lezuhanás megelőzését az idősebb felnőttek, akik magas kockázatú gyógyszerek – téma áttekintése

Magas kockázatú azt jelenti, hogy a gyógyszer is okozhat súlyos egészségügyi problémák, vagy baleset. Nagy kockázatot nem mindig jelenti azt, “ne használd”. Ez azt jelenti, “óvatosan használd”, amikor a gyógyszert inkább segít, mint bántani.

Antipszichotikumokkal, így például haloperidol, kvetiapin, és risperidon; Izomrelaxánsok, mint például a karizoprodol, ciklobenzaprin, és metokarbamol; Szorongás gyógyszer, mint például a alprazolam, klór-diazepoxid, és a diazepam; Alvó gyógyszer, mint például a zaleplon és a zolpidem; Over-the-counter allergia gyógyszerek, amelyek a difenhidramin vagy klórfeniramin. Néhány gyógyszer az alvás vagy a fájdalom is használhatja diphenhydramine.

Soha nem túl késő ahhoz, hogy kihasználják az edzés, hogy te 45 vagy 95. Először is, ez egyszerűen jól érzed magad mozogni. Azáltal, hogy az aktívabb, akkor is csökkentheti a vércukorszintet tartani cukorbetegség ellenőrzés alatt; “Nem kell, hogy fuss egy maratont, hogy eredményt”, mondja Dawn Sherr, RD, az Association of Diabetes Pedagógusok. “Séta, úszás, és játszik a unoka mind nagyszerű módja annak, hogy gyakorolni. €; Kövesse az alábbi négy lépést az induláshoz.

Példák recept magas kockázatú gyógyszerek közé

Ahogy öregszünk, szervezetünk megváltozik. Ha gyógyszert szed, akkor kap egy erősebb hatást most, mint amikor fiatalabb voltál. Például, lehet, hogy több szédülést vagy álmosságot. És lehet, hogy nagyobb valószínűséggel veszélyes mellékhatásai, ha több, mint egy gyógyszer. Például, hogy egy fájdalom gyógyszert együtt alvás gyógyszer okozhatja, hogy abbahagyom a lélegzést.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a komoly mellékhatásokat, beszéljen orvosával és gyógyszerészével a gyógyszer szedése.

Készíts egy listát, amire venni. Tartalmazza az adagot, és ha megteszi azt. Egy példányát magával, és vigye el minden orvos látogatást. Kérdezd meg, hogy vannak-e olyan gyógyszer, amit nem kell, vagy nem szedhetik. És megkérdezi, hogy csökkentheti az adagot a gyógyszerek bármelyikét; Tudja meg, ha a kezelést anélkül, hogy gyógyszert is dolgozik az Ön számára, Használjon egy gyógyszertár, ha lehetséges. Töltés előtt egy új recept, hogy a gyógyszerész a gyógyszerek listáját. Kérdezz lehetséges kölcsönhatások bármit szed. Ha egynél több gyógyszertár, győződjön meg róla, mindegyiknek megvan a listán; Beszéljen orvosával az összes mellékhatás van. Orvosa módosíthatja az adagot, vagy a gyógyszer. Feltétlenül közölje orvosával, hogy csak szeretné, hogy gyógyszert, hogy valóban szüksége van, és a lehető legalacsonyabb dózist.