bőr, a szem és a nyálkahártyák: a jelenlegi orvosi ellenintézkedések

Aktuális egészségügyi ellenintézkedések

Mustárgáz egy olajos folyadék, és tartják a “tartós” kémiai ágens, azaz, hogy nem gyorsan elpárolog, és aktív marad hosszabb ideig. Ruházat, bőr, és a haj maradhat fertőzött mustárgáz órákig, bemutatva egy kihívás, hogy az egészségügyi szolgáltatók. A hadsereg és az első válaszadókat nagymértékben támaszkodnak az egyes fizikai védelem (például védő maszkok és ruhák), hogy védje a hólyagképző szerekre. Nem előkezelés gyógyszerek állnak rendelkezésre.

A jelenlegi kezelés hólyaghúzó okozta sérülések nagyban tüneti és szupportív. Eye sérülések használata szükséges speciális szemcsepp, antibiotikumok és más gyógyszerek, hogy megakadályozza a másodlagos fertőzés, és a szteroidok használják, hogy korlátozzák a gyulladásos választ, és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Bőrsérülések, különösen, ha súlyos a hólyagképződés, amelyek különleges orvoshoz, hogy csökkenti a fájdalmat, a fertőzések elkerülése, és csökkenti a gyulladást. Sebkimetszésre (eltávolítás) egy réteg a sérült bőr szükséges lehet, hogy gyorsítsa a gyógyulási folyamatot.

Ebben az időben, diagnózis a hólyaghúzó sérülés alapul klinikai jelek és tünetek, és a kimutatására specifikus ágensek a környezetben. Nincsenek Food and Drug Administration által jóváhagyott klinikai laboratóriumi vizsgálatok mustárgáz a vérben vagy a szövetekben. Azonban vegyületek, mint például tiodiglikol vannak a szervezetben termelődő expozíció után mustárgáz és lehet kimutatni a vérben, vizeletben, és a szöveteket. Elemzés a fenti vegyületek alkalmazását igényli bonyolult technológiák, például a gázkromatográfia-tömegspektrometria.