alvási apnoe betegség

Az alvási apnoe egy potenciálisan súlyos alvászavar, amely légzési többször megáll, és elindul. Lehet, hogy alvási apnoe, ha horkol hangosan és fáradtnak érzi magát után is egy teljes éjszakai alvást.

A főbb típusai vannak az alvási apnoe

Tünetek

Ha úgy gondolja, hogy bármilyen formában az alvási apnoe, keresse fel orvosát. A kezelés enyhíti a tüneteket, és segíthet megelőzni a szívbetegségek és más szövődmények.

Obstruktív alvási apnoe, a leggyakoribb forma, amely akkor jelentkezik, amikor a torok izmai ellazulnak .; Centrális alvási apnoe, ami akkor jelentkezik, ha az agy nem küld szignálokat az izmok, hogy ellenőrizzék a légzés .; Komplex alvási apnoe szindróma, más néven kezeléseredetű centrális alvási apnoe, akkor fordul elő, ha valaki mind az obstruktív alvási apnoe és a központi alvási apnoe.

A jelek és tünetek a obstruktív és centrális alvási légzésszünet átfedik egymást, néha így a fajta alvási apnoe nehezebb meghatározni. A leggyakoribb jelei és tünetei obstruktív és centrális alvási légzésszünet közé

Beszéljünk egy egészségügyi szakember, ha azt tapasztalja, vagy ha a partner hirdetmények, a következő

Sokan nem gondolnak horkolás jeleként valami potenciálisan súlyos, és nem mindenki, aki az alvási apnoe horkol. De biztos, hogy beszéljen orvosával, ha azt tapasztalja, hangos horkolás, különösen a horkolás, ami szakították csend periódusok.

Hangos horkolás, ami általában még szembetűnőbb az obstruktív alvási apnoe; Epizódok a légzés megszűnése alvás közben látott egy másik személy által; A hirtelen ébredések kíséri légszomj, ami inkább azt jelzi, centrális alvási apnoe; Ébredés száraz száj vagy torokfájás; Reggel fejfájás; Nehézségi átalvási (inszomnia); Túlzott nappali álmosság (aluszékonyság); Figyelem problémákat; Ingerlékenység

Kérdezze meg orvosát, ha bármilyen alvási probléma, hogy hagyja krónikusan fáradt, álmos és ingerlékeny. Túlzott nappali álmosság (hiperszomnia) lehet az oka a alvási apnoe, vagy más rendellenességek, mint például a narkolepszia.

A horkolás olyan hangosan, hogy zavarják az alvást mások vagy saját maga; Légszomj, levegő után kapkodott, vagy fulladás, hogy felébreszt álmából; Szakaszos szünetek a légzés alvás közben; Túlzott nappali álmosság, ami okozhatja, hogy elalszik munka közben, nézi a televíziót, vagy akár vezetés

Okoz

Obstruktív alvási apnoe akkor jelentkezik, amikor az izmok a hátán a torok pihenni. Ezek az izmok támogatják a lágy szájpadlás, a háromszög alakú darab szövet lóg a lágy szájpadlás (nyelvcsap), a mandulák, az oldalfalak a torok és a nyelv.

Amikor az izmok ellazulnak, a légutak szűkíti vagy bezárja, ahogy lélegezni, és nem tud megfelelő levegőt. Ez csökkentheti az oxigén szintjét a vérben.

Az agy érzékeli ezt képtelen lélegezni, és röviden rouses akkor az alvó, így újból megnyitja a légutakat. Ez az ébredés általában olyan rövid, hogy nem is emlékszik rá.

Lehet, hogy egy szippantás, fulladás vagy zihálva hang. Ezt a mintát ismétli önmagát öt 30-szor vagy több óránként, egész éjjel. Ezen problémák rontja a képességét, hogy elérje a kívánt mély, pihentető alvás fázisai, és akkor valószínűleg álmos alatt ébren.

Az emberek az obstruktív alvási apnoe nem lehet tisztában azzal, hogy az alvás megszakadt. Tény, hogy néhány ember az ilyen típusú alvási apnoe hiszik jól aludni egész éjjel.

Kockázati tényezők

Központi alvási apnoe egy ritkább formája az alvási apnoe, amely akkor jelentkezik, amikor az agy nem küldi a jeleket a légzőizmait. Ez azt jelenti, hogy semmilyen erőfeszítést lélegezni egy rövid ideig. Lehet felébresszük légszomj vagy egy nehéz idő szerzés aludni vagy átalvási.

Túlsúly. Emberek, akik elhízott négy alkalommal a kockázatot az alvás; apnoe, hogy az emberek, akik a normális testsúlyú emberek csinálni. Zsírlerakódás körül; A felső légúti elzárhatja a légzés. De nem mindenki, aki alvás; apnoe túlsúlyos .; Nyak kerülete. Emberek vastagabb nyak lehet szűkebb légutak .; A férfiak esetében, a kockázat, ha a nyak kerülete 17 hüvelyk (43 cm); és nagyobb. Azoknál a nőknél, a kockázat, ha a nyak kerülete; 15 hüvelyk (38 cm), vagy több .; A szűkült légutak. Lehet, hogy örökölt egy természetben szűk torka .; Vagy, garat- vagy orrpolip válhat kibővült és elzárják a légutakat, különösen; gyermekekben alvási apnoe .; Mivel a férfi. A férfiak kétszer olyan gyakran, hogy alvási apnoe. Ugyanakkor a nők; növeli a kockázatot, ha ők túlsúlyos, és a kockázat akkor is úgy tűnik, hogy emelkedik; A menopauza után .; Hogy idősebb. Alvási apnoe fordulhat elő szignifikánsan gyakrabban idősebb felnőttek .; Családi történelem. Ha családtag alvási apnoe, lehet; nagyobb lehet a kockázata .; Az alkohol, nyugtatók vagy nyugtatók. Ezek az anyagok a pihenni; izmokat a torokban .; Dohányzó. A dohányosok háromszor nagyobb valószínűséggel obstruktív alvási; apnoe, mint azok az emberek, akik soha nem dohányoztak. A dohányzás növelheti a mennyiségét; gyulladás és folyadék-visszatartás a felső légutat. Ez a kockázat valószínűleg csökken; miután leszokni a dohányzásról .; Orrdugulás. Ha nehezen lélegzik az orrán keresztül; – Legyen az akár egy anatómiai probléma, vagy allergia – te; nagyobb valószínűséggel alakul ki az obstruktív alvási apnoe.

szövődmények

Obstruktív alvási apnoe akkor jelentkezik, amikor az izmokat, amelyek támogatják a lágy szövetek a torok, mint például a nyelv és a lágy szájpad, átmenetileg pihenni. Ha ezek az izmok ellazulnak, a légutak szűkült vagy zárva, és a légzés is átmenetileg vágva.

Hogy idősebb. Középkorú és idős emberek nagyobb a kockázata a központi; alvási apnoe.; Szívbetegségek. Az emberek a pangásos szívelégtelenség nagyobb kockázatnak vannak kitéve; A centrális alvási apnoe .; Használata kábító fájdalomcsillapítók. Az opioid gyógyszerek, különösen a hosszú hatású; is, mint a metadon, növeli a központi alvási apnoe .; Stroke. Emberek, akik már volt stroke nagyobb kockázatnak vannak kitéve a centrális alvási; apnoe vagy kezelés hatására kialakuló centrális alvási apnoe.

Az alvási apnoe hatással lehet bárki, még gyerekek. De bizonyos tényezők; növeli a kockázatát, alvási apnoe

Nappali fáradtságot. A megismételt ébredések járó alvási apnoe; hogy normális, pihentető alvás lehetetlen. Emberek alvási apnoe gyakran tapasztalnak; Súlyos nappali álmosság, fáradtság és ingerlékenység .; Lehet, koncentrálási nehézség, és találja magát elalszik munka TV nézés közben, vagy akár vezetés közben. Az emberek alvási apnoe fokozott; kockázatát a gépjármű és a munkahelyi balesetek .; Ön is úgy érzi, gyors edzett, szeszélyes vagy depressziós. Gyermekek és serdülők; alvási apnoe nem rossz az iskolában, vagy viselkedési problémák .; A magas vérnyomás vagy szívproblémák. Hirtelen csepp vér oxigén; szintek során fellépő alvási apnoe növeli a vérnyomást és a törzs; szív-és érrendszer. Ha az obstruktív alvási apnoe, a kockázat a magas; vérnyomás (hipertónia) nagyobb, mint ha nem .; Obstruktív alvási apnoe növelheti a kockázatát ismétlődő szívroham, és; ritmuszavaruk, mint a pitvarfibrilláció. Obstruktív alvási apnoe is; növeli a szélütés kockázatát. Ha van alatta szívbetegség, ezek több; epizód a vér alacsony oxigénellátása (hipoxia vagy hypoxia) vezethet a hirtelen halál; egy szabálytalan szívverés .; 2. típusú cukorbetegség. Emberek alvási apnoe nagyobb valószínűséggel alakul ki; inzulinrezisztencia és a 2. típusú cukorbetegség képest, akik nem a alvás; zavar .; Metabolikus szindróma. Ez a betegség a gyűjtemény egyéb kockázati tényezők; kapcsolódik egy nagyobb a szívbetegség kockázatát. A feltételek, amelyeket pótolni anyagcsere; szindróma közé tartozik a magas vérnyomás, rendellenes koleszterinszint, magas vércukorszint; és egy megnövekedett derékbőség .; Szövődmények gyógyszerek és műtét. Obstruktív alvási apnoe; Szintén aggodalomra ad okot a bizonyos gyógyszereket, altatásban. Emberek; alvási apnoe lehet nagyobb valószínűséggel tapasztalat komplikációk nagy műtét után; mert ők hajlamosak a légzési problémák, különösen, ha elkábított és hazudik; a hátukon. Mielőtt a műtét, tájékoztassa orvosát, hogy van az alvás; apnoe és hogyan is kezelik .; Májbetegségben szenved. Emberek alvási apnoe gyakrabban kóros; Eredmények a májfunkciós értékek, és a máj nagyobb valószínűséggel mutatkozni; hegesedés. Ez egy ismert állapot alkoholos zsírmáj .; Kialvatlan partnerekkel. Hangos horkolás tarthatja e körül származó; szerzés jó pihenést, és végül zavarja a kapcsolatokat. Nem ritka, hogy; Egy partner menni a másik szobába, vagy akár egy másik emeleten, a ház; hogy képes aludni. Sok ágy partnereket, akik horkol lehet kialvatlan; is.

Felkészülés a kinevezés

Az alvási apnoe minősül súlyos betegségével. Szövődmények lehetnek

Nappali fáradtságot. A megismételt ébredések járó alvási apnoe; hogy normális, pihentető alvás lehetetlen. Emberek alvási apnoe gyakran tapasztalnak; Súlyos nappali álmosság, fáradtság és ingerlékenység.

Tudatában kell lennie minden előre kinevezése korlátozásokat. Abban az időben meg a kinevezést, ne felejtse el megkérdezni, hogy van valami, amit tennie kell előre, például módosíthatja a diéta, vagy tartani egy alvás napló .; Megjegyzés le minden tünet, amit tapasztalhatsz, akkor is, ha látszólag nem kapcsolódnak az oka annak, hogy a tervezett találkozót .; Jegyezze fontos személyes információkat, beleértve a dolgok, mint a nemrég az élet megváltozik, vagy nagyobb feszültségek .; Készítsen egy listát az összes gyógyszerek, vitaminok vagy étrendkiegészítők szedi .; Kérjen egy családtag vagy barát mellett, ha lehetséges. Valaki, aki elkíséri akkor eszébe jutott információ, amit elmulasztott, vagy elfelejtette. És mivel az ágy partner lehet tisztában a tünetek, mint te, ez segíthet, hogy neki mentén .; Írja le egy listát a kérdést, hogy kérdezze meg orvosát.

Lehet, koncentrálási nehézség, és találja magát elalszik munka TV nézés közben, vagy akár vezetés közben. Az emberek alvási apnoe fokozott; kockázatát a gépjármű és a munkahelyi balesetek.

Mi a legvalószínűbb oka a tünetek ?; Milyen vizsgálatokat van szükségem? Vajon ezek a tesztek igényel speciális készítmény ?; Az én állapot valószínűleg átmeneti vagy tartós ?; Milyen kezelések állnak rendelkezésre ?; Melyik kezelés gondol lenne a legjobb nekem ?; Van más egészségügyi feltételek. Hogyan lehet a legjobban kezelni ezeket a feltételeket együtt ?; Ha látok egy szakember ?; Vannak-e olyan brosúrák és egyéb nyomtatott anyagok, amit viheti haza velem? Milyen weboldalak ajánlanak?

Ön is úgy érzi, gyors edzett, szeszélyes vagy depressziós. Gyermekek és serdülők; alvási apnoe nem rossz az iskolában, vagy a viselkedési problémákkal.

A magas vérnyomás vagy szívproblémák. Hirtelen csepp vér oxigén; szintek során fellépő alvási apnoe növeli a vérnyomást és a törzs; szív-és érrendszer. Ha az obstruktív alvási apnoe, a kockázat a magas; vérnyomás (hipertónia) nagyobb, mint ha nem.

Mikor kezdett tüneteket ?; Már a tünetek is folyamatos, vagy nem jönnek és mennek ?; Mennyire súlyos a tünetei ?; Hogyan működik a partner írja le tüneteit ?; Tudja, ha abbahagyom a lélegzést alvás közben? Ha igen, hány alkalommal este ?; Van valami, ami segített a tünetek ?; Van valami, hogy a tünetek súlyosbodását, mint az alvás pozíció, vagy az alkoholfogyasztás?

Vizsgálatok és diagnózis

Obstruktív alvási apnoe növelheti a kockázatát ismétlődő szívroham, és; ritmuszavaruk, mint a pitvarfibrilláció. Obstruktív alvási apnoe is; növeli a szélütés kockázatát. Ha van alatta szívbetegség, ezek több; epizód a vér alacsony oxigénellátása (hipoxia vagy hypoxia) vezethet a hirtelen halál; egy szabálytalan szívverés.

Próbálj meg aludni az Ön oldalán. A legtöbb formája alvási apnoe enyhébb, amikor alszol az oldalára .; Kerülje az alkohol közel lefekvés előtt. Alkohol rontja obstruktív alvási apnoe összetett. Kerülje az alkohol az 4-6 órával lefekvés előtt .; Kerüljük nyugtató gyógyszereket. Gyógyszerek, ellazít, vagy álmosságot is ronthatja az alvási apnoe .; Ha álmos, kerülje. Ha alvási apnoe lehet kirívóan álmos, ami fokozhatja a magasabb kockázatot a gépjármű-balesetek. Időnként egy közeli barát vagy családtag lehet mondani, hogy úgy tűnik, mint sleepier érzi magát. Ha ez igaz, próbálja elkerülni a vezetést.

Ha Ön vagy partnere gyanítja, hogy van alvási apnoe, akkor valószínűleg először látni az elsődleges orvos. Azonban néhány esetben, amikor telefonál, hogy hozzanak létre egy találkozót, akkor lehet hivatkozni, hogy azonnal alvás specialista.

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert sokszor sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült a kinevezést. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése, és mit várnak el az orvos.

Kezelések és gyógyszerek

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés előre segít, hogy a legtöbbet a látogatást. Alvási apnoe, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni további kérdéseket során a találkozó.

Az éjszakai poliszomnográfia. A vizsgálat során a te akasztott berendezés, amely figyeli a szív, a tüdő és az agy aktivitását, légzési szokások, a kar és a láb mozgását, és a vér oxigén szintje alvás közben .; Otthon aludni vizsgálatok. Egyes esetekben az orvos az Ön számára egyszerűsített alkalmazott vizsgálatok otthon diagnosztizálni alvási apnoe. Ezek a vizsgálatok általában bevonják mérésére a pulzusszám, a vér oxigén szintjét, légáramlás és a légzés mintákat. Ha alvási apnoe, a vizsgálati eredmények azt mutatják, csepp az oxigén szintje alatt légzésszünet, illetve az azt követő emelkedése az ébredések .; Ha az eredmény kóros, az orvos képes lehet felírni terápia további vizsgálat nélkül. Hordozható ellenőrző készülékek nem érzékeli minden esetben az alvási apnoe, ezért orvosa is javasoljuk, poliszomnográfia még ha a kezdeti eredmények normálisak.

Életmód és a hazai jogorvoslati

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Orvosa kérheti

További információ a alvási apnoe

Orvosa tehet alapuló kiértékelés a tünetek vagy utalhat, hogy alvászavar központ. Van egy alvás specialista segíthet eldönteni, hogy milyen szükség további értékelésre.

Ilyen értékelés gyakran jár éjszakai ellenőrzését a légzést és egyéb testi funkciók alvás közben. Otthoni alvás vizsgálat is egy lehetőség. Vizsgálatok kimutatására alvási apnoe tartalmazhat

Otthon aludni vizsgálatok. Egyes esetekben az orvos az Ön számára egyszerűsített alkalmazott vizsgálatok otthon diagnosztizálni alvási apnoe. Ezek a vizsgálatok általában bevonják mérésére a pulzusszám, a vér oxigén szintjét, légáramlás és a légzés mintákat. Ha alvási apnoe, a vizsgálati eredmények azt mutatják, csepp az oxigén szintje alatt légzésszünet, illetve az azt követő emelkedése az ébredések.

Ha az eredmény kóros, az orvos képes lehet felírni terápia további vizsgálat nélkül. Hordozható ellenőrző készülékek nem érzékeli minden esetben az alvási apnoe, ezért orvosa is javasoljuk, poliszomnográfia még ha a kezdeti eredmények normálisak.

Ha az obstruktív alvási apnoe, orvosa utalnak, hogy egy fül-orr-gégész szakorvos, kizárható elzáródás az orra vagy a torokban. Az értékelés szerint a szív orvos (kardiológus), vagy egy orvos, aki specializálódott az idegrendszerben (neurológus) szükséges lehet keresni okait központi alvási apnoe.

További alvási apnoe

Enyhébb esetben az alvási apnoe, orvosa javasolhatja csak életmódbeli változások; mint például a fogyás vagy a dohányzásról való leszokás. És ha van nazális allergiák; orvosa javasolni fogja kezelés az allergia. Ha ezek az intézkedések; nem javítja a tünetek, vagy ha az apnoe közepesen súlyos; számos egyéb kezelések is rendelkezésre állnak.

Bizonyos eszközök segítségével nyit egy blokkolt légutak. Más esetekben, a műtét; lehet szükség. Kezelések obstruktív alvási apnoe tartalmazhat

Folyamatos pozitív légúti nyomás (CPAP). Ha van; mérsékelt vagy súlyos alvási apnoe, akkor előnyös lehet egy gép, mely; légnyomás maszkon keresztül fölött elhelyezett orrod alvás közben. Val vel; CPAP (SEE-PAP), a levegő nyomása valamivel nagyobb, mint a környező; levegő, és éppen elég, hogy tartsa a felső légutak nyitva, megelőzése; apnoe és a horkolás.

Bár CPAP a leggyakoribb és megbízható módszer a kezelésére alvási apnoe; Néhány ember számára ez nehézkes, vagy kényelmetlen. Egyesek lemondani CPAP; de némi gyakorlattal, a legtöbb ember megtanulják, hogy állítsa a feszültséget a hevederek; szerezni egy kényelmes és biztonságos illeszkedést.

Akkor lehet, hogy megpróbál több mint egyféle maszkot megtalálni az egyik, hogy kényelmes .; Néhány ember számára is hasznos használja párásító együtt a CPAP rendszerek .; Ne csak hagyja abba a CPAP készülék, ha problémát tapasztal. Egyeztessen; orvosát, hogy milyen módosításokat lehet tenni, hogy neked kényelmesebb.

Továbbá, forduljon orvosához, ha továbbra is a horkolás kezelés ellenére; vagy kezdeni horkolás újra. Ha a súlya változik, a nyomás beállításait; CPAP készülék ki kell igazítani.

Kilégzési pozitív légúti nyomás (EPAP). Ezek a kis; célberendezésekből kerülnek át mindkét orrlyukba, mielőtt aludni .; A készülék egy szelep, amely lehetővé teszi a levegő szabadon mozogni, de ha kilégzés; levegő kell átmenni a kis lyukak a szelepet. Ez növeli a nyomást; A légúti és megtartsa.

Az eszköz segíthet csökkenteni a horkolás és nappali álmosság emberek enyhe; obstruktív alvási apnoe. És lehet, hogy egy lehetőség, akik nem tudnak; CPAP.

Folyamatos pozitív légúti nyomás (CPAP). Ha van; mérsékelt vagy súlyos alvási apnoe, akkor előnyös lehet egy gép, mely; légnyomás maszkon keresztül fölött elhelyezett orrod alvás közben. Val vel; CPAP (SEE-PAP), a levegő nyomása valamivel nagyobb, mint a környező; levegő, és éppen elég, hogy tartsa a felső légutak nyitva, megelőzése; apnoe és a horkolás .; Bár CPAP a leggyakoribb és megbízható módszer a kezelésére alvási apnoe; Néhány ember számára ez nehézkes, vagy kényelmetlen. Egyesek lemondani CPAP; de némi gyakorlattal, a legtöbb ember megtanulják, hogy állítsa a feszültséget a hevederek; szerezni egy kényelmes és biztonságos illeszkedést .; Akkor lehet, hogy megpróbál több mint egyféle maszkot megtalálni az egyik, hogy kényelmes .; Néhány ember számára is hasznos használja párásító együtt a CPAP rendszerek .; Ne csak hagyja abba a CPAP készülék, ha problémát tapasztal. Egyeztessen; orvosát, hogy milyen módosításokat lehet tenni, hogy neked kényelmesebb .; Továbbá, forduljon orvosához, ha továbbra is a horkolás kezelés ellenére; vagy kezdeni horkolás újra. Ha a súlya változik, a nyomás beállításait; CPAP gép lehet, hogy módosítani kell .; Más légúti nyomás eszközök. Ha CPAP továbbra is; probléma az Ön számára, akkor lehet, hogy egy másik típusú légúti nyomás; készülék, amely automatikusan beállítja a nyomást, amíg alszik (Auto-CPAP) .; Egységek, amelyek a kínálat kétszintű pozitív légúti nyomás (BiPAP) is rendelkezésre állnak .; Ezek több nyomás, ha belélegzi vagy kevesebb, ha kilégzés .; Kilégzési pozitív légúti nyomás (EPAP). Ezek a kis; célberendezésekből kerülnek át mindkét orrlyukba, mielőtt aludni .; A készülék egy szelep, amely lehetővé teszi a levegő szabadon mozogni, de ha kilégzés; levegő kell átmenni a kis lyukak a szelepet. Ez növeli a nyomást; A légúti és tartja nyitva .; Az eszköz segíthet csökkenteni a horkolás és nappali álmosság emberek enyhe; obstruktív alvási apnoe. És lehet, hogy egy lehetőség, akik nem tudnak; CPAP .; Orális készülékek. Egy másik lehetőség visel szóbeli készülék; célja, hogy tartsa a torok kinyitása. CPAP megbízhatóbban hatékonyabb, mint az orális; készülékek, de orális eszközök lehetnek könnyebben használható. Néhány célja, hogy; nyissa meg a torok vinni az állkapocs előre, ami néha enyhíti; horkolás és az enyhe obstruktív alvási apnoe .; Számos eszköz áll rendelkezésre a fogorvos. Lehet, hogy próbálja meg a különböző; eszközök megtalálása előtt az egyik, hogy működik az Ön számára. Miután megtalálta a megfelelő illeszkedést; akkor is kell, hogy kövesse nyomon a fogorvos ismételten az első; év, majd rendszeresen után, hogy annak biztosítására, hogy az illeszkedés még mindig jó, és; újraértékelésére a tünetek.

Orális készülékek. Egy másik lehetőség visel szóbeli készülék; célja, hogy tartsa a torok kinyitása. CPAP megbízhatóbban hatékonyabb, mint az orális; készülékek, de orális eszközök lehetnek könnyebben használható. Néhány célja, hogy; nyissa meg a torok vinni az állkapocs előre, ami néha enyhíti; horkolás és az enyhe obstruktív alvási apnoe.

Számos eszköz áll rendelkezésre a fogorvos. Lehet, hogy próbálja meg a különböző; eszközök megtalálása előtt az egyik, hogy működik az Ön számára. Miután megtalálta a megfelelő illeszkedést; akkor is kell, hogy kövesse nyomon a fogorvos ismételten az első; év, majd rendszeresen után, hogy annak biztosítására, hogy az illeszkedés még mindig jó, és; újraértékelésére a tünetek.

Szövet eltávolítását. Az eljárás során, amely az úgynevezett uvulopalatopharyngoplasty; orvosához eltávolítja szövetet a hátsó a száj és a felső torkod .; A mandulák és orrpolip általában eltávolítják is. Ez a fajta műtét; sikeres lehet megállás torok szerkezetek rezgő és okoz a horkolás .; Ez kevésbé hatékony, mint a CPAP, és nem tekinthetők megbízható kezelés; obstruktív alvási apnoe .; Eltávolítása szöveteket a torkodra rádiófrekvenciás energia (rádiófrekvenciás; abláció) lehet az egyik lehetőség az emberek számára, akik nem tudnak CPAP vagy orális készülékek .; Jaw újrapozícionálás. Ebben az eljárásban, a állkapocs mozgatjuk előre; A fennmaradó arcod csontok. Ez megnöveli a tér mögött a nyelv; és lágy szájpad, így akadály kevésbé valószínű. Ez az eljárás ismert, mint; maxillomandibular haladás .; Implantátumok. Műanyag rudak műtétileg be; A lágy szájpad, miután megkapta a helyi érzéstelenítő .; Létrehozva egy új légi járat (tracheostomiát). Te talán; kell ezt a formáját a műtét, ha más kezelés sikertelen volt, és súlyos; életveszélyes alvási apnoe. Ebben az eljárásban, a sebész teszi egy nyílás; a nyakon és beilleszt egy fém vagy műanyag cső, amelyen keresztül lélegezni .; Tartsa meg az fedje a nap folyamán. De éjjel feltárni azt; levegőt enged be és ki a tüdőben, megkerülve az elzáródott levegő útját; a torokban.

Műtét általában csak egy lehetőség, amikor más kezelésre nem reagáló betegeknél. Általában; legalább három hónapos próba más kezelési lehetőségek javasoljuk előtt; figyelembe véve a műtét. Azonban azok számára, kevés ember bizonyos állkapocs szerkezete; problémák, ez egy jó első lehetőség.

A cél a műtét alvási apnoe, hogy bővíteni a légúti az orrán keresztül; vagy a torokban, amelyek rezgő és okoz, hogy horkol, vagy esetleg blokkoló; a felső légutak és a okozó alvási apnoe. A sebészi megoldás lehet; tartalmaz

Szövet eltávolítását. Az eljárás során, amely az úgynevezett uvulopalatopharyngoplasty; orvosához eltávolítja szövetet a hátsó a száj és a felső torkod .; A mandulák és orrpolip általában eltávolítják is. Ez a fajta műtét; sikeres lehet megállás torok szerkezetek rezgő és okoz a horkolás .; Ez kevésbé hatékony, mint a CPAP, és nem tekinthetők megbízható kezelés; obstruktív alvási apnoe.

Eltávolítása szöveteket a torkodra rádiófrekvenciás energia (rádiófrekvenciás; abláció) lehet az egyik lehetőség az emberek számára, akik nem tudnak CPAP vagy orális készülékek.

Létrehozva egy új légi járat (tracheostomiát). Te talán; kell ezt a formáját a műtét, ha más kezelés sikertelen volt, és súlyos; életveszélyes alvási apnoe. Ebben az eljárásban, a sebész teszi egy nyílás; a nyakon és beilleszt egy fém vagy műanyag cső, amelyen keresztül lélegezni.

Orrműtét eltávolítani polipok vagy kiegyenesíteni a ferde válaszfal között; orrlyukba (eltért orrsövény); Műtét eltávolítani megnagyobbodott mandulák vagy orrpolip; Súlycsökkentő műtét

Tartsa meg az fedje a nap folyamán. De éjjel feltárni azt; levegőt enged be és ki a tüdőben, megkerülve az elzáródott levegő útját; a torokban.

Más típusú műtét segíthet csökkenteni horkolás, és hozzájárul a kezelés; Az alvási apnoe törlésével, illetve növelhető a légutak

Kezelései központi és komplex alvási apnoe tartalmazhat

Kétszintű pozitív légúti nyomás (BiPAP). Ellentétben CPAP; amely ellátja egyenletes, állandó nyomást a felső légutak ahogy lélegzik; és ki, BiPAP épít egy magasabb nyomást, ha belélegzi, és csökkenti; alacsonyabb nyomású, ha kilégzés.

A kezelés a kapcsolódó egészségügyi problémák. Lehetséges okok; A centrális alvási apnoe közé szív vagy a neuromuszkuláris betegségek és kezelésére; ezek a feltételek segíthet. Például optimalizálása terápia szívelégtelenség; megszüntethetik központi alvási apnoe .; Kiegészítő oxigén. Használata kiegészítő oxigén közben; alvás segíthet, ha a központi alvási apnoe. Különböző formái oxigén; áll rendelkezésre, valamint a különböző eszközök oxigént szállít a tüdőbe .; Adaptív szervo-szellőztetés (ASV). Ez újabban elfogadott; légáramlás készülék megtanulja a normális légzést mintát, és tárolja az adatokat; egy beépített számítógép. Miután elalszik, a gép használ nyomás; normalizálni a légzése és megakadályozza szünetek a légzés. ASV; Úgy tűnik, hogy még sikeresebb legyen, mint más pozitív légúti nyomás; kezelésében komplex alvási apnoe egyesekben .; Folyamatos pozitív légúti nyomás (CPAP). Ez a módszer; is használják az obstruktív alvási apnoe, magában foglalja visel maszkot nyomás; át az orrát, miközben alszol. CPAP megszüntethetik a horkolás és megakadályozza az alvás; apnoe. Ahogy az obstruktív alvási apnoe, ezért fontos, hogy a készülék használata irányított .; Ha a maszk kényelmetlen, vagy a nyomás úgy érzi, túl erős, beszéljen a; orvoshoz, hogy módosításokat lehet tenni .; Kétszintű pozitív légúti nyomás (BiPAP). Ellentétben CPAP; amely ellátja egyenletes, állandó nyomást a felső légutak ahogy lélegzik; és ki, BiPAP épít egy magasabb nyomást, ha belélegzi, és csökkenti; alacsonyabb nyomás, amikor kilégzéskor .; A cél ennek a kezelés célja, hogy segítse a gyenge légzést, a központi; alvási apnoe. Néhány BiPAP eszközöket lehet állítani, hogy automatikusan szállít a levegőt; Ha a készülék érzékeli, hogy nem vett egymás után ennyi másodpercig.

A cél ennek a kezelés célja, hogy segítse a gyenge légzést, a központi; alvási apnoe. Néhány BiPAP eszközöket lehet állítani, hogy automatikusan szállít a levegőt; Ha a készülék érzékeli, hogy nem vett egymás után ennyi másodpercig.

Valamint ezek a kezelések, akkor olvassa el, hallunk vagy látunk TV hirdetések a különböző; kezelések alvási apnoe. Beszélje meg orvosával, ha bármilyen kezelés előtt; próbálja meg kideríteni, milyen hasznos lehet.

Hogy megszüntesse a horkolás és az alvási apnoe megelőzésére, az orvos ajánlhat egy úgynevezett folyamatos pozitív légúti nyomás (CPAP) készülék. A CPAP gép szállít éppen elég levegő nyomását egy maszkot, hogy tartsa a felső légutak nyitva, megakadályozza a horkolás és apnoe.

Sok esetben az öngondoskodás lehet a legmegfelelőbb módja annak, hogy foglalkozik az obstruktív alvási apnoe és esetleg központi alvási apnoe. Próbálja ki ezeket a tippeket

Lose túlsúly. Még egy enyhe csökkenés a túlsúly segíthet enyhíteni szűkület a torkod. Az alvási apnoe bemegy teljes remisszió néhány esetben ha visszatér az egészséges testsúlyt. De az alvási apnoe valószínűleg jön vissza, ha visszanyeri a súlyát .; Gyakorlat. A rendszeres testmozgás segíthet enyhíteni a tüneteket, obstruktív alvási apnoe nélkül is fogyás. Egy jó cél az, hogy meg kell kérni 30 perc mérsékelt aktivitás, például egy gyors séta, a legtöbb a hét napjai .; Kerülje az alkohol és bizonyos gyógyszerek, például nyugtatók és altatók. Ezek az izmok ellazítására a hátsó torkod, zavaró légzés .; Sleep az Ön oldalán, vagy a has helyett a hátadon. Alvás a hátadon is okozhat a nyelv és a lágy szájpad pihenni ellen a hátán a torok és blokkolja a légutakat. Annak megakadályozása érdekében alszik a hátadon, próbálja varrás egy teniszlabda a hátán a pizsama felső .; Tartsa orrjáratok nyitva éjjel. Használjon sós orrspray segít megőrizni a orrjáratok nyitva. Beszéljen orvosával az bármilyen nazális dekongesztánsok vagy antihisztamin, mert ezek a gyógyszerek általában ajánlott csak a rövid távú használatra .; Hagyja abba a dohányzást, ha egy dohányos. A dohányzás rontja az obstruktív alvási apnoe.

Tünetek és kezelés

1

 1

)