birs: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Bedana, Cognassier, COING, Coudonnier, Cydonia oblongata, Cydonia vulgaris, Marmelo, Membrillo, Pommier de Cydon, Pyrus Cydonia, Quitte, Quittenbaum.

Birs egy növény. A mag gyógyszernek használták; Az emberek birs, mint a por, kivonat, vagy tea emésztési rendellenességek, beleértve a gyomor-és bélrendszeri fájdalom (gyomor-bél gyulladás), valamint a hasmenés. Birs is használják köhögés; Egyesek alkalmazni birs közvetlenül, mint egy borogatást vagy borogatást sérülések, duzzadt és fájdalmas ízületek, mellbimbó fájdalom, és gashed vagy mélyen vágott ujját. A krém használják, hogy megnyugtassa a szemét; Az élelmiszerekben, birs gyümölcs használják, hogy a lekvár, zselé, lekvár, és a puding. Azt is használják, hogy a gyümölcslé és bor.

Nincs elég információ, hogy hogyan birs is dolgozik.

Elegendő bizonyíték fo; Emésztési zavarok; Hasmenés; köhögés; Gyomor-és bélrendszeri duzzanat (gyulladás); Bőrsérülések, amikor a bőrre; Duzzadt és fájdalmas ízületek, amikor a bőrre; Kellemetlen érzés a szemben, ha alkalmazni, mint a krém; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát birs e célra.

Nincs elég információ tudni, birs biztonságos gyógyászati ​​használatra. A magokat tartalmazó cianid, ami arra utal, hogy a birs mag esetleg nem biztonságos; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás -feeding: Nem tudunk eleget használata birs terhesség alatt és a mell -feeding. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja.

Birs tartalmaz olyan típusú lágy szálak úgynevezett nyálka. Nyálka csökkenti mennyi gyógyszert a test elnyeli. Figyelembe birs ugyanakkor szedése gyógyszereket szájon csökkenti a hatékonyságát a gyógyszert. Ennek elkerülése érdekében a kölcsönhatás take birs legalább egy órával azután, gyógyszerek szedése szájon át.

A megfelelő adag birsalma számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó kora, egészségi állapota, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok birs. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Brinker F. Herb Ellenjavallatok és gyógyszer kölcsönhatások. 2nd ed. Sandy, OR: Eklektikus Medical Publications, 1998.

Grünwald J, Brendler T, Jaenicke C. NDK a növényi gyógyszerek. 1. ed. Montvale, NJ: Medical Economics Company, Inc., 1998.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió