felkészülés csípőprotézis műtét

Most, hogy már készül a nagy döntést hoz kap a csípő cserélni, nem csak megy az auto-pilóta, amíg a műtét időpontját tekercsek körül. A megfelelő prep tehet egy hatalmas különbség, hogy a helyreállítási gyors és zökkenőmentes.

Ismerje meg az eljárást. Mielőtt bejelentkezik a kórházba, tudjon meg mindent, amit csak lehet csípőprotézis műtét, milyen típusú kötések közül lehet választani, és mit várnak a helyreállítás során. Távozás szakértő internetes oldalak, mint az Academy of Ortopéd Sebészek (AAOS), vagy a Szövetség csípő és a térd Orvosok (AAHKS).

Írd le a kérdéseket a sebész. Fogsz egy csomó dolgot kérdezni, de lehet, hogy nehéz megjegyezni őket, ha éppen ül az irodában. Lejegyez listáját előzetesen egy pad, így akkor kell készíteni a kinevezést.

Tekintsük a hatása a munkát. Gondold végig, hogyan műtét és helyreállítás hatással lesz a munka és az otthoni életet. Attól függően, hogy mit csinál egy élő, szükség lehet néhány hét alatt – vagy akár néhány hónap – távol a munkahelyen.

Hogy meg tudjunk a műtét előtt. Ez segíthet felgyorsítani a helyreállítási. Ha túlsúlyos, próbáljon veszít néhány kilót. Felépíteni a erőt is. Egy erős felsőtest teszi sokkal könnyebben kap körül a mankó vagy Walker.

Találkozni egy gyógytornász. Ez nagyon hasznos, hogy ezt a műtét előtt. A jobb gyakorlat kulcsa egy jó hasznosítás, és a sikeres csípőprotézis. Ha megtanulod, hogyan kell csinálni néhány, mielőtt a művelet, ez teszi őket könnyebb csinálni később.

Tesztelje le mankó vagy Walker. Ha lehet kölcsönözni őket az orvosi rendelő. Ha kap kényelmes velük most, ez segít kap körül könnyebb a műtét után.

Kap a család és a barátok, hogy segítsen. Senki sem tud talpra csípőprotézis egyedül. Dolgozzanak ki egy tervet szeretteivel most. Ha egyedül él, hogy ha egy barát vagy közeli hozzátartozó maradhatott egy darabig. Ha nincs támogatási rendszer tud támaszkodni, kérdezze meg orvosát, ha tudna maradni egy rehabilitációs központban a műtét után, amíg meggyógyul.