képeket az egészséges szokások élnek rheumatoid arthritisben

Janssen.

Jó hírek! Egészséges, finom ételek jók az egész testet, beleértve az ízületek, bár nem gyógyítja a rheumatoid arthritis (RA). Go rengeteg teljes kiőrlésű gabona, zöldség, gyümölcs, hal, és más típusú sovány fehérjét. Néhány viteldíj segíthet ízületi duzzanat, mint a hal olaj, dió, és a tea. Korlátozza a cukor és a telített zsír, és ne olyan élelmiszerek, amelyek látszólag rontják a közös problémákat.

Testmozgás segít az ízületek jól mozognak, és ez erősíti az izmokat körülöttük. Ha dolgozik fogyás, testmozgás jó, hogy túl. Ahogy istállót azokat fontot, akkor megkönnyíti a stressz az ízületek. Azt akarja, hogy dolgozni aerob testmozgás (cardio), erősítő edzést, és a rugalmasság. A gyógytornász, vagy egy edző tapasztalattal RA tehet edzés terv, és megmutatja, mit kell tennie.

Bár meg kell, hogy aktív legyen, hogy időt a pihenésre is. RA érezheti magát, különösen fáradt. Ne próbálja meg többet, mint amennyit kezelni tud. Tartson szünetet, ha kell. Hogy legalább 8 óra alvás éjjel, plusz egy nap a nap folyamán, ha úgy érzi, üríteni.

Még egy pár ülés lehet a helyzeten. A gyógytornász tud tanítani a biztonságos gyakorlatokat, hogy ha erősebb, így lehet mozgatni a jobb. Ha gondjai vannak a szerzés körül, avagy egyszerű feladat, kérdezze meg terapeuta körülbelül szerszámok és eszközök, amelyek segíthetnek.

A dohányzás rontja a RA tünetei, és teszi a kezelések hatékonyságát. Dolgozz szokni a, akkor is, ha tart egy pár próbálkozás. Orvosa adhat tanácsot és a források. És míg egy alkalmi ital lehet OK egyeseknek, kérdezze meg orvosát, mivel az alkohol befolyásolhatja RA gyógyszereket olyan módon, ami károsítja a májat.

Amikor az ízületek fájnak, próbálja meg egy hőmérséklet-változás megnyugtató enyhülést. Áztassuk egy meleg fürdő, hogy egy meleg zuhany, vagy tartsa nedves fűtési pad érzékeny pontok enyhítésére feszült izmokat. Tegyünk egy hideg borogatással vagy hideg csomag, hogy chill out tüzes ízületek. Meg lehet váltani a hideg és meleg, hogy mind előnyöket.

Nehéz lehet beszélni az RA, de próbálja meg. A barátok és a család nem lehet megvalósítani, amit megy keresztül, különösen, ha megnézi az egészséges. Nem baj, hogy megosszák, ha éppen rossz napja, és jönne egy kis bátorítás, vagy ha inkább átjönnek egy piknik vacsora helyett inkább enni. Amit kér, amire szüksége van, akkor megtudjuk, a feltétel és jobban kész segíteni.

RA kezelések enyhíthetik a fájdalmat, merevséget, és a fáradtság, de nem egyik napról a másikra. Ez eltarthat néhány hétig vagy hónapig jobban érzi magát. Amikor elkezd egy új gyógyszer, kérdezze meg orvosát, hogy mikor kell kezdeni, hogy észre a különbséget, és milyen típusú változások számíthat. Ha az idő múlásával, és nem érzi jobban, tudassa orvosával.

Beszélje meg orvosával RA beállítani az ideális kezelési tervet. Az orvostudomány nagy részét, és biztos, hogy figyelembe veszi az összes többi dolog, ami segít jobban érzi magát, és védi az ízületek is. Például, az orvos azt sugallja, fizikoterápia, stressz kezelése, illetve a táplálkozás tanácsadás.

Ön és orvosa egy csapat vagyunk. Segít, hogy tudja, hogyan te tényleg csinál, így nyitva. Ha mellékhatásokat észlel, vagy nem kap az eredményeket remélsz, vagy ha nem tudja bevenni a gyógyszert valamilyen más okból, értesítse orvosát. Maradjon meg a gyógyszert, és nem változtatják meg az adagot, ha már ellenőrizte a kezelőorvosával.

Képeket a

1) FoodCollection R; 2) Dougal Waters / Digital Visio; 3) OJO Images / Paul Bradbury / Rise; 4) JGI / Tom Grill / Blend kép; 5) Mauro Scarone Vezzoso / E; 6) Fus; 7) Jetta Productions / Walter Hodges / Blend kép; 8) Seb Oliver / Cultur; 9) Troels Graugaard / E; 10) HENGLEIN és Steets / Cultura

IRODALOM

Johns Hopkins: “Táplálkozás szerepe a rheumatoid arthritis kezelése.”

Arthritis Alapítvány: “Étrend Arthritis Gyulladás.”

UpToDate: “Patient Information: A rheumatoid arthritis kezelése (Beyond the Basics).”

Arthritis Alapítvány: “A rheumatoid arthritis gyakorlat.”

National Institutes of Health: “Tájékoztató az egészségügyi: rheumatoid arthritis.”

Johns Hopkins: “A jelenség / Gyógyszerek a rheumatoid arthritis.”

Academy of Family Physicians: “A rheumatoid arthritis áttekintése.”

Sajtóközleményben, College of Rheumatology.

Masdottir B, reumatológia, november 2000.

Arthritis Alapítvány: “tanulmány szerint ivás súlyosságának csökkentéséhez rheumatoid arthritis.”

Arthritis Alapítvány: “felmelegedés technikák enyhítésére ízületi fájdalmakkal.”

Pradham, E. Arthritis Care & Research, 2007.