lehetséges korai demencia áttekintés

A demencia súlyos agyi rendellenesség, ami zavarja az egyén azon képességét, hogy gondolkodni, tervezni, kommunikálni, kölcsönhatásba megfelelően másokkal, vagy más módon elvégezni a mindennapi feladatokat. Mivel a demencia általában progresszív, korai jelei lehetnek homályosak és finom.

Két orvos / testvér, Joel és Ian Gold, azonosították a tünetek egy mentális betegség egyedi a mi időkben: a Truman Show téveszme, neve a 1998 film, hogy játszotta Jim Carrey, mint egy külvárosi, amelynek mozgását filmre 24/7 és sugárzott a világ. A két mondjuk egy maroknyi egyén van győződve arról, sztárok egy elképzelt valóság show; Bár korlátozott, ténymegállapításaikat létre buzz a média és a pszichiátriai közösség: Lehetséges, hogy a valóság TV alakításában téveszmék; Ban ben…

A legfontosabb jellemzője a demencia csökkent kognitív funkciók. Ezek a mentális folyamatok, mint a gondolkodás, érvelés, tanulás, problémamegoldás, memória, nyelv és a beszéd.

Más funkciók gyakran előforduló demencia terjednie a személyiség és a viselkedés.

Általában ezek a tünetek nem tekinthetők demencia, ha azok továbbra is folyamatosan legalább hat hónapig.

Demencia számos különböző oka lehet. Néhány lehet visszafordítható, például bizonyos fertőzések, a gyógyszerkölcsönhatások és májbetegségek. Az irreverzibilis okok, a leggyakoribb az idősebb felnőttek az Alzheimer-kór.

A legfontosabb jellemzője a demencia csökkent kognitív funkciók. Ezek a mentális folyamatok, mint a gondolkodás, érvelés, tanulás, problémamegoldás, memória, a nyelv és a beszéd; Más funkciók gyakran előforduló demencia terjednie a személyiség és a viselkedés; Általában ezek a tünetek nem tekinthetők demencia, ha azok továbbra is folyamatosan, legalább hat hónap; Demencia számos különböző oka lehet. Néhány reverzibilis lehet, mint például bizonyos fertőzések, a gyógyszerkölcsönhatások és májbetegségek. Az irreverzibilis okok, a leggyakoribb az idősebb felnőttek az Alzheimer-kór; Bár a demencia gyakran kapcsolódik öregségi ( “szenilis”), ez nem egy normális része az öregedés. Még a gyerekek bizonyos degeneratív agyi betegségek alakulhatnak ki demencia. Demencia tünetek néha lehet utánozhatjuk További kezelhető állapotok, mint például a depresszió ( “pszeudodemencia”), vagy mellékhatások bizonyos gyógyszerek.

Sok idős ember tart attól, hogy ezek az Alzheimer-kór, mert nem tudják megtalálni a szemüveg vagy emlékszik valaki nevét. Ezek nagyon gyakori probléma legtöbbször miatt lassuló mentális folyamatok az életkor előrehaladtával. Bár ez egy kellemetlen, nem jelentősen rontja az egyén azon képességét, hogy megtanulják az új információk, problémák megoldása, illetve a napi tevékenységeket, például az Alzheimer-kór nem.

Memória veszteség következik egy bizonyos mintát az Alzheimer-kór. A veszteség elsősorban a rövid távú memória. Ez azt jelenti, hogy az egyénnek problémája emlékezve a legutóbbi események, mint például, amit ő a múlt héten, vagy utasításokat az orvos adta ma reggel, hogy egy új gyógyszer. Az képtelenség felidézni a legutóbbi események élesen szemben áll az ember azon képességét, hogy emlékezzen a kisebb részletek és események évvel korábban.

A memória elvesztése jellemző az Alzheimer-kór követi számos más kognitív és viselkedési tüneteket. Végül, több éven keresztül, a személy elveszíti sok mentális és fizikai képességeinek és előírja éjjel-nappal ellátást.

Enyhe kognitív károsodás (MCI) kifejezést használják az orvos, ha a memória veszteség nagyobb, mint amit a “normál” történik az öregedés, hanem egy személy még mindig képes a szokásos napi tevékenységét. MCI lehet korai jele az Alzheimer-kór.

új e-mail sorozat diagnosztizálására, kezelésére, valamint élő mértéktelen evészavar