légszomj

Kevés érzések olyan ijesztő, mint nem tudni, hogy elég levegőt. Légszomj – ismert orvosilag mint nehézlégzés – gyakran le, mint egy intenzív szigorítás a mellkasban, a levegő éhség vagy egy érzés, fulladás.

Nagyon megerőltető testmozgás, extrém hőmérsékletek, hatalmas elhízás és magassági minden okozhat légszomjat egy egészséges embernél. Kívül ezeket a példákat, légszomj valószínűleg annak a jele, hogy beteg.

Duzzanat a láb és a boka, légzési nehézség, ha feküdniük, magas lázzal, hidegrázással és köhögés; zihálás, rosszabbodása meglévő légszomj

Keressétek sürgősségi orvosi ellátás

Ha megmagyarázhatatlan légszomj, különösen, ha hirtelen jön, és súlyos, keresse fel orvosát, amint lehetséges.

Készíts egy orvoshoz

A legtöbb esetben a légszomj miatt szív vagy a tüdő feltételeket. A szívet és tüdőt szállításával oxigént a szövetekbe és eltávolítása szén-dioxid, és a problémák ezek közül a folyamatok befolyásolják a légzését.

Öngondoskodás

Látogassa meg orvosát, vagy a helyi segélyhívó számot, vagy valaki elvinni az ügyeletre, ha súlyos légszomjat, hogy hirtelen jön, és befolyásolja a képességét, hogy működni. Keressétek sürgősségi orvosi ellátást, ha a légszomj kíséri mellkasi fájdalom, ájulás, hányinger -, mivel ezek a tünetek a szívroham vagy tüdőembólia.

Készíts egy találkozót az orvos, ha a légszomj kíséri

Ha szeretné, hogy a krónikus légszomj egyre rosszabb

keresse fel orvosát

Ne cigarettázz. Ha már a dohányzásmentes, a kockázatok a szív és a tüdő betegségek és a rák elkezd csökkenni – akkor is, ha már a dohányzás évek., Kerülje a szennyező anyagok. Amennyire csak lehetséges, kerülje a légzés allergének és a környezeti mérgek.; Fogyni, ha túlsúlyos. Vedd magadra. Ha van egy kóros állapotok, vigyázni rá., Van egy cselekvési tervet. Beszélje meg orvosával, hogy mi a teendő, ha a tünetek rosszabbodnak.; Ne magasság szem előtt tartva. Kerüljük megterhelés magasság nagyobb, mint 5000 láb (1524 méter) .; Rendszeresen ellenőrizze a berendezés. Ha támaszkodik kiegészítő oxigén, ellenőrizze, hogy a kínálat megfelelő és a berendezés megfelelően működik.