kvetiapin

Idős betegek demenciával összefüggő pszichózis kezelt antipszichotikumok fokozottan a halálozás kockázatát. A kvetiapin-fumarát és kvetiapin-fumarát XR nem hagyták jóvá a betegek kezelésére demenciával összefüggő pszichózis és a betegek kevesebb, mint 10 éves. Van egy fokozott az öngyilkossági gondolatok és viselkedés a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek antidepresszánsokat szedett. Betegeket megfigyelés szoros klinikai állapot romlása és szuicid gondolatok és viselkedés.

Használja a kvetiapin

Terápiás Osztály: antipszichotikus

Kémiai Osztály: Quetiapine

A kvetiapin retard tabletta is használják más gyógyszerekkel együtt kell kezelni major depressziós zavarban (MDD) felnőtteknél.

kvetiapin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. A kvetiapin a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a kvetiapin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor hatásaira kvetiapin retard tabletta és a tabletta gyermekekben skizofrénia fiatalabb, mint 13 éves, a gyermekek a bipoláris mániában fiatalabb, mint 10 éves, és a gyermekek bipoláris depresszió fiatalabb, mint 18 éves. A biztonságosságot és hatékonyságot nem igazolták ebben a korcsoportban.

Használata előtt kvetiapin

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor hatásaira kvetiapin retard tabletta kezelésére major depressziós zavar a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát kvetiapin az idősek. Az idős betegek azonban sokkal valószínűbb, hogy a demencia vagy az életkorral összefüggő szív, máj vagy vese problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél a kvetiapin.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed kvetiapin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata kvetiapin bármely következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata kvetiapin bármely következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata kvetiapin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata kvetiapin a következők bármelyike ​​általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja kvetiapin vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Használata kvetiapin az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja kvetiapin vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát kvetiapin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye kvetiapin pontosan az orvos utasítása szerint javára a feltétellel, amennyire csak lehetséges. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

kvetiapin jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

A kvetiapin tabletta lehet venni étellel vagy anélkül teljes vagy üres gyomorra. Azonban, ha az orvos azt mondja, hogy vigye egy bizonyos módon, hogy azt, mint irányított.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát egészben. Ne törje, ne törje össze, és ne rágja szét azt. Ez a legjobb, hogy a kvetiapin étkezések között vagy egy könnyű ételt (kb 300 kalória).

A dózis kvetiapin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisokat kvetiapin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot kvetiapin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Megfelelő felhasználása kvetiapin

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni kell a haladást az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról kvetiapin megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Akkor is kell, hogy az Ön vagy a gyermek szeme tesztelt rendszeresen.

kvetiapin hozzá az alkohol hatásait és egyéb központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás, nyugtatók, nyugtatók, vagy alszik, gyógyszer, recept fájdalom gyógyszer vagy kábítószer, gyógyszer görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti, miközben Ön vagy gyermeke használ kvetiapin.

Egyes betegeknél a kvetiapin növelheti öngyilkossági gondolatok. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke kezd érezni több depressziós és gondolatok fáj magad. Bármilyen szokatlan gondolatok vagy viselkedés, hogy baj van, különösen, ha azok az új vagy rosszabbodnak gyorsan. Győződjön meg arról, hogy orvosa tudja, ha Ön vagy gyermeke alvászavar, ideges könnyen, egy nagy energiaárak növekedése, vagy kezdenek, vakmerő. Szintén tájékoztassa az orvost, ha hirtelen vagy erős érzelmek, mint például ideges, dühös, nyugtalan, erőszakos, vagy félek. Hagyja, hogy a kezelőorvosával, ha Ön vagy valaki a családban a bipoláris zavar (mániás depresszió), vagy megpróbált öngyilkos lenni.

A kvetiapin álmosságot, baj gondolkodás, vagy baj a látás (főleg a használat első hetében). Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a kvetiapin Mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy más műveletet végez, amely megköveteli, hogy legyen óvatos, jól koordinált, vagy képes gondolkodni, vagy látni is.

Óvintézkedések használat közben kvetiapin

kvetiapin növelheti a cukor mennyiségét a vérben. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fokozott szomjúság vagy a vizelés. Ha Ön vagy gyermeke cukorbeteg, akkor észre egy változás az eredmények a vizelet vagy vércukor teszteket. Ellenőrizze vércukor szorosan és beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van.

Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke görcsei (rohamok), légzési nehézség, a gyors szívverés, magas láz, magas vagy alacsony vérnyomás, fokozott verejtékezés, húgyhólyag feletti kontroll elvesztése, súlyos izommerevség, szokatlanul sápadt bőr vagy fáradtság. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet neuroleptikus malignus szindróma (NMS).

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből. Felállt, lassan segíthet. Ha a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

A kvetiapin átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

kvetiapin okozhat retardált mozgászavarok (mozgási rendellenesség). Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke bármilyen a következő tünetek miközben kvetiapin: ajak smacking vagy gyűrődést, fújtatva az arcon, gyors, vagy féregszerű mozgások a nyelv, ellenőrizetlen rágás mozgalmak, vagy akaratlan mozgások az karok és lábak.

A kvetiapin nőhet a koleszterin és zsírok a vérben. Ha ez a feltétel bekövetkezik, kezelőorvosa adhat Ön vagy gyermeke bizonyos gyógyszerek, amelyek csökkentik a koleszterin mennyiségét és zsírok a vérben.

kvetiapin növelheti a súlyát. Előfordulhat, hogy kezelőorvosa ellenőrizni az Ön vagy gyermeke súlyát rendszeresen használata közben kvetiapin.

kvetiapin Side Effects

kvetiapin

Lesz kell, hogy a mért vérnyomás megkezdése előtt a kvetiapin és miközben Ön vagy gyermeke használja. Ha bármilyen változást észlel az ajánlott vérnyomás, forduljon orvoshoz azonnal. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

kvetiapin változásokat okozhat szívritmuszavart, mint a nevezett állapot QT-szakasz megnyúlása. Ez megváltoztathatja a szíved ver, és ájulást okozhat, vagy súlyos mellékhatások néhány betegnél. Forduljon orvosához, rögtön, ha Ön vagy gyermeke olyan tünetek a szívritmuszavarok, mint például a gyors, lüktető, vagy egyenetlen szívverés.

Kvetiapin megnehezítheti a tested, hogy lehűljön. Lehet csökkenteni mennyit izzad. A tested is lesz túl meleg, ha nem izzad elég. Ha a tested lesz túl meleg, akkor előfordulhat, szédül, gyenge, fáradt vagy zavart. Lehet hányni vagy gyomorrontás. Ne legyen túl forró, miközben gyakorolják. Kerülje az olyan helyeket, amelyek nagyon meleg. Hívja fel orvosát, ha Ön vagy gyermeke túl forró, és nem tud lehűlni.

Ne hirtelen hagyja abba a kvetiapin ellenőrzése nélkül előbb orvosával. Orvosa az Ön vagy gyermeke, hogy fokozatosan csökkentsék az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen. Ennek célja, hogy csökkentse az esélyét a tünetek, mint a hányinger, álmatlanság, alvászavar, álmatlanság, vagy hányás.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy szed kvetiapin. A néhány vizsgálat eredményét (például vizelet kábítószer-képernyők) befolyásolhatja a kvetiapin.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Bipoláris zavar Seroquel, lítium, clonazepam, Klonopin Abilify Lamictal

Szkizoaffektív Seroquel, Prozac, lítium, fluoxetin, Abilify Lamictal

Skizofrénia Seroquel, Abilify, riszperidon, olanzapinnal Zyprexa, Risperdal

Major depresszív zavar trazodont, szertralin, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac