, et al. Antiplatelet hatásai Cyperus rotundus és az azt alkotó (+) – nootkaton. J Ethnopharmacol. 201; 135 (1): 48-54.

Seo WG, Pae HO, Oh GS, et al. Gátló hatását metanolos extraktumot a Cyperus rotundus rizómák a nitrogén-monoxid és a szuperoxid produkció által rágcsáló makrofág sejtvonal, RAW 264.7 sejteket. J Ethnopharmacol. 200; 76 (1): 59-64.

Sharma R, Gupta R. Cyperus rotundus kivonat gátolja az acetil-kolinészteráz aktivitás az állati és a növények, valamint gátolja a csírázást és csíranövény növekedésének búza és paradicsom. Life Sci. 200; 80 (24-25): 2389-2392.

Sonwa MM, Konig WA. Kémiai tanulmány illóolajat Cyperus rotundus. Növénykémiai. 200; 58 (5): 799-810.

Tam CU, Yang FQ, Zhang QW, Guan J, Li SP. Optimalizálás és összehasonlítása három módszer extrakciós illékony vegyületek Cyperus rotundus értékeltük gázkromatográfia-tömegspektrometria. J Pharm Biomed Anal. 200; 44 (2): 444-449.

Thebtaranonth C Thebtaranonth Y, Wanauppathamkul S, Yuthavong Y. maláriaellenes szeszkviterpének re a Cyperus rotundus: szerkezete 10,12-peroxycalamenene, szeszkviterpén endoperoxidot. Növénykémiai. 199; 40 (1): 125-128.

Uddin SJ, Mondal K, Shilpi JA, Rahman MT. Hasmenés elleni aktivitása Cyperus rotundus. Fitoterápia. 200; 77 (2): 134-136.

Xu Y, Zhang HW, Wan XC, Zou ZM. Komplett átengedése (1) H és (13) C-NMR-spektrum adatokat két új szeszkviterpének származó Cyperus rotundus L. Magn Reson Chem. 200; 47 (6): 527-31.

Xu Y, Zhang HW, Yu CY, et al. Norcyperone, új csontváz norsesquiterpene származó Cyperus rotundus L. molekulák. 200; 13 (10): 2474-2481.

Yazdanparast R, Ardestani A. In vitro antioxidáns és gyökfogó aktivitását Cyperus rotundus. J Med Food. 200; 10 (4): 667-674.

Yu HH, Lee DH, Seo SJ, Te YO. Rákellenes tulajdonságait a kivonat Cyperus rotundus. Am J Chin Med. 200; 35 (3): 497-505.

Zhou Z, Yin W. Két új fenolos vegyületek a rizómák a Cyperus rotundus L. molekulák. 201; 17 (11): 12636-41.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió