horkolás kezelések és gyógyszerek

Kezelésére a feltétel, az orvos valószínűleg először ajánlani életmódbeli változások, mint például a fogyás, a alkohol közel lefekvés, kezelésére nazális zsúfoltság csökkentése, elkerülve alváshiány és elkerüli alszik a hátadon.

Horkolás okozta obstruktív alvási apnoe, orvosa javasolhatja

Orális készülékek. Orális készülékek alakzáró fogászati ​​fúvókák, amelyek segítenek előre a helyzet az állkapocs, a nyelv és a lágy szájpad, hogy tartsa a levegő útját nyitva.

Ha úgy dönt, hogy használja a szóbeli készüléket, keresse fel fogszakorvos legalább hathavonta az első évben, majd évente legalább után, hogy az illeszkedés ellenőrzése és annak biztosítása, hogy a feltétel nem romlik.

Nyálfolyás, szájszárazság, állkapocs fájdalom és az arc kényelmetlenséget a lehetséges mellékhatások visel ezeket az eszközöket.

Folyamatos pozitív légúti nyomás (CPAP). Ez a megközelítés magában foglalja visel nyomás maszk alatt az orrát, miközben alszol. A maszk csatlakozik egy kis szivattyú, ami arra kényszeríti a levegőt a légutakban, ami megtartsa.

CPAP (SEE-pap) megszünteti a horkolás és a leggyakrabban használt kezelésére horkolás okozta obstruktív alvási apnoe.

Bár CPAP a legmegbízhatóbb és hatékony módszer a kezelésére obstruktív alvási apnoe, egyesek kényelmetlen, vagy gondot okoz, alkalmazkodva a zaj, vagy úgy érzi, a gép.

Rádiófrekvenciás szöveti abláció (somnoplasty). Ebben ambuláns, akkor meg kell adni a helyi érzéstelenítő. Az orvosok az alacsony intenzitású rádiófrekvenciás jel csökken szövetet a lágy szájpad, hogy segítsen csökkenteni a horkolást.

A hatékony ez az újabb eljárást igényel további vizsgálatot. Általában ez az eljárás kevésbé fájdalmas, mint a más típusú horkolás műtét.