horkolás okai

Számos tényező, mint például az anatómia a száj és a melléküregek, az alkoholfogyasztás, allergia, hideg, és a testsúly, vezethet a horkolás.

Ha elalszik és a haladás egy könnyű alvás, hogy a mély alvás, az izmok a tető a száj (lágy szájpad), a nyelv és a torok pihenni. A szöveteket a torokban pihenhetnek elég, hogy részlegesen blokkolja a légutakat és rezeg.

Minél több szűkült a légutak, erélyesebb a légáramlást válik. Ez kiváltja a szövet rezgés növekszik, ami a horkolást növekedni hangosabb.

Az alábbi körülmények befolyásolhatják a légúti és okozhat horkolást

Az obstruktív alvási apnoe. A horkolás is társulhat az obstruktív alvási apnoe. Ebben súlyos állapot, a torok szövetei részlegesen vagy teljesen blokkolja az légutakat, megakadályozza, hogy lélegzik.

OSA gyakran jellemzi a hangos horkolás, majd csend periódusok, amikor a légzés leáll, vagy majdnem megáll. Végül, ez a csökkentés vagy légzésszünet jelezheti, hogy felébredjen, és lehet, hogy felébresszük a hangos felhorkant vagy ziháló hang.

Lehet aludni enyhén miatt megszakított alvás. Ez a minta a légzés szünet lehet ismételni többször az éjszaka folyamán.

Emberek obstruktív alvási apnoe általában tapasztalat időszakok, amikor a légzés lelassul vagy leáll legalább öt alkalommal minden óra alvás.