kutatók Mozambik tanulmány befolyásoló tényezők antiretrovirális terápia sikere

A HIV / AIDS burjánzó Mozambikban, ahol 1,8 millió felnőtt és gyermek jelenleg él ezzel a fertőző és életveszélyes betegség, szerint a World Health Organization (WHO). Antiretrovirális terápia, az elsődleges kezelés a HIV / AIDS, drasztikusan csökkent a halálozási arány szenvedők a betegség. WHO jelentése szerint több mint 800.000 ember a szub-szaharai Afrika kapja antiretrovirális gyógyszerek, több mint 100.000 ilyen beteg lakó Mozambik.

Hogy tanulmányozza a tényezőket, amelyek befolyásolják eredmények antiretrovirális terápia, theernment támogatja a Nemzetközi Járványügyi adatbázisok, hogy értékelje az AIDS (IeDEA), a globális hálózat klinikák szolgáló HIV betegekben. IeDEA-Dél-Afrika (IeDEA-SA) egy együttműködés 17 klinikák és klinikai kohorszok hat ország Afrika déli részén, köztük Mozambik, és magában foglalja a több mint 35.000 tanulmány résztvevői.

IeDEA-SA kutatók értékelik a választ a HIV-kezelés és a gondozás a HIV-fertőzött gyermekek és felnőttek. Mivel a tanulmány nagy, a IeDEA-SA csapat is hatásának értékeléséhez terápia betegek körében más egészségügyi feltételek, mint a terhesség. Amellett, hogy a tanuló egyedi esetekben IeDEA-SA kutatók folytatnak populáció szintű vizsgálatok, amelyek magukban foglalják összehasonlítását gondozásra és az antiretrovirális szállítási rendszerek, a várakozási idők a kezelés, és a halálozási arány a betegek ellátáshoz.

IeDEA-SA vizsgálatok vizsgálja meg, hogyan szövődményei a HIV / AIDS, mint a társ-fertőzés tuberkulózis (TBC), befolyásolhatja a kezelés kimenetelét. Mozambikban, 48 százaléka HIV / AIDS betegek közötti korosztály a 15 és 49 egyidejűleg szenvednek TB. A kutatók azt is vizsgálja a siker antiretrovirális kezelés azoknál a betegeknél, akik szenvednek a immunrekonstitúciót szindróma és számos egyéb fertőzések okozta kórokozók, melyek általában nem okoznak kárt az egészséges immunrendszert.

Tudjon meg többet a IeDEA programot.