arthritis psoriatica: vigyázni ízületek

Az út helyezkedjünk, és mozog a tested, miközben csinálsz egy feladat lehet, hogy nem csak védi az ízületeket. Azt is segít az energiatakarékosságban és kevésbé érzik magukat fáradtnak.

Ha nincs arthritis psoriatica (PSA), akkor lehet, hogy nehezen érthető, akik nem. Mi ez egyáltalán? Pikkelysömör? Ízületi gyulladás? Vagy ez mind; A becslések szerint 30% -a az USA-ban, akik a pikkelysömör alakul ki PSA életében. Úgy értem a zavart. Hallják, hogy egész idő; “[Az emberek] úgy gondolja, hogy ez csak a pikkelysömör, ez csak egy bőrbetegség,” mondja Nyári Scirocco, egy 28 éves a Vidalia, LA, aki diagnosztizált a feltétellel két évvel ezelőtt. Azt mondja, a pikkelysömör …

Kezdjük az alapoktól. Ülni és állni egyenesen. Ne arch hátad.

Változtasd meg a testhelyzet gyakran. Álló vagy ülő hosszú ideig fog fárasztani az izmokat, ami azt jelenti, hogy nem fogja támogatni az ízületeket is.

Hagyja nagyobb, erősebb kötések ezt a munkát, hanem a kisebbek, amikor csak lehetséges. Például hordoznak válltáska helyett egy kézi erszényt. Nyomja meg dolgokat a csípő és a lábak – ne húzza meg a kezét és karját.

Ha mozgatja valami tartsa a súlyát alacsony és a testéhez közel. Két kézzel, amikor csak lehet.

Ismerje meg, hogy ritmusos. Alternatív nehéz, kemény, vagy ismétlődő feladatok világos vagy könnyű feladat, vagy tartson szünetet. Ha még mindig fáj egy órával később, akkor tolta magát túl kemény vagy nem túl sok egyszerre.

Fogszabályozási segíthet a gyulladás vagy problémák közös összehangolás és a stabilitás. Fárasztó egy sínt is csökkenti az ízületi károsodás.

Használja csukló vagy ujjal sínek segítségével pihenni az ízületek éjszaka vagy, hogy tartsa a kényelmes helyzetben munka közben vagy a testmozgás. Az ötlet az, hogy támogassa őket, nem teszi őket teljesen befagyott.

Akkor is meg kell, hogy vegye le sínek rendszeresen, és nem szelíd körű mozgás-gyakorlatok, hogy tartsa a közös rugalmas.

Egyes eszközöket és modulokat is kíméli az ízületeket, és könnyebbé és kényelmesebbé tenni a napi feladatokat. Ilyenek például a

Foglalkozási terapeuta segítségével olyan eszközöket, melyek révén az élet könnyebb és megtanulhatják, hogyan kell használni őket.

FORRÁS

Cleveland Clinic: “Arthritis psoriatica.”

A pikkelysömör és arthritis psoriatica Szövetség: “Foglalkozási Terápia és arthritis psoriatica.”