hasnyálmirigyrák diéta és a megelőzés

Hasnyálmirigyrákban gyakran növekszik és terjed csendben, mielőtt a ‘fel. Emiatt a legtöbb esetben a hasnyálmirigyrák nehéz kezelni.

A kellemetlen igazság az, hogy bárki kaphat hasnyálmirigyrák. Néhány kockázati tényező a hasnyálmirigy-rák azonosítottak, de sokan, akik kap hasnyálmirigyrák nincs kockázati tényezők.

A dohányzás az egyik befolyásolható kockázati tényező a hasnyálmirigy-rák. Azok, akik füst kétszer olyan valószínű, hogy a hasnyálmirigy-rák, mint a nemdohányzók.

Szerencsére, az ellenkezője is igaz. Miután dohányzásról való leszokás, a kockázatot a hasnyálmirigyrák folyamatosan csökken, végül alá ugyanazon kockázattal, mint a nem dohányzó, miután a 10 to15 éves.

Nagy tanulmányok rámutattak, az elhízás és az inaktivitás, mint potenciális kockázati tényezői hasnyálmirigyrák. Azok, akik rendszeres testmozgást körülbelül fele a kockázata a hasnyálmirigyrák, mint az ülő emberek.

Egyéb tényezők, mint a kávé és az alkohol fogyasztás és az aszpirin és NSAID-ok nem következetesen kimutatták, hogy nagyobb (vagy kisebb) a kockázatot a hasnyálmirigy-rák.

Gyakorlása, miközben az egészséges testsúly és nem dohányzó kell valamelyest csökkenti a kialakulásának kockázatát hasnyálmirigyrák.

Számos tanulmány próbált azonosítani, milyen élelmiszereket, ha van ilyen, hozzájárul a hasnyálmirigy-rák. Az eredmények nem teszik lehetővé semmilyen határozott következtetéseket

Nem étrend bebizonyosodott, hogy változtassa meg a kockázatot a hasnyálmirigy-rák. A gazdag étrend gyümölcsöt és zöldséget, sovány húsokat mértékkel, a legjobb diéta általános egészségi állapotának.

A lényeg: Nincs határozott módszer, hogy megakadályozzák hasnyálmirigyrák. Azonban nem dohányzó, gyakorlása, és eszik a megfelelő étrend a legjobb életmód választás általános egészségi állapotának.

FORRÁS

Cancer Society: “Részletes útmutató: hasnyálmirigy-rák.”

National Cancer Institute: “hasnyálmirigyrák.”