egyszerű vese ciszták

Egyszerű Vese ciszták

Milyen egyszerű vese ciszta?

Milyen egyszerű vese ciszták ?; Melyek a vesék és mit csinálnak ?; Mi okozza egyszerű vese ciszták ?; Milyen tünetei vannak a vese ciszták egyszerű ?; Hogy egyszerű vese ciszták diagnosztizált ?; Hogy egyszerű vese ciszták kezelt ?; Evés, Diéta és Táplálkozás; Rámutat arra, Emlékezz;

Számos szervezet támogatást nyújt a betegek és az egészségügyi szakemberek. Tekintse meg a teljes listát a vese és urológiai betegségek szervezetek. (PDF, 345 KB)

Egyszerű vese ciszták rendellenes, folyadéktartalmú zsákok alkotják a vesékben. Egyszerű vese ciszták eltér a ciszták, hogy dolgozzon, ha egy személynek a policisztás vesebetegség (PKD), amely egy genetikai rendellenesség. Egyszerű vese ciszták nem bővíteni a vesék, cserélje a normál szerkezetének, illetve ne okozzon csökkent veseműködés, mint ciszták itt emberek PKD.

Egyszerű vese ciszták gyakoribb idősebb korban. A becslések szerint 25 százaléka az emberek 40 éves és 50 százaléka az emberek 50 éves egyszerű vese ciszták. 1

Melyek a vesék, és mit csinálnak?

A vesék két bab alakú szervek, egyenként körülbelül akkora, mint egy ököl. Ezek található, közel a közepén a hátsó, csak alul a bordák, egy mindkét oldalán a gerinc. Minden nap, a két vesét folyamat mintegy 200 liter vért kiszűrni körülbelül 1-2 liter vizelet, tagjai salakanyagok és vizet. A vizelet folyik a veséből a húgyhólyagba csövön keresztül az úgynevezett húgyvezetékekben. A hólyag a vizelet tárolására, amíg elengedve a vizelés.

Ultrahang. Ultrahang használ egy eszközt, úgynevezett jelátalakító, hogy pattog biztonságos, fájdalommentes hanghullámok ki szerveket hozzanak létre egy képet a szerkezetük. Hasi ultrahang hozhat létre a képeket az egész húgyúti. A képeket lehet megkülönböztetni ártalmatlan cisztát más problémák .; Komputertomográfiás (CT). CT-vizsgálat kombinációját használják x sugarak és a számítógépes technológia létrehozásához háromdimenziós (3D) képek. A CT-vizsgálat magában az injekció speciális festéket, az úgynevezett kontrasztanyag. CT-vizsgálattal személyt arra kötelezi, hogy feküdjön az asztalon, hogy becsúszik egy alagút alakú eszközt, ahol az x sugarak hozzák. CT-vizsgálatok azt mutatják, ciszták és daganatok a vesékben .; MRI. MRI gép rádióhullámok és a mágnesek, hogy részletes képet a belső szervek és a lágy szövetek használata nélkül x sugarak. Az MRI tartalmazhatja az injekció a kontrasztanyag. A legtöbb MRI gép, a személy fekszik az asztalon, hogy becsúszik egy alagút alakú eszköz, amely lehet nyitott végű vagy az egyik végén zárt, néhány újabb gépeket úgy tervezték, hogy lehetővé tegye az ember, hogy feküdjön egy tágasabb területre. Mint CT, MRI tudja mutatni a cisztákat és tumorokat.

Egyszerű vese ciszták rendellenes, folyadéktartalmú zsákok a formában a vesék .; Egyszerű vese ciszták általában nem okoz tüneteket, vagy károsítja a vesét .; Legegyszerűbb vese ciszták találhatók a képalkotó vizsgálatok során végzett egyéb okokból .; A kezelés nem szükséges egyszerű vese ciszták, amelyek nem okoznak tüneteket .; Egyszerű vese ciszták, amelyek a tüneteket okozó vagy elzárják a vér vagy a vizelet vagy a vesén keresztül lehet kezelni kell a szkleroterápiával vagy műtét.

Az ok egyszerű, a vese ciszták nem teljesen tisztázott. Akadályozása tubulus-apró struktúrák a vesék vizeletet-vagy hiányosság a vérellátás a vesék is szerepet játszhat. Diverticulumok-zsákokkal alkotják a tubulus-leválhat, és lesz egyszerű vese ciszták. A szerepe a genetikai tényezők a fejlesztés egyszerű vese ciszták nem vizsgálták.

Egyszerű vese ciszták általában nem okoz tüneteket, vagy károsítja a vesét. Bizonyos esetekben azonban a fájdalom léphet fel a bordák között és a csípő, ha ciszták nagyításhoz, majd nyomja meg a más szervekben. Néha ciszták megfertőződhet, ami láz, fájdalom és érzékenység. Egyszerű vese ciszták nem gondolják, hogy befolyásolhatják a veseműködést, de egy tanulmány talált összefüggést a jelenléte a cisztákat és a csökkent vesefunkció kórházban fiatalabb, mint 60 éves. 1 Egyes tanulmányok közötti kapcsolat egyszerű vese ciszták és a magas vérnyomás. Például a magas vérnyomás javult néhány ember után egy nagy cisztát üríteni. Azonban ez az összefüggés nem tisztázott. 2

Legegyszerűbb vese ciszták találhatók a képalkotó vizsgálatok során végzett egyéb okok miatt. Amikor egy ciszta van, akkor az alábbi képalkotó vizsgálatok használhatók annak megállapítására, hogy egy egyszerű vese ciszta, vagy más, súlyos állapot. Ezen képalkotó vizsgálatokat végzik el járóbeteg központ vagy kórház egy olyan speciálisan képzett szakember, a képek pedig értelmezi radiológus-egy orvos, aki specializálódott orvosi képalkotás. Ultrahang is el lehet végezni egy egészségügyi szolgáltató irodájában. Altatás nincs szükség, ha a fény szedáció lehet használni az emberek félnek a zárt térben, akik mágneses rezonancia vizsgálat (MRI).

A kezelés nem szükséges egyszerű vese ciszták, amelyek nem okoznak tüneteket. Egyszerű vese ciszták lehet ellenőrizni időszakos ultrahangos.

Egyszerű vese ciszták, amelyek a tüneteket okozó vagy elzárják a vér vagy a vizelet vagy a vesén keresztül lehet kezelni kell nevezett eljárással szkleroterápiával. A szkleroterápia, az orvos kilyukasztja a ciszta egy hosszú tűt a bőrön keresztül. Ultrahang használják, hogy irányítsák a tűt a ciszta. A ciszta leeresztik és megtöltjük tartalmazó oldattal alkoholt ahhoz, hogy a vese szövet nehezebb. Az eljárást rendszerint ambuláns helyi érzéstelenítés.

Mi okozza egyszerű vese ciszta?

Ha a ciszta nagy, műtétre lehet szükség. A legtöbb műtétek végezhető egy laparoszkópot-egy speciális eszköz egy kis, kivilágított videokamera. Az eljárást általában történik altatásban a kórházban. A sebész csatornába a ciszta majd eltávolítja vagy égeti el a külső szövetet. Ez a fajta műtét lehetővé teszi a kisebb metszés és gyorsabb gyógyulás.

Étkezési, étrend és táplálkozás nem mutatták ki, hogy szerepet játszanak okozó vagy megelőzésére egyszerű vese ciszták.

A National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek zati) és egyéb alkatrészek theernment zati) irányítja és támogatja a kutatást a sok betegségek és állapotok.

Mik azok, és azok az Ön számára ?; része a klinikai kutatás és a szíve minden orvostudományi fejlődés. nézd meg az új módja, hogy megakadályozzák, felderítsék, illetve a betegségek gyógyítására. A kutatók azt is használja, hogy nézd meg egyéb szempontok ellátás, például javítja az életminőséget a krónikus betegségek. Tudja meg, ha az Ön számára megfelelő.

Mi nyitottak ?; A jelenleg nyitott és toborzó is megtekinthető www.ClinicalTrials.

Ez az információ tartalmazhat tartalmat a gyógyszereket, és amikor azt az előírt módon a feltételeket bánnak. Amikor elkészült, a tartalom szerepel a legfrissebb rendelkezésre álló információk. Frissítések, vagy kérdése van bármilyen gyógyszert, forduljon a US Food and Drug Administration ingyenesen hívható 1-888-INFOernment (1-888-463-6332), illetve látogasson wwwernment. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató a további információkért.

Theernment szeretnék köszönetet mondani; William McClellan, M. D. M.P.H., és Jason Cobb, M. D., mind Emory University

Milyen tünetei vannak a vese ciszták egyszerű?

Hogy egyszerű vese ciszták diagnosztizáltak?

március 2012

Hogy egyszerű vese ciszták kezelni?

Étkezés, Étrend, és Táplálkozás

Rámutat arra, Emlékezz