A figyelem az alacsony önbecsülés

Mindannyiunknak van alkalommal, amikor hiányzik a bizalom, és nem érzi magát jól magunkat.

De amikor az alacsony önbecsülés lesz egy hosszú távú probléma, akkor is káros hatást gyakorol a mentális egészség és az életünket.

Az önbecsülés az a véleménye, hogy van magunkat. Ha van az egészséges önbecsülés, hajlamosak vagyunk, hogy határozott magunkat, és az életről általában. Ez képessé tesz minket, hogy foglalkozik az élet jó és rossz dolgokkal jobb.

Amikor a önbecsülés alacsony, hajlamosak vagyunk magunkat és az életünket egy inkább negatív és kritikus fény. Mi is úgy érzi, kevésbé tud megfelelni a kihívásoknak az élet dob ​​minket.

Mi okozza az alacsony önbecsülés?

Alacsony önértékelés gyakran már gyermekkorban kezdődik. Tanárok, barátok, testvérek, szülők, és még a média nekünk sok üzenetet – mind pozitív, mind negatív. De valamilyen oknál fogva, akkor az üzenet nem elég jó botokat.

Lehet, hogy nehezen felnőni mások elvárásainak, vagy akkor a saját elvárásainak.

A stressz és a nehéz élet események, mint például súlyos betegség vagy gyász, lehet negatív hatással az önbecsülés. Személyiség is szerepet játszanak. Néhányan közülünk egyszerűen hajlamosabbak a negatív gondolkodás, míg mások szabják lehetetlenül magas színvonalú maguknak.

A probléma a gondolkodás nem vagyunk jó az, hogy kezdenek viselkedni, mintha ez igaz. “Alacsony önértékelés gyakran megváltoztatja az emberek viselkedését oly módon, hogy cselekedni kell erősítenie a személy nem képes megtenni a dolgokat, vagy nem túl jó”, mondja Chris Williams professzor pszichoszociális pszichiátria, a University of Glasgow.

Ha alacsony önbecsülés, vagy a bizalom, akkor elrejti magát távol a társadalmi helyzeteket, ne próbálja az új dolgokat, és ne dolgot találsz kihívást.

“Rövid távon, elkerülve kihívást és nehéz helyzetekben úgy érzi, sokkal biztonságosabb,” mondta professzor Williams. “Hosszabb távon ez elkerülése valóban visszaüthet, mert erősíti az alapul szolgáló kétségek és félelmek. Megtanít a haszontalan szabály, hogy az egyetlen módja annak, hogy megbirkózzon az elkerülésével a dolgokat. ”

Hogyan alacsony önbecsülés hatnak ránk?

Élet az alacsony önbecsülés árthat a mentális egészség, ami a problémák, mint a depresszió és a szorongás. Akkor is kialakulhat haszontalan szokások, mint a dohányzás és az ivás túl sokat, mert így a megküzdési.

Annak érdekében, hogy növeljék az önbecsülés, meg kell határoznia, és kihívást jelent a negatív hiedelmek van magáról.

“Meg kell nézni a meggyőződés, hogy hogyan tanult, és miért hiszel nekik,” mondja professzor Williams. “Akkor aktívan elkezdik gyűjteni és leírni bizonyíték arra, hogy disconfirms őket.”

Ismerje meg a helyszínen a negatív gondolatokat van magáról. Lehet mondani magadnak “túl hülye” alkalmazása egy új munkahely, például, vagy hogy “senki sem törődik” magáról. Kezdje megjegyezni ezeket a negatív gondolatokat, és írd le egy darab papírra, vagy egy napló, azt sugallja, professzor Williams. Kérdezd meg magadtól, amikor először kezdett gondolkodni ezeket a gondolatokat.

Ezután írjuk le bizonyíték, hogy a kihívások ezek a negatív hiedelmek: “Én nagyon jól rejtélyes keresztrejtvények” vagy “A húgom kéri a beszélgetés minden héten.” Írja le más pozitív dolog, amit tudni kell, hogy igaz legyen magadról, mint például: “Én vagyok átgondolt”, vagy “Én vagyok egy nagy szakács”, vagy “én vagyok valaki, hogy mások bízni”. Szintén írja le jó dolog, hogy az emberek azt mondják rólad.

Hogyan van az egészséges önbecsülés

Cél, hogy legalább öt dolog a listán, és adjunk hozzá rendszeresen. Azután, hogy a listát valahol látod. Így, akkor tartsa emlékeztetve magát, hogy rendben vannak.

“Arról van szó, segítve az emberek felismerik, hogy van erőssége, valamint a hiányosságok, mint mindenki más, és kezdjük felismerni azokat erősségeit magukat,” mondta professzor Williams.

“Lehet, hogy az alacsony bizalmi miatt most mi történt, amikor felnőnek,” mondja. “De tudunk növekedni és új látásmódok magunkat bármely életkorban.”

Íme néhány további egyszerű technikát, amely segíthet jobban érzi magát magáról.

Mindannyian jó valamiben, legyen az főzés, éneklés, ezzel rejtvények, vagy hogy egy barát. Azt is hajlamosak élvezni csinál a dolgok jók vagyunk, ami segíthet, hogy növeljék a hangulat.

Ha úgy találja, hogy bizonyos emberek hajlamosak elgyengítsenek, próbálja meg kevesebb időt töltenek velük, vagy mondd el nekik, hogy hogyan érzi magát a szavakkal vagy tettekkel. Keressétek ki kapcsolatot olyan emberekkel, akik pozitív és akik értékelik te.

Professzor Williams azt tanácsolja: “Légy könyörületes önmagadhoz. Ez azt jelenti, hogy a kíméletes magát, amikor úgy érzi, mintha önkritikus. Gondold, mit fognak mondani, hogy ösztönözzék a barátja egy hasonló helyzetben. Gyakran ad sokkal jobb tanácsot másoknak, mint mi magunk. ”

Más módon, hogy javítja az alacsony önbecsülés

Asszertivitás szól tiszteletben mások véleményét és igényeit, és azt várja el ugyanazt tőlük.

Az egyik trükk az, hogy nézd meg más emberek, akik járnak magabiztosan, és másolja, amit csinálnak. “Ez nem arról szól, mintha valaki, te nem”, mondja professzor Williams. “Ez felvette tippeket az emberek csodálni, és hagyta az igazi akkor jön ki. Nincs értelme hirtelen azt mondja, “én leszek Chris Hoy”, de lehet, hogy tudja, hogy a kerékpáros, és nem egy kis kerékpáros először a korban. ”

Az emberek az alacsony önbecsülés gyakran úgy érzik, hogy igent mond, hogy más emberek, még akkor is, ha nem igazán akar. A kockázat az, hogy lesz túlterhelt, bosszús, dühös és depressziós.

“A legtöbb, ha valaki nemet mond nem ideges kapcsolatok”, mondja professzor Williams. “Ez hasznos lehet, hogy egy karcos-rekord megközelítés. Mondogatta nincs másképp, amíg nem kap az üzenetet. ”

Mindannyian ideges vagy félnek, hogy a dolgokat időnként. Az emberek egészséges önbecsülés nem hagyja, hogy ezek az érzések megállítani őket próbál új dolgokat, vagy olyan kihívásokat.

Állítsa magát a cél, mint a csatlakozás gyakorlat osztály vagy megy a társadalmi alkalomra. A célok elérésében segít növelni az önbecsülését.

Lehet, úgy érzi segítségre van szükséged, hogy újra látni magát egy pozitívabb fényben. Beszélő terápiák, mint például a tanácsadás, vagy a kognitív viselkedési terápia segíthet. Orvosa el tudja magyarázni a különböző típusú és megmondja, mi áll a területen.

Tudjon meg többet a különböző típusú terápiát.

Hol találok segítséget az alacsony önbecsülés

Akkor is olvassa magát a tanácsadást, illetve a terápia. A következő választások Services Directory vagy látogasson el a British Association for Tanácsadás és Pszichoterápia honlapján, hogy megtalálja a regisztrált tanácsadó és terapeuta az Ön közelében.

Hallgassa Dr. Williams podcast kezelése haszontalan gondolkodás.

24/09 /

24/09 /

A mentális egészség hub fiatalok tanácsokat depresszió, szorongás, az önkárosító, a stressz, a megfélemlítés és a táplálkozási zavarok

Súgó és fiatalok támogatása

Alacsony hangulat és a depresszió

Hogyan tudják megkülönböztetni a lehangolt és mivel depressziós, amikor fel orvosát, és milyen segítséget kaphat

Légzőgyakorlat a stressz

Ez nyugtató légzés technika stressz, a szorongás és a pánik mindössze néhány perc, és lehet tenni bárhol

Szeretné megtudni, hogy egészséges vagy?

Vegyük kvíz, hogy hogyan szerzi

Az önbecsülés felépítése gyermekeknél

Vegyük ezt a rövid tesztet, hogy megtudja

Eszközök támogatása

Ellenőrizze, hogy az ivás kárt okoz az egészségre

Keressen szolgáltatásokat az Ön közelében

Találja érzelmi támogatást a körzetben

Szolgáltatások

Elhelyezkedés