angolkór betegség

Angolkór a lágyító és a csontok meggyengülése gyermekek, általában azért, mert a szélsőséges és hosszan tartó D-vitamin-hiány.

A D-vitamin elősegíti a kalcium felszívódását és a foszfor a gyomor-bél traktusban. A-vitamin D megnehezíti fenntartani a megfelelő kalcium és foszfor szint csontok, ami okozhat angolkór.

Tünetek

Ha a D-vitamin vagy kalcium-hiány okoz angolkór, hozzátéve, a D-vitamin vagy kalcium az étrendben általában kijavítja keletkező csont problémák a gyermek számára. Angolkór öröklött állapot szükség lehet további gyógyszerek vagy egyéb kezelés. Néhány csontváz deformitások okozta angolkór lehet szükség korrekciós műtét.

Késleltetett növekedés; Fájdalom a gerinc, medence és a láb; Izomgyengeség

Jelei és tünetei angolkór lehetnek

Mivel angolkór lágyítja a növekedési zónák végein a gyermek csontok, ez okozhat csontváz deformitások mint például a

Beszéljen orvosával, ha a gyermek fejlődik csontfájdalom, izomgyengeség vagy nyilvánvaló csontváz deformitások.

Meghajolt lábai; A besűrített csuklóján és bokáján szegycsont vetítés

A szervezetnek szüksége van a D-vitamin a kalcium felszívódását és a foszfor az élelmiszer. Angolkór léphetnek fel, ha a gyermek szervezete nem kap elég D-vitamint, vagy ha a saját test problémái a D-vitamin megfelelő.

Napfény. Bőre termel D-vitamin, ha ki vannak téve a napsugárzásnak. De a gyerekek a fejlett országokban jelenleg általában kevesebb időt töltenek a szabadban. Ők is inkább használni fényvédő, amely blokkolja a sugarak, amelyek elindítják a bőr vitamin termelődését D .; Élelmiszer. A halolajok, zsíros halak és a tojás sárgáját található D-vitamin A D-vitamin is került a bizonyos élelmiszerek, mint a tej, a gabona és néhány gyümölcslevek. A gyerekek, akik nem esznek elég élelmiszerekben ezen kialakulhat egy D-vitamin-hiány.

Okoz

Kap a D-vitamin két forrásból

Néhány gyermek születik, vagy annak egészségügyi feltételek, amelyek hatással vannak a testük elnyeli a D-vitamin Néhány példa

Tényezők, amelyek növelhetik a gyermek kockázata angolkór közé

Ha nem kezelik, az angolkór vezethet

Akkor valószínűleg kezdeni, hogy a családját az orvos vagy a gyerekorvos. Attól függően, hogy az oka a gyermek tünetei, akkor lehet hivatkozni, hogy egy szakember.

Kockázati tényezők

Mielőtt a találkozó, akkor érdemes írni egy listát, amely az alábbi kérdésekre válaszol

Coeliakia; Gyulladásos bélbetegség; Cisztás fibrózis; vese problémák

szövődmények

Orvosa kérheti néhány a következő kérdéseket

Kor. Gyermekek 3-36 hónapos korig a leginkább veszélyeztetettek az angolkór, mert a csontvázak nő olyan gyorsan .; Sötét bőr. Sötét bőre nem reagál olyan erősen, hogy napfény ahogy világosabb színű bőrt, így termel kevesebb vitamin D .; Északabbi. A gyerekek, akik élnek a földrajzi helyeken, ahol kevesebb a napsütés nagyobb a kockázata az angolkór .; Koraszülés. Születettek előtt esedékes időpontját nagyobb valószínűséggel alakul ki az angolkór .; Epilepszia elleni gyógyszereket. Bizonyos típusú anti-lefoglalás gyógyszerek jelennek meg, hogy zavarja a szervezet azon képességét, hogy használja a D-vitamin .; Exkluzív szoptat. Az anyatej nem tartalmaz elegendő D-vitamint, hogy megakadályozza az angolkór. Babák, akik kizárólag szoptatott kell kapnia a D-vitamin csepp.

A vizsgálat során az orvos óvatosan nyomja meg a gyermek csontjai, ellenőrizve rendellenességek. Ő különös figyelmet fog fordítani a gyermeke

A növekedés elmaradása; Kóros görbületek; Csontváz deformitások; Fogászati ​​hibák; A rohamok

Felkészülés a kinevezés

X-sugarak a érintett csontok felfedi csont deformitások. A vér és vizelet vizsgálatok megerősítik a diagnózist angolkór és állapotának figyelemmel kísérése a kezelés.

A legtöbb esetben a angolkór lehet kezelni a D-vitamin és kalcium-kiegészítők. Kövesse az orvos utasításait, hogy dózis, amely változhat a méret a gyermek. Túl sok D-vitamin veszélyes lehet.

Milyen tüneteket észrevetted, és mikor kezdik el ?; Van valaki a közvetlen családjában is hasonló tüneteket?

Egyes esetekben a bowlegs vagy gerincdeformitásos, orvosa javasolhatja speciális merevítés helyzetben a gyermek testének megfelelően a csontok növekedését. Több súlyos csontváz deformitások lehet szükség műtétre.

Milyen típusú étel és ital nem a gyermek általában fogyasztanak ?; Milyen gyógyszereket és táplálékkiegészítőket nem gyermeke az?

A legtöbb serdülők és felnőttek kapnak sok a szükséges D-vitamin a napfény. Csecsemők és kisgyermekek, azonban meg kell kerülni a közvetlen napfény vagy teljesen Különösen óvatosnak kell lennie mindig viseljen fényvédő.

Győződjön meg róla, hogy gyermek eszik élelmiszerek, amelyek a D-vitamin a természetben – zsíros halak, halolaj és tojássárgája – vagy már D-vitaminnal dúsított, mint a

Milyen gyakran gyermeke játszanak a szabadban ?; Van-e a gyermek mindig viseljen fényvédő ?; Hány éves korában a gyermek már járni ?; Az Ön gyermekének a sok fogszuvasodás?

Vizsgálatok és diagnózis

Mivel az emberi tej tartalmaz csak egy kis D-vitamin mennyisége, mind a szoptatott csecsemők kapnak 400 nemzetközi egység (NE) D-vitamin szájon át naponta.

Koponya. Babák, akik angolkór gyakran lágyabb koponyacsontok és így esetleg késedelmes lezárása a puha foltok (fontanels) .; Lábak. Bár még az egészséges kisgyermekek egy kicsit karikalábú túlzásba meghajolt a lábak közös angolkór .; Mellkas. Egyes gyermekek angolkór fejleszteni rendellenességeket a borda ketrecben, ami lelapul és okozhatja a breastbones, hogy ne nyúljanak .; Csuklója és a bokája. Gyermekek, akiknek az angolkór gyakran csuklója és a bokája, hogy nagyobb vagy vastagabb, mint a normális.

1

Kezelések és gyógyszerek

Tápszert; Gabona; Tej; narancslé

Megelőzés

További információ a angolkór

)

További angolkór