fájdalom kezelése-mellékhatásai fájdalomcsillapító gyógyszerek

Pain Management Trends

Minden gyógyszernek lehetnek mellékhatásai. De sok mellékhatása lehet kezelni, hogy továbbra is szednie a gyógyszert. Beszéljen orvosával, ha bármilyen mellékhatás. Kezelőorvosa módosíthatja az adagot, vagy a típusú gyógyszert szed.

Ez a gyógyszer okozhat

Ezek okozhatnak

Senki 20 évesnél fiatalabb kell aszpirint. Azt kapcsolódik Reye-szindróma, egy súlyos betegség.

Ezek okozhatnak

Ezek okozhatnak

Mivel a mellékhatások kialakulásának esélyét, az orvosok általában megpróbálja előírni szteroid gyógyszereket csak rövid ideig.

Ezek okozhatnak

Az opiát fájdalomcsillapítók erős gyógyszerek, amelyek nagyon hasznos lehet a fájdalom kezelésére, különösen azután, hogy egy sérülés vagy műtét után. Ezek legbiztonságosabb, amikor használja őket az orvos előírta. De fennáll a veszélye a függőség, ha ezeket szedi tovább néhány napnál. A kockázat alacsonyabb, ha követi az orvos utasításait, hogyan vigye. A kockázat valamivel magasabb, ha Ön vagy valaki a családban van egy szerfüggőségről. Ha aggódik függőség, beszéljen orvosával.

Ha szed egy hosszú hatású ópiát fájdalomcsillapító, győződjön meg róla, tudja, hogyan kell biztonságosan használható.

Ezek okozhatnak

Ezek okozhatnak

Ezek okozhatnak

Paracetamol (Tylenol, ez a gyógyszer Caus, hányinger, bőrkiütés, májkárosodás (nagy adag).

Görcsoldó gyógyszert; Ezek Caus; Szédülés; Álmosság; Fáradtság; Fejfájás; Zavar; Bőrkiütés.

kortikoszteroid; Ezek Caus; Hányinger és hányás; A kezek és lábak; Fokozott étvágy; Fokozott fertőzésveszély; Csontritkulás (hosszú távú használatra); Szürkehályog (hosszú távú használatra).

Opiát fájdalomcsillapító; Ezek Caus; Székrekedés; Rosszullétet, szédülést, vagy ájulásérzés; Álmosság; Hányinger vagy hányás.

Szelektív szerotonin reuptake inhibitor (SSRI) antidepresszáns; Ezek Caus; Hányinger; Étvágytalanság; Hasmenés; Szorongás; Alvási problémák; Veszteség a szexuális vágy vagy képesség; fejfájás; Hízás.

A szerotonin és norepinefrin újrafelvétel inhibitor (SNRI) antidepresszáns; Ezek Caus; Székrekedés; Köhögés; Szédülés; Száraz száj; Fejfájás; Hányinger, étvágytalanság; Csökken a szexuális vágy vagy képesség; Alvási problémák; Fogyás.

Triciklikus és tetraciklikus antidepresszánsok; Ezek Caus; Homályos látás; Zavar; Székrekedés; Álmosság vagy fáradtság hatására; Száraz száj; Veszteség a szexuális vágy vagy képesség.