behúzható here

A behúzható here egy here, amely ide-oda mozog a herezacskó és az ágyék. Amikor a behúzható here tartózkodik az ágyék, akkor lehet, hogy könnyen vezetett, kézzel a megfelelő pozíciót a herezacskó – a zsák a bőr lóg mögött a pénisz – során a fizikális vizsgálat.

A legtöbb fiú, a problémát egy behúzható here elmúlik valamikor előtt vagy közben pubertás. A here mozog a megfelelő helyre, a herezacskó és ott is marad örökre.

Kevesebb, mint 5 százaléka az esetek, a behúzható here marad az ágyék és már nem mozgatható. Amikor ez megtörténik, az állapot a felmenő herét vagy szerzett undescended here.

Herék képezik a has magzati fejlődés során. Az utolsó hónapban a fejlődés, a herék fokozatosan leereszkednek a herezacskó. Ha ez a süllyedés nem fejeződik a születéskor, a herék általában leszáll néhány hónapon belül. Ha a fia egy behúzható heréket, a here eredetileg leszármazottja, ahogy kellene, de nem marad a helyén.

Jelek és tünetek a behúzható here közé

A mozgalom egy behúzható here szinte mindig előfordul nélkül fájdalmat vagy kellemetlenséget. Ennek eredményeként, ez észre csak akkor, ha a here már nem látott, vagy úgy érezte, a herezacskó.

A helyzet az egyik here általában független a helyzetben a másik. Például egy fiú esetleg egy normális here és egy behúzható here.

Mikor kell orvoshoz

Okai a növekvő here

Behúzható here eltér undescended here (cryptorchidism). Egy undescended here az egyik, hogy soha nem lépett be a herezacskó.

A rendszeres, jól baba szűrések és éves gyermekkori szűrések, a fia orvos megvizsgálja a fia heréit, hogy meghatározza, ha ők leereszkedett és megfelelően fejlesztettek ki. Ha úgy gondolja, hogy a fia egy behúzható vagy felszálló heréket -, vagy más aggályokat fejlődését heréi – lásd az orvos. Ő megmondja, hogy milyen gyakran kell menetrend szűrések a változások nyomon követése a feltétel.

Ha a fia tapasztalatok fájdalom az ágyék vagy herék, lásd a fia azonnal forduljon orvoshoz.

Egy hiperaktív izomnak a here válni behúzható here. A cremaster izom egy vékony tok-szerű izom, amely a here nyugszik. Amikor a cremaster izom szerződések, hogy húzza a here fel a test felé.

A fő cél a Cremaster izom, hogy szabályozza a hőmérsékletet a herében. Annak érdekében, hogy a here fejlesztésére és megfelelő működését, szükséges, hogy legyen egy kicsit hidegebb, mint a normál testhőmérséklet. Amikor a környezet meleg, a cremaster elemyed, amikor a környezet hideg, az izom szerződések, és felhívja a here felé a meleg testet. A cremaster reflex is stimulálható dörzsölésével genitofemoral ideg a belső comb és a szélsőséges érzelmek, mint a szorongás.

Ha a cremaster reflex elég erős, ez vezethet a visszahúzható heréket, húzza a here ki a herezacskó és fel a lágyék.

Néhány behúzható herék válhat emelkedő herék. Ez azt jelenti, hogy az egykori mozgatható here beragadt a “pozícióba.” A kiváltó tényezők közé tartoznak

Behúzható herék általában nem jár szövődményekkel, eltekintve nagyobb a kockázata a here egyre növekvő here.

Emelkedő heréket, ha nem kezelik, ki van téve az azonos kapcsolódó kockázatokat undescended here. Műtéti kezelés gyermekkorban korrigálására undescended here csökkenti ezeket a kockázatokat. Kapcsolatos kockázatok egy kezeletlen undescended here közé

A fia orvos a diagnózist általában egy behúzható here. Azonban, ha van olyan kérdés, ami a diagnózis, vagy szükség van azonnali kezelést, akkor lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott húgyúti betegségek és problémák hím nemi szervekkel gyermekeknél (gyermekgyógyászati ​​urológus).

Légy kész arra, válaszoljon az alábbi kérdésre a gyermek nevében, vagy, hogy segítsen neki válaszolni a kérdésekre

Ha a fiának a here nem található a herezacskó, az orvos fogja meghatározni a helyét a lágyék. Miután ez található, az orvos megpróbálja irányítani be óvatosan a megfelelő helyre a herezacskó.

A fia, lehet fekve, ülve vagy állva a vizsgálat során. Ha a fia egy kisgyermek, az orvos is van vele ülni a talpát megható, és térdre oldalán. Ezek a pozíciók könnyebb megtalálni és manipulálni a herében.

Ha a here egy behúzható heréket, akkor mozog, viszonylag könnyen és fájdalommentesen. A behúzható here nem fog azonnal felfelé mozdul.

Ha a here a lágyék mozog csak partway a herezacskóba, ha a mozgás okoz fájdalmat vagy kellemetlenséget, vagy ha a here azonnal visszahúzódik az eredeti helyére, akkor valószínűleg nem egy behúzható here. A here lenne tekinthető undescended, vagy ha a herék voltak a herezacskó egy időben, akkor tekinthető emelkedő here.

A behúzható here valószínűleg leszáll saját előtt vagy közben pubertás. Ha a fia egy behúzható heréket, a fia orvosa rendszeresen ellenőrzi bármilyen változás a herében pozícióját éves értékelést annak meghatározására, hogy marad a herezacskó, továbbra is behúzható vagy válik emelkedő here.

Ha a here felment – már nem mozgatható kézzel-el fia orvos valószínűleg javasoljuk a műtét, hogy mozog a herék tartósan a herezacskóba. Továbbá, ha a here még visszahúzható a pubertás alatt, műtét valószínűleg javasolt a korai tizenéves, hogy megfelelő éréséhez a here.

Ez alatt a műtéti eljárás (orchiopexy), a sebész felszabadítja a here és a kábelt minden csatolt szövetek pozícionálja a herék a herezacskóban és öltés a helyére.

A műtét után, kerékpározás kell kerülni, és egyéb sportok korlátozott tevékenység egy pár hétig. Nyomon követése vizsgákat értékelésére sebgyógyulást, és a helyzet a here lesz szükség két héttel a műtét után, és újra hat hónap után.

Serdülő fiúk és férfiak, akik kezelések kijavítani növekvő vagy behúzható here rendszeresen nyomon kell követnie a helyzet a here annak érdekében, hogy ne emelkedjen egy későbbi időpontban.

Bár hormon kezeléseket alkalmaztak kezelésére emelkedő herék vagy behúzható herék serdülők, az American Association Urológia 2014 irányelvek nem tartalmazza ezt a beavatkozást, mert a bizonyítékok hiánya sikeres válasz, illetve a hosszú távú hatékonyságát.

Segíthet a fiát, hogy tisztában van a fejlődés a testét, és beszélt vele erről.

Ha a fia egy behúzható heréket, ő lehet érzékeny a megjelenését. Lehet, hogy érzett aggodalom keres eltér a barátok vagy osztálytársak. Annak érdekében, hogy a fia megbirkózni

keresse fel orvosát