biztonságos tanulmányok azt mutatják, viselkedési beavatkozás csökkenti szexuális úton terjedő betegségek a San Antonio, Texas

Három Trials Tanított Risk felismerés, kockázatcsökkentés, és kommunikáció, majd Mért Fertőzések

Eredmények: a változatosság az élet sava-borsa

Már több mint 20 éve, theernment finanszírozta a szexuális tudatosság mindenkinek (SAFE) tanulmány a University of Texas Health Science Center, San Antonio, célzás a kockázatos szexuális viselkedés Az afrikai és mexikói-amerikai közösség, amely gyakran vezet a szexuális úton terjedő fertőzések ( szexuális úton terjedő betegségek). A viselkedési beavatkozás finomítani a kutatócsoport már rendkívül hatékonyan csökkentik STIs ezekben kisebbségi csoportok. Tény, hogy SAFE által elismert theernment a legjobb bizonyíték arra, programot, hogy csökkentse a chlamydia és tripper fertőzések és kockázatos szexuális viselkedés.

SAFE kutató is végzett három randomizált vizsgálat segítségével egyedülálló viselkedési beavatkozás csökkenti a prevalenciája chlamydia és tripper. De mielőtt a kísérleteket kezdett, a kutatók 18 hónapot töltött gyűjtő kvalitatív információk a célcsoportok, hogy jobban megértsék a szükségleteit, hiedelmek és gyakorlatok kellene foglalkozni a beavatkozás, valamint a kulturális erőssége, hogy fel lehetne használni, hogy motiválja a változás.

Referenciák

“Azt hitték, hogy szexuális úton terjedő betegségek megelőzhetők lennének egy kultúra- és nem-specifikus viselkedési kognitív beavatkozás,” magyarázta antropológus Rochelle Shain, Ph.D., a tanulmány vezetője. A beavatkozás három céljuk volt: 1), hogy az egyének tudatában annak, hogy (és partnereik) viselkedést tegyük őket nagy a kockázata a szerződő szexuális úton terjedő betegségek, 2), hogy növelje a motiváció, hogy változtatni kockázatos viselkedés, és 3), hogy számukra a készségek és támogatást erre. Ez az érvelés alapján adaptációja AIDS kockázatcsökkentés modell.

Csökkentett 1, az első három vizsgálat, 617 női vizsgálatban részt vevő önkéntesek random ellenőrzés és beavatkozás csoportok. Az utóbbi részt heti három interaktív üléseken, amelyek középpontjában a kockázat felismerés, elkötelezettség a kockázat csökkentése és a kommunikációs készség-építési. Minden csoport együtt járt elősegítője az azonos etnikum. Az ülés célja, hogy: az egyének felhatalmazása és ápolása önbizalom, emelje fel a tudat tekintetében kapcsolatot igényel a férfi partner, eloszlassa a mítoszok kapcsolódó STI átvitel, az óvszer használatát, és tájékoztassuk a szexuális úton terjedő betegségek következményei.

Az egyéves utánkövetés, a kutatók számoltak a 38 százalékos csökkenés a gonorrhea és / vagy chlamydia nők körében rendelt beavatkozás. Az intervenciós dolgozott egyformán jól Az afrikai és mexikói-amerikaiak, a depressziós és nem depressziós, és a serdülők és a felnőttek. Viselkedés felelős e csökkentés szerepel csökkenti a partnerek száma és aránya partner forgalom, gyakorló kölcsönös monogámia, nem a szex egy férfi, mielőtt teljesen kezelt szexuális úton terjedő betegségek, elkerülve a nem biztonságos szex, és nem douching szex után.

Az ezt követő vizsgálatok tesztelt hozzáadásával támogató csoportok (SAFE 2) és azt a férfi partner (SAFE 3). Csökkentett 2, nők rendelt beavatkozás és lehetősége nélkül havi támogató csoportok; Egy évvel később, a két csoport a nők több mint 40 százalékkal kisebb esélyük van a chlamydia és / vagy gonorrhoea. 5 év után, ezek a tendenciák kitartott. A harmadik próba, SAFE 3, benne a férfi partnerek és gyártott még nagyobb STI csökkentést a nők és a férfiak.

Dr. Shain tulajdonítja a sikert a SAFE annak sokoldalú megközelítést. “Az egyének választhatnak a különböző utakat, hogy elkerüljék szexuális úton terjedő betegségek,” mondja. “SAFE nem korlátozódik a biztató óvszerhasználat, de vegyesen tartalmaz lehetőségeket.” Ezek közé tartozik többek gyakorló absztinenciát vagy korlátozott ideig absztinens, folytató kölcsönös monogámia, csökkentve a partnerek száma és konkurencia, nem elégszik meg egy nem kielégítő kapcsolat, hogy időt partnerek között, hogy a szelektív, óvszer használata következetesen és helyesen, a tanulás, hogyan kell eroticize óvszerhasználat nem douching szex után, és a növekvő egészségügyi magatartást.

Mivel STI fertőzés társul szegénység, alacsony iskolázottságú, alacsony önbecsülés, SAFE feszültségek felhatalmazás és kezeli az egész ember. Például a program anyagokat tartalmaz egy részletes önsegítő füzet segítségével a résztvevők szerezni GED, talál munkát, keresik a lakhatási támogatást. és több. A résztvevők kerülnek a kapcsolatot a közösség kulturális erősségeit, mint a szeretet a család és elkerülésére a meddőség.

Amellett, hogy a SAFE egyedi megközelítése, a kutatócsoport központi eleme volt, hogy a program sikerében. “Ezek a vizsgálatok nem lehetett volna sikeresen hajtották végre anélkül, hogy erős csapat erőfeszítés (co-kutatásvezetőknek, co-nyomozók, és klinika személyzete), és együttműködve Dr. Fernando Guerra igazgatója, a San Antonio Metropolitan Health District. Adunk külön köszönet Dr. Joel Baseman és theernment akitől ezt a lehetőséget, “mondja Dr. Shain.

Catania JA, Kegeles SM, Coates TJ. Megértése felé kockázati magatartás: Az AIDS kockázatcsökkentés modell. Egészségnevelési Quarterly. 17 (1): 53-72 (1990).

Shain RN, Piper JM, Newton ER, perdue ST, Ramos R, Champion JD, Guerra FA. Egy randomizált, kontrollált vizsgálatban a viselkedési beavatkozás, amely meggátolja a szexuálisan terjedő betegségek körében a kisebbségi nők. New Engl J Med. 340 (2): 93-100 (1999).

Ramos R, Shain RN, Johnson L. “A férfiak azt szórakozz nincs semmi köze az AIDS”: a etno-elmélet, hogy megértsük a szexuális kockázati megítélése. Sociol Q 36: 483-504 (1995).

Korte, JE, Shain RN, Holden AE, Piper JM, perdue ST, Champion JD, Sterneckert K. csökkentheti a szexuális kockázati magatartások és fertőzöttségi aránya az afroamerikaiak és a mexikói amerikaiak. Szexuális úton terjedő betegségek. 31 (3): 166-73 (2004).

Holden AE, Shain RN, Miller WB, Piper JM, perdue ST, Thurman AR, Korte JE. A hatása a depresszió a szexuális kockázat csökkentése és az STD fertőzések ellenőrzött, randomizált kísérleti beavatkozás. Szexuális úton terjedő betegségek. 35 (10): 898-904 (2008).

Thurman AR, Holden AE, Shain R, S perdue, és Piper J. Partner értesítést a szexuális úton terjedő fertőzések terhes nőknél. Intl J STD & AIDS. 19 (5): 309-15 (2008).

Shain RN, perdue ST Piper JM, Holden AE, Champion JD, Newton ER, Korte JE. Viselkedés változott beavatkozás társított csökkentett STD kiújulás: fontos a kontextus mérésére. Szexuális úton terjedő betegségek. 29 (9): 520-9 (2002).

Shain RN, Piper JM, Holden AE, Champion JD, perdue ST, Korte JE, Guerra FA. Megelőzés A gonorrhoea és Chlamydia keresztül viselkedési beavatkozás: eredmények egy kétéves, randomizált vizsgálatban a kisebbségi nők. Szexuális úton terjedő betegségek. 31 (7): 401-8 (2004).

Thurman AR, Holden AE, Shain RN, perdue S, Piper JM. Megelőzése visszatérő nemi úton terjedő betegségek a kisebbségi serdülők: a randomizált, kontrollált vizsgálatban. Szülészet és nőgyógyászat. 111 (6): 1417-1425 (2008).