A Reye-szindróma útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

Reye-szindróma egy nagyon ritka rendellenesség, amely károsítja számos részén a test, különösen az agy és a májban. Eddig ismeretlen okból, a részek a sejtek, melyekből energia (mitokondriumok) fognak működni, ami súlyos betegség. A legsúlyosabb problémát duzzanat az agy és a problémák a zsír lebontását, ami felhalmozódnak a májban és más szervekben. A betegség végzetes lehet, különösen akkor, ha nem ismeri fel korán és megfelelően kezelni .; Bár Reye szindróma bármely életkorban előfordulhat, leggyakrabban a gyermekeket érinti kor között, 3 és 12 .; Reye-szindróma általában akkor fordul elő, néhány napon belül a gyermek lábadozik egy vírusos fertőzés, mint például az influenza, nátha, vagy a bárányhimlő. Azt is kialakulhat, miközben a gyermek még mindig beteg, néhány nappal azután, hogy vírusos megbetegedés kezdődött. Bár a pontos oka a Reye-szindróma nem ismert, a kutatók úgy vélik, hogy ez lehet az oka, hogy egy abnormális válasz aszpirin vagy az aszpirin tartalmú termékek során vírusos betegség. Emiatt soha nem adja aszpirin vagy az aszpirin tartalmú gyógyszerek a gyermekek lázzal vagy influenzaszerű megbetegedés .; Tünetek; A tünetek közé tartozik; Gyakori hányás (néhány óránként egy-két nap), hogy nem áll meg akkor is, ha nem eszik vagy iszik, Extrém álmosság (levertség); Zavar; Ingerlékenység és combativeness; Gyors légzés (hiperventilláció); Eszméletvesztés; A rohamok

Tünetek

A tünetek közé tartozik; Gyakori hányás (néhány óránként egy-két nap), hogy nem áll meg akkor is, ha nem eszik vagy iszik, Extrém álmosság (levertség); Zavar; Ingerlékenység és combativeness; Gyors légzés (hiperventilláció); Eszméletvesztés; A rohamok

Diagnózis

Az orvos azt gyanítják egy gyermek Reye-szindróma a tünetek alapján, és a történelem nagyon friss vírusos betegség. A vérvizsgálat, beleértve májfunkciós tesztek, akaratod. Egyéb vizsgálatok gyakran van szükség a diagnózis megerősítésére, beleértve a

Meddig tart?

Meddig tart, hogy felépüljön a Reye-szindróma attól függ, mennyi az agy megduzzadt. Az enyhe betegség általában vissza gyorsan és teljesen.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Bár egyértelmű összefüggés az aszpirin és a Reye-szindróma még nem bizonyított, a szakértők egyetértenek abban, hogy megakadályozzák, hogy a Reye-szindróma, a legbiztosabb az, hogy soha ne adjon aszpirint vagy az aszpirin tartalmú gyógyszerek a gyermekek. Olvassa el gondosan a címkéket. Keresse meg a szót, aszpirin és más szavakkal azt is jelenti, aszpirin: acetilszalicilát, acetil-szalicilsav, szalicilsav és szalicilát. Ha szükséges, a nem aszpirin gyógyszerek, mint például a paracetamol (Tylenol), fel kell használni.

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

A kezelés attól függ, hogy a tüneteket, de minden beteg Reye-szindróma kell kezelni a kórházban, és kísérni. A kezelés célja a védő az agy ellen visszafordíthatatlan károsodás megelőzése vagy csökkentése, agyi duzzanat.

Mikor kell orvoshoz

A Reye-szindróma egy súlyos, életveszélyes állapotban van. Ha gyermeke volt egy vírusos fertőzésre utaló jelek lépnek Reye-szindróma, azonnal hívja orvosát. Ez vészhelyzet!

Prognózis

A korai diagnózis és kezelés, a behajtás esélye kiválóak. Egyesek teljesen felépül, míg mások esetleg maradandó agykárosodást. A kilátások szegényebb emberek számára Reye-szindróma, akik gyorsan elveszti az eszméletét. Ha a diagnózis és a kezelés késik, az esélye a sikeres behajtás és a túlélés kevesebb. Ha Reye-szindróma nem kezelik, a halál gyakori, rendszerint néhány napon belül.